Η τέλεια ιδέα για χτένισμα απόψε! Ποια διάσημη το έκανε πρώτη;

Αυτή η εποχή θα μπορούσε να καθιερωθεί ως η περίοδος του στατικού ηλεκτρισμού και των φριζαρισμένων μαλλιών! Αν αναρωτιέσαι πώς και γιατί, θα σου φέρω ένα απλό παράδειγμα: κάθε πρωί που ξυπνάω τα μαλλιά μου έχουν φτάσει στο ταβάνι. Η πρώτη, σχεδόν υποσυνείδητη αντίδραση, είναι να κάνω πιστολάκι. Και μέχρι πρότινος ήταν ίσως και η μόνη μου επιλογή.

“Σκανάροντας” τις τάσεις για την σεζόν Άνοιξη/ Καλοκαίρι 2011 βρήκα το it χτένισμα. Είναι αυτός ο πολύ chic κότσος που κινείται ανάμεσα στο ponytail και το σινιόν και είναι η τέλεια επιλογή για την αποψινή έξοδο αλλά και για πάντα (ξεχνάς το φριζάρισμα!).

Το είδαμε πρώτη φορά στο fashion show των Viktor & Rolf και το ξανασυναντήσαμε πρόσφατα σε διάσημη star. Ποια είναι αυτή;

Η Natalie Portman εμφανίστηκε με αυτό το hair styling στο Palm Springs Film Festival.

Πώς να κάνεις αυτό το look
Μετά από πολύ πειραματισμό και αφού μίλησα και με κάποιους hair stylists κατάφερα να αντιγράψω το look (αυτή την στιγμή που σου γράφω έχω αυτά ακριβώς τα μαλλιά χωρίς όμως την… δόξα της Natalie Portman!). Κράτησε, λοιπόν, σημειώσεις, τοποθέτησε έναν καθρέφτη μπροστά σου και ακολούθησε τα παρακάτω βήματα:
1. Αφού λουστείς στέγνωσε και ίσιωσε τα μαλλιά σου με πρέσα.
2. Κάνε μια έντονη χωρίστρα, δεξιά ή αριστερά ανάλογα με το προφίλ που θέλεις να αναδείξεις.
3. Στρώσε όλα τα μαλλιά σου προς τα πίσω και πιάσε σε ένα χαμηλό και σφιχτό ponytail. Άφησε μια λεπτή τούφα από το κάτω μέρος του κότσου. Θα το χρειαστείς αργότερα για να καλύψεις με την τούφα αυτή το λαστιχάκι.
4. Πιάσε την ουρά από το ponytail και γύρισέ την προς τα μέσα (προσοχή: χωρίς την λεπτή τούφα που θα χρειαστείς αργότερα). Στερέωσε την άκρη με πολλές φουρκέτες.
5. Πιάσε την τούφα που περισσεύει και στριφογύρισέ την στη βάση της κοτσίδας. Στερέωσε με τσιμπιδάκια.
6. “Ζέστανε” ανάμεσα στις παλάμες σου styling gel και άπλωσέ το στα μαλλιά σου ώστε να στρώσεις τυχόν τριχούλες που πετάνε. Ψέκασε με αρκετή λακ. Έτοιμη!

Read More

And More