Χωρίστρα στη μέση, στο πλάι, όλα πίσω ή αφέλειες; Μάθε ποιο είναι το σωστό!

Πριν λίγο καιρό στο Berenata’s World (να εδώ) υπήρχε αυτό το poll για το πού κάνεις την χωρίστρα σου. Και η αλήθεια είναι ότι εντυπωσιάστηκα από το αποτέλεσμα γιατί μέχρι την στιγμή που πληκτρολογούνται αυτές οι γραμμές η χωρίστρα στο πλάι είναι αυτή που κερδίζει (κι αλήθεια, νόμιζα ότι η μέση είχε τα πρωτία!). Και τότε σου είχα γράψει ότι θα ακολουθούσε θέμα για το πού πρέπει να κάνεις την χωρίστρα σου ανάλογα με το σχήμα του προσώπου σου, τι ηλικία έχεις, τόσο μεγάλη ή γαλλική μυτούλα έχεις (όλα αυτά μετράνε να ξέρεις!). Και ακολουθεί…

Ο Θοδωρής Οικονομάκης, ιδιοκτήτης των κομμωτηρίων Ikonomakis είναι από τους hair expert εδώ στο TLIFE που εμπιστευόμαστε και μάλιστα έχει εξειδίκευση στην προσωπολογία. Και αυτά ήταν τα πολλά λόγια. Γιατί με λίγα λόγια ο Θοδωρής Οικονομάκης είναι ο άνθρωπός μας! Και να τι μου είπε!

ΧΩΡΙΣΤΡΑ ΣΤΗ ΜΕΣΗ: πότε πρέπει να την κάνεις, πότε πρέπει να την αποφεύγεις


Την χωρίστρα στη μέση απαγορεύεται να την επιλέγουν κορίτσια που έχουν μεγάλο πλάτος στο πρόσωπο ή μεγάλο πλάτος στη μύτη. Γιατί τα παραπάνω χαρακτηριστικά υποδηλώνουν ένα σχήμα το οποίο ανοίγει προς τα κάτω με αποτέλεσμα να τονίζονται τα “βαριά” χαρακτηριστικά του προσώπου. Αυτό, όμως, δεν ισχύει όταν πρόκειται να δώσεις όγκο μπροστά.”, τονίζει ο hair expert.


ΧΩΡΙΣΤΡΑ ΣΤΟ ΠΛΑΪ: πότε πρέπει να την κάνεις, πότε πρέπει να την αποφεύγεις


Εδώ τα πράγματα είναι κάπως πιο περίπλοκα γι’αυτό και θέλω την προσοχή σου! Να, λοιπόν, τι μου είπε ο hair expert: “Βάσει προσωπολογίας στο πρόσωπο της κάθε γυναίκας και του κάθε ανθρώπου γενικότερα κατά πλειοψηφία, η μια πλευρά είναι πιο ψηλά από την άλλη. Παράδειγμα, μπορεί να έχουμε ψηλό αριστερό φρύδι, ψηλό αριστερό μάτι, ψηλό αριστερό άνω χείλος. Αυτό μας δίνει και το πιο καλό μας προφίλ. Με λίγα λόγια καλό προφίλ θεωρείται εκείνο με τα πιο ανορθωμένα χαρακτηριστικά”. Και κάπως έτσι θα συμπεράνεις εύκολα ότι πρέπει να κάνεις την χωρίστρα σου από την μεριά που είναι το καλό σου προφίλ. Κι όμως, δεν είναι έτσι!
Τα χαρακτηριστικά που είναι πιο ψηλά πάντα δείχνουν το καλό προφίλ αλλά και το πιο άγριο προφίλ. Τα χαρακτηριστικά που είναι πιο χαμηλά είναι πιο cute, πιο γλυκά. Οπότε αν μια κοπέλα είναι νεαρή και θέλει να προβάλει μια πιο γλυκιά εικόνα, επιλέγει να προβάλει την μεριά που είναι πιο χαμηλά τα χαρακτηριστικά της και κάνει την χωρίστρα από εκείνη τη μεριά. Αν, όμως, θέλει να βγάλει μεγαλύτερο δυναμισμό για ένα interview για παράδειγμα, θα γυρίσει την φράντζα της έτσι ώστε να προβάλει τα χαρακτηριστικά που είναι πιο ψηλά. Έτσι θα προβάλει μια πιο δυναμική εικόνα που είναι και η επιθυμητή για την συγκεκριμένη στιγμή”.
Και τι συμβαίνει με τις μεγαλύτερες ηλικίες; Κι όμως υπάρχει ο… ρατσισμός της χωρίστρας (χα!) όσον αφορά την ηλικία και ο Θοδωρής Οικονομάκης μας εξηγεί τον λόγο: “Με το πέρασμα του χρόνου η φύση βαραίνει τα χαρακτηριστικά μας. Αυτό σημαίνει ότι τα χαρακτηριστικά που είναι πιο cute, πιο πεσμένα άρα, θα βαρύνουν πιο γρήγορα. Οπότε από τα 35 και μετά προβάλουμε πάντα το προφίλ που τα χαρακτηριστικά είναι πιο ανορθωμένα και δυναμικά”.
Μην βιάζεσαι, όμως, γιατί όλα αυτά τα αναιρεί η μύτη! Να τι λέει ο ειδικός:”Η μύτη μας έχει διαφορετικό προφίλ στην αριστερή μεριά και διαφορετικό προφίλ στη δεξιά μεριά. Μπορεί για παράδειγμα να έχουμε ψηλά αριστερά χαρακτηριστικά και η προβολή της μύτης από εικόνα ¾, από αριστερά δηλαδή, να είναι πιο γαμψή. Ενώ από την δεξιά πλευρά να είναι πιο cute, πιο γαλλική, οπότε σε αυτή την περίπτωση κάνουμε την χωρίστρα από την μεριά που η μύτη μας φαίνεται πιο λεπτή”.
Και ένας γενικός κανόνας: Κριτήριο επιλογής σε κάθε περίπτωση είναι η μύτη και το προφίλ.

