Η Beyonce κουρεύεται μόνη της! Εσύ; Σου έχουμε 6 βήματα για να το κάνεις σωστά!

Στα έχω ξαναπεί! Έχω τον φόβο του κομμωτή γι’ αυτό και αφήνω πολύ συγκεκριμένα ψαλίδια να αγγίζουν τα μαλλιά μου. Όπως τα ψαλίδια του Niko- Niko. Αν δεν ήμουν σίγουρη ότι όταν λέμε δύο δάχτυλα εννοούμε δύο δάχτυλα δεν θα κουρευόμουν ποτέ για τις ανάγκες ενός άρθρου (λύσε τον γρίφο εδώ!).

Όπως καταλαβαίνεις το να πιάσω το ψαλίδι και να κουρευτώ μόνη μου δεν θα το έκανα ποτέ! Η Beyonce (δήλωσε ότι κουρεύεται μόνη της!) έχει κάθε μέσο να το κάνει. Γιατί αν πάει κάτι λάθος θα μαζευτούν δέκα πάνω από το κεφάλι της (κυριολεκτικά!) να διορθώσουν την κατάσταση!

Anyway! Κάτι οι δηλώσεις της Beyonce, κάτι η οικονομική κρίση και ο κομμωτής των stars Lee Staford (κουρεύει την Agyness Deyn) δημιούργησε έξι βήματα τα οποία αν ακολουθήσουμε πιστά θα μπορούμε να κουρευόμαστε και μόνες μας! Ή τουλάχιστον, έτσι αποδείχθηκε από το “πείραμα” που έγινε. Με εθελόντρια. Όλα κανονικά.

Αυτή είναι η Alice. Και είναι η εθελόντρια που δέχτηκε να κουρευτεί μόνη της στο κομμωτήριο του Lee ακολουθώντας τις συμβουλές του. Παρακάτω σου έχουμε όλα τα steps αλλά και πώς έγινε η Alice μετά!

Βήμα 1
Χτένισε τα μαλλιά σου ώστε να γίνουν όσο πιο απαλά γίνεται πριν ξεκινήσεις να κουρεύεσαι, ειδικά αν έχεις μαλλιά που φριζάρουν ή κυματιστά. Με τον τρόπο αυτό θα “πέσουν” πολύ όμορφα αφού κοπούν. Δεν χρειάζεται να λούσεις τα μαλλιά σου. Πρόκειται για κούρεμα σε στεγνά μαλλιά.
Χρόνος: 5 λεπτά

Βήμα 2
Γύρισε ανάποδα, χτένισε τα μαλλιά σου προς τα εμπρός και έπειτα πιασ’ τα σε ένα σφιχτό ponytail ακριβώς στο κέντρο του μπροστινού μέρους, κοντά στο μέτωπο.
Χρόνος: 2 λεπτά

Βήμα 3

Μέτρησε πόσο κοντά θέλεις να κοπεί το μπροστινό μέρος των μαλλιών σου. Θέλεις να κόψεις αφέλειες στο ύψος των φρυδιών; Ή μήπως θέλεις ένα ασύμμετρο χτένισμα που να ξεκινάει από το πηγούνι; Μέτρησε την απόσταση από το σημείο που ξεκινά η κοτσίδα μέχρι εκεί που θέλεις να κοπούν. Για να σημειώσεις το σημείο μπορείς να βάλεις ένα λεπτό λαστιχάκι, χαλαρά.
Χρόνος: 2 λεπτά

Βήμα 4

Σήκωσε την κοτσίδα σου σε ευθεία και εντελώς τεντωμένη. Πάρε το ψαλίδι σου και κόψε στο σημείο που θες.
Χρόνος: 1 λεπτό

Βήμα 5

Κράτησε το ψαλίδι κάθετα και κούρεψε κατ’ αυτόν τον τρόπο. Σταμάτησε όταν η άκρη της κοτσίδας σου θα αρχίσει να μοιάζει με το πινέλο ξυρίσματος που είχε ο παππούς σου. Πλούσιο και γεμάτο.
Χρόνος: 5 λεπτά

Βήμα 6
Αφαίρεσε το λαστιχάκι και τίναξε τα μαλλιά σου. Έτοιμη!

Θέλεις να δεις πώς έγινε η Alice μετά το DIY κούρεμα; Voila!

Τι είπε η Alice μετά το κούρεμα που έκανε στον εαυτό της; “‘Οταν κοίταξα τον εαυτό μου στον καθρέφτη, η λέξη ανακούφιση είναι πολύ λίγη για να περιγράψω αυτό που ένιωσα! Η φράντζα ήταν πολύ πιο κοντή από αυτό που είχα υπολογίσει αλλά μου άρεσε. Και δεν κρατιέμαι να πω στον κόσμο ότι το έκανα μόνη μου!”.

Read More

And More