Χωρίστρα στη μέση, στην άκρη ή αφέλειες; Τι να επιλέξεις ανάλογα με το σχήμα του προσώπου σου!

Είμαι στο κομμωτήριο, έχω περάσει από τον λουτήρα και έχω λάβει θέση για κούρεμα (ένα δάχτυλο, μην φανταστείς!).
Κομμωτής: πώς θα τα κόψουμε;
Εγώ: ένα δάχτυλο
Κομμωτής: που κάνεις την χωρίστρα συνήθως;
Εγώ: (σκέψη: ουπς! Δεν έχω ιδέα!)

Να μια beauty λεπτομέρεια που δεν είχα σκεφτεί ποτέ: χωρίστρα στη μέση, στην άκρη ή αφέλειες; Έχεις σκεφτεί ποτέ ότι “αυτός” που αποφασίζει που πρέπει να κάνεις την χωρίστρα είναι το σχήμα του προσώπου σου και όχι εσύ; Κι όμως, αυτή η λεπτή διαχωριστική γραμμή που λέγεται χωρίστρα μπορεί να δημιουργήσει κοψίματα σε ένα στρογγυλό πρόσωπο, να κάνει το μακρόστενο να δείχνει οβάλ ή να αναδείξει το ιδιαίτερο σχήμα καρδιάς που μπορεί να έχουν κάποιες! Θέλεις λεπτομέρειες; Ο Νικόλας Βιλλιώτης μου τις είπε όλες (σημείωση: έρχονται υπέροχα How To σε χτενίσματα που φωτογραφήσαμε χθες μαζί του!).

Στρογγυλό πρόσωπο

Αν έχεις στρογγυλό πρόσωπο με μαγουλάκια όπως η Selena Gomez (για όσους δεν ξέρουν είναι το κορίτσι του Justin Bieber) κάνε την χωρίστρα σου στη μέση. Ακόμη προτιμότερο θα ήταν να κάνεις και ένα sleek ίσιωμα και αμέσως το πρόσωπό σου θα αποκτήσεις μια πιο… οβάλ όψη (είναι το ιδανικό σχήμα προσώπου κατά τας γραφάς και τους make up artists!). Όσον αφορά το κούρεμα που θα επιλέξεις, προτίμησε ένα μήκος και απόφυγε το φιλάρισμα.

Μακρόστενο πρόσωπο

Για τα μακρόστενα πρόσωπα όπως αυτό της Liv Tyler ο Νικόλας Βιλλιώτης προτείνει χωρίστρα στο πλάι και ένα κούρεμα με άνισα μήκη από το πηγούνι και κάτω. Με τον τρόπο αυτό, το κάτω μέρος του προσώπου σου δείχνει πιο “γεμάτο” και το μακρόστενο σχήμα καμουφλάρεται. Τέλος, για το χτένισμά σου προτίμησε τα waves ή τις μπούκλες και σίγουρα όχι τα sleek ίσια που θα κάνουν το πρόσωπό σου να φαίνεται ακόμη πιο μακρόστενο.

Πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς

Το σχήμα καρδιάς είναι ένα ιδιαίτερο σχήμα προσώπου και είναι αυτό που έχει μεγάλο μήκος στο πάνω μέρος (μέτωπο) και στενεύει αρκετά στο πηγούνι. Η Reese Witherspoon είναι η πιο χαρακτηριστική διάσημη με αυτό το σχήμα προσώπου. Ποιο είναι το κούρεμα που της ταιριάζει; Ούτε χωρίστρα στη μέση αλλά ούτε και στην άκρη! “Σε γυναίκες με αυτό το σχήμα προσώπου μου αρέσουν πάντα οι αφέλειες. Τονίζουν την προσωπικότητά τους! Τα περισσότερα μοντέλα του εξωτερικού με αυτό το σχήμα έχουν αφέλειες!”, λέει ο Νικόλας Βιλλιώτης.

Και μερικές ακόμα σημειώσεις
– Αν έχεις τριγωνικό πρόσωπο (στενό μέτωπο και πλατύ πηγούνι) κάνε την χωρίστρα σου στο πλάι και προτίμησε ένα κούρεμα που δημιουργεί όγκο από το πηγούνι και κάτω. Έτσι, το κάτω μέρος του προσώπου σου θα δείχνει όσο φαρδύ και το άνω.
– Το οβάλ σχήμα προσώπου είναι το ιδανικό. Αν είσαι… ιδανική μπορείς να κάνεις την χωρίστρα σου όπου εσύ θες!
– Είσαι σε σκέψεις για αφέλειες, έτσι κι αλλιώς; Κάνε κλικ εδώ και δες ποιες είναι οι σωστές για το σχήμα του προσώπου σου!

Read More

And More