ΟΛΑ ΠΙΣΩ: πότε πρέπει να τα κάνεις, πότε πρέπει να τα αποφεύγεις

“Για να κάνεις τα μαλλιά σου όλα πίσω βασική προϋπόθεση είναι το πρόσωπό σου να είναι οστεώδες και τα χαρακτηριστικά σου αρκετά λεπτά”, τονίζει ο Θοδωρής Οικονομάκης. Τι γίνεται, όμως, με την συνάρτηση μαλλιά πίσω και σχήμα προσώπου; “Όταν έχουμε ένα πρόσωπο το οποίο είναι οστεώδες, από την κατασκευή του, 99,9% στο ύψος των ζυγωματικών ανοίγει περισσότερο. Οπότε το φυσικό σχήμα του προσώπου ανοίγει προς τα πάνω, γεγονός το οποίο υποδηλώνει νεανική εικόνα, φρεσκάδα και δύναμη. Αν λοιπόν, το πρόσωπο είναι οστεώδες και τα χαρακτηριστικά λεπτά μπορούμε να κάνουμε τα μαλλιά μας όλα sleek προς τα πίσω και αυτό θα μας δώσει ένα super δυναμικό στιλ. Εάν, όμως, το πρόσωπό μας είναι πιο γεμάτο θα πρέπει να προσθέσουμε αρκετά μεγάλους εξωτερικούς όγκους για να τα κάνουμε προς τα πίσω ώστε να “κλέψουμε” με αυτόν τον τρόπο την περίμετρο”.
Και η μύτη τι ρόλο παίζει σε αυτή την περίπτωση; Άκουσε την συμβουλή του hair expert! “Αν έχουμε μια μύτη η οποία εξέχει έντονα από την γραμμή του μετώπου καλό είναι να αποφεύγουμε να κάνουμε τα μαλλιά όλα πίσω γιατί στην προφίλ εικόνα θα προέχει έντονα η μύτη και θα κάνει έντονη εσοχή σε σχέση με τη μύτη το μέτωπό μας”. Εν ολίγοις, ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ!

ΑΦΕΛΕΙΕΣ: πότε πρέπει να τις κάνεις, πότε πρέπει να τις αποφεύγεις

“Τις αφέλειες τις επιλέγουμε όταν θέλουμε να δώσουμε μεγαλύτερη αίσθηση πλάτους στο επάνω μέρος, πάνω από τα μάτια ουσιαστικά. Τότε, λοιπόν, επιλέγουμε αφέλειες ώστε να μας δώσουν την αίσθηση πλάτους. Όταν έχουμε ένα πρόσωπο το οποίο είναι “βαρύ” πολύ κάτω (αν έχεις παραπάνω κιλάκια μπορεί να συμβαίνει), οι αφέλειες ταιριάζουν γιατί θα μας δώσουν μεγαλύτερη αίσθηση πλάτους στο επάνω μέρος. Επίσης, όταν έχουμε μεγάλο μέτωπο εννοείται ότι επιλέγουμε αφέλειες και τις επιλέγουμε από ψηλά (από εκεί που ξεκινάει η φύτρα σου μέτρησε 4 δάχτυλα). Επίσης, όταν έχουμε μεγάλη μύτη σε ύψος επιλέγουμε και πάλι τις αφέλειες, αλλά αυτή την φορά να έχουν μεγαλύτερο ύψος από το ύψος της μύτης έτσι ώστε στα προφίλ να φαίνεται μεγαλύτερη η αφέλεια και μικρότερη η μύτη”, κλείνει ο Θοδωρής Οικονομάκης.

Read More

And More