Back to basics! Πώς να βγάλεις μόνη σου το ημιμόνιμο μανικιούρ!

Το καλοκαίρι λίγο πριν τις διακοπές οι περισσότερες κάνουμε ημιμόνιμο μανικιούρ. Για να αντέξει όλο το διάστημα των 10-15 ημερών (εκτός αν είσαι της δικής μου σχολής του honeymoon manicure και πας με άβαφα νύχια στα νησιά για να συνεφέρεις τα νύχια σου από οοοοοολα τα ημιμόνιμα του χειμώνα).

Και όταν πια φτάνει η ώρα να τα αφαιρέσουμε αρκετές από εμάς το κάνουμε μόνες μας ξεφλουδίζοντάς τα εκεί που περιμένουμε το μετρό ή όταν σκεφτόμαστε κάτι (άουτς!). Και τα νύχια μας ταλαιπωρούνται και καταστρέφονται και πρέπει να έρθει το επόμενο καλοκαίρι για να τα δεις να συνέρχονται.

Επιστρέφουμε στα βασικά και σου κάνουμε αναλυτικά μαθήματα για να τα βγάζεις σωστά και μόνη σου. Συνέχισε να διαβάζεις τα τι, τα πώς και τα γιατί πριν φτάσεις στο how to.

Πότε πρέπει να βγάλεις το ημιμόνιμο μανικιούρ σου!
Το ημιμόνιμο μανικιούρ κρατάει από δέκα μέρες έως τρεις εβδομάδες ανάλογα με το πόσο γρήγορα μεγαλώνουν τα νύχια σου. Αλλά ακόμη κι αν μεγαλώνουν αρκετά αργά και στην τρίτη εβδομάδα δεν πολυφαίνονται και πολλά πράγματα ήρθε η ώρα να πιάσεις το καθαρό ασετόν! Και αυτό γιατί όσο περισσότερο αφήνεις το ημιμόνιμο στα νύχια σου τόσο πιο δύσκολο είναι να το αφαιρέσεις. Ο λόγος; Το gel που μπαίνει στην επιφάνεια των νυχιών συνεχίζει να γίνεται ένα με τα νύχια σου και κάτω από το φως του ήλιου. Και ειδικά αν κάνεις διακοπές στα ζεστά ελληνικά νησιά, η συμβουλή είναι μια: κράτησέ το δύο εβδομάδες max!

Γιατί να επισκεφτείς έναν ειδικό
Ναι, το να βγάλεις το ημιμόνιμο μανικιούρ μόνη σου δεν είναι τελικά όσο δύσκολο ακούγεται και ναι, παρακάτω σου έχουμε όλα τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις. Αλλά σε γενικές γραμμές είναι προτιμότερο το ημιμόνιμο να σου το αφαιρεί κάποιος ειδικός γιατί εκεί έξω υπάρχουν ένα σωρό διαφορετικά gel βερνίκια που αφαιρούνται με ένα σωρό διαφορετικούς τρόπους και σίγουρα ο ειδικός από την εμπειρία του θα ξέρει τι πρέπει να κάνει σε καθεμία διαφορετική περίπτωση.

Κι αν τελικά τραυματίσεις τα νύχια σου;
Εδώ η λύση είναι μια! Θα πρέπει να περιμένεις οπωσδήποτε τρεις εβδομάδες μέχρι να ξαναβάψεις τα νύχια σου με ημιμόνιμο ή ακρυλικό ώστε να τα αφήσεις να αναπνέουν και εν τω μεταξύ πρέπει να κάνεις μια θεραπεία με σκληρυντικό που να έχει κάποια ευεργετικά συστατικά στη σύνθεσή του. Το Complete Care Extra Moisturising 4-in-1 nail treatment από την Sally Hansen είναι αγαπημένο μας!

How to
Για να δεις πώς θα αφαιρέσεις βήμα- βήμα το ημιμόνιμο μανικιούρ μόνη σου στο σπίτι κάνε κλικ εδώ!

And More