Σώμα: αυτό το Σαββατοκύριακο καθόμαστε σπίτι και το φροντίζουμε σωστά!

Πού πηγαίνει το σώμα μας όταν χειμωνιάζει; Πότε ήταν η τελευταία φορά που στάθηκες μπροστά από τον καθρέφτη σου για να χαζέψεις το σώμα σου;

‘Οταν τελειώνει το καλοκαίρι βάζουμε στο συρτάρι που ανοίγουμε ξανά μετά από αρκετούς μήνες τα μαγιό μας. Αλλά έχω την αίσθηση ότι στο ίδιο συρτάρι μπαίνει και το σώμα μας. Για πολλούς μήνες δεν έχουμε καμία επαφή μαζί του! Δεν το φροντίζουμε σωστά, σε σημείο που κάποιες από εμάς έχουμε να κάνουμε και αυτή την εξομολόγηση που μας κάνει να ντρεπόμαστε όταν το λέμε δυνατά: τον Χειμώνα δεν κάνω καν αποτρίχωση. Όχι εγώ γιατί με σώζει το laser, αλλά σε κάθε άλλη περίπτωση θα μπορούσα να είμαι μια από εσάς! Τον Χειμώνα, λοιπόν, επειδή κρύβουμε το σώμα μας κάτω από υπερμεγέθη πουλόβερ και παλτό είναι σαν να μην έχουμε σώμα. Εχμ! Έχουμε, είναι εκεί αλλά είναι σαν την σχέση που παραμελούμε. Και το σώμα μας μας στέλνει σήματα: παχαίνει, η επιδερμίδα γίνεται τραχιά, σχεδόν κάποιες φορές το δέρμα “τσούζει” και ξεφλουδίζει από την αφυδάτωση.

Λοιπόν, αυτόν τον Χειμώνα έχω πάρει αυτή την απόφαση: δεν θα παραμελήσω το σώμα μου! Και εκτός του ότι για πρώτη φορά στα χρονικά δεν σταμάτησα την γυμναστική όταν σταμάτησα να πηγαίνω στην παραλία, αποφάσισα στο beauty routine του σώματός μου να δείχνω ιδιαίτερη φροντίδα. Δεν θα σου ζητήσω να κάνεις και πολλά! Θα σου ζητήσω, όμως, από αυτό το Σαββατοκύριακο να ξεκινήσεις ένα πρόγραμμα φροντίδας σώματος και να μείνεις πιστή σε αυτό. Στο κάτω- κάτω, το σώμα είναι το σπίτι που κατοικείς! Το πρόγραμμα περιλαμβάνει scrub και ένα λάδι σώματος ή ένα πλούσιο body lotion ή/και body butter.

Μερικοί λόγοι για να το κάνεις: το scrub διώχνει τα νεκρά κύτταρα και κάνει την επιδερμίδα σου πιο φωτεινή. Επίσης, με το scrub ανοίγουν οι πόροι και η επιδερμίδα σου είναι πιο δεκτική στα ευεργετικά συστατικά των προϊόντων που θα ακολουθήσουν. Παρακάτω, η λίστα με τα αγαπημένα μας προϊόντα!

Scrub που αγαπάμε

1. FrankBody body scrub, Sephora, €16.00. Το συγκεκριμένο body scrub είναι παγκόσμιο best seller. Περιέχει στην σύνθεσή του κόκκους καφέ και αποτοξινώνει την επιδερμίδα ενώ παράλληλα λειτουργεί και ενάντια στην κυτταρίτιδα. Το λατρεύουμε και για τα quotes της συσκευασίας που είναι σαν να σου μιλάει!

2. Κορρές scrub σώματος με πράσινο τσάι. Το πράσινο τσάι είναι super αποτοξινωτικό για το σώμα και την διάθεσή σου. Το συγκεκριμένο αφήνει μια δροσιστική αίσθηση και είναι πολύ ωραίο και για το πρωινό beauty routine σου αφού πας με άλλη διάθεση στο γραφείο. Αλήθεια!

3. Origins Ginger Body Scrub, €34.00. Ginger και περγαμόντο σε μια συσκευασία που ξυπνάει την διάθεσή σου και το σώμα σου.

4. Jo Malone Body Treatment Scrub με βιταμίνη Ε, €91.00. Πλούσιο σε βιταμίνη Ε που δίνει λάμψη στην επιδερμίδα και την αρωματίζει υπέροχα.

5. Nip & Fab Detox Blend Body Scrub, €13.00. Ταϊόδεντρο, πράσινο τσάι, γιασεμί και λιβάνι σε ένα scrub σώματος που την στιγμή που το απλώνεις στο σώμα σου, σου δημιουργείται αυτή η αίσθηση της άμεσης αποτοξίνωσης.

6. Viktor & Rolf Flowerbomb body scrub, €80.00. Αυτό το scrub των Viktor & Rolf ήρθε για να ολοκληρώσει την διάσημη αυτή συλλογή του σχεδιαστικού δίδυμου. Περιέχει στην σύνθεσή του καστανή ζάχαρη και απολεπίζει σε βάθος. Bonus: έχει τόσο χαρακτηριστική και έντονη μυρωδιά που μπορείς να κάνεις skip το άρωμά σου!

1. Ren Atlantic Kelp and Magnesium anti-fatigue body cream, €35.20. Με ελαφριά υφή για να απορροφάται εύκολα, αυτή η υπερενυδατική κρέμα σώματος εμπλουτισμένη με εκχύλισμα από πλαγκτόν πλημμυρίζει την επιδερμίδα με την απαιτούμενη υγρασία και όλα τα απολύτως απαραίτητα μεταλλικά στοιχεία.

2. Klapp Repagen Body Cinnamon Cream, €58.47, beauty-hall.

Με ενεργά συστατικά όπως Centella asiatica, λάδι κανέλλας Ceylon, Guarana, λάδι jojoba, ουρία, αλαντοΐνη, αμινοξέα, έχει άμεσα αποτελέσματα από την πρώτη εφαρμογή καθώς ενισχύει τη μικροκυκλοφορία του δέρματος και προκαλεί υπεραιμία. Είναι κατά της κυτταρίτιδας και της χαλάρωσης, γιατί μάντεψε! Τον Χειμώνα το σώμα σου έχει τις ίδιες ανάγκες με το καλοκαίρι, απλώς εσύ δεν το βλέπεις!
3. Nivea Oil in Lotion Vanilla. Αν σου αρέσει η βαθιά ενυδάτωση που προσφέρει το λάδι σώματος αλλά δεν αντέχεις την αίσθησή του στην επιδερμίδα σου, αυτό το προϊόν είναι το ιδανικό! Plus: έχει τέλεια μυρωδιά βανίλιας και το pampering που ξέρεις ότι θα σου κάνει η Nivea.

4. Kiehl’s Creme de Corps, €36.84. Η best selling σύνθεση της θρυλικής Creme de Corps αποκτά πιο ελαφριά υφή αλλά παραμένει το ίδιο αποτελεσματική στην εντατική ενυδάτωση ενώ παράλληλα προστατεύει και από τις βλαβερές ελεύθερες ρίζες. Απορροφάται αμέσως!
5. The Body Shop Spa of The World Ethiopian Green Coffee Cream, €25.00. Περιέχει στην σύνθεσή της καφεϊνη που κάνει αποτοξίνωση στην επιδερμίδα ενώ καθώς λιώνει σου δίνει αυτή την αίσθηση ότι είναι πιο απαλή αλλά και σφριγηλή ταυτόχρονα.

1. Caudalie Huile Divine Oil, €19.00. Έχει διακριτική μυρωδιά και απορροφάται αρκετά εύκολα από την επιδερμίδα ενυδατώνοντας την σε βάθος. Επιπλέον, οι πολυφαινόλες που περιέχει κάνουν αποτοξίνωση στο δέρμα σου, σαν να πατάς το restart.

2. Marshmallow – Λάδι Σώματος by Mor, €38.50, Make Me Up. Περιέχει Τριαντάφυλλο & Λάδι φύτρων σίτου για να θεραπεύσει το δέρμα, σπόρους σταφυλιών, αβοκάντο, σησαμέλαιο και ηλιέλαιο για απαλό δέρμα και Βιταμίνη Ε για θρέψη. Στο στόμιό του υπάρχει spray για να απλώνεται με απόλυτα ελεγχόμενο τρόπο στην επιδερμίδα σου.

3. Clinique Deep Comfort Body Oil, €40.00. Ελαφρύ, απαλό έλαιο που θρέφει, απαλύνει και περιποιείται την επιδερμίδα. Ένα μίγμα από συστατικά όπως Jojoba Seed Oil και Chia Seed Oil καταπραΰνουν την ξηρή επιδερμίδα βοηθώντας να διατηρηθεί η λάμψη της. Το πιο σημαντικό απ’όλα; Στα προσφέρει… όλα χωρίς να είναι καθόλου λιπαρό!

4. Nuxe Huile Prodigieuse, €23.00. Εμπλουτισμένο με εξαιρετικά θρεπτικό έλαιο Tsubaki, Argan Oil και Βιταμίνη Ε είναι super θρεπτικό για το σώμα αλλά και τα μαλλιά σου. Επίσης, έχει αυτή την χαρακτηριστική μυρωδιά που σε ταξιδεύει το καλοκαίρι, οπότε λειτουργεί και ως mood booster στην καρδιά του χειμώνα.

5. Dove Derma Spa Goodness. Η Dove μεταφέρει το spa στο σπίτι σου με αυτό το προϊόν. Το προτιμάμε σε βρεγμένη επιδερμίδα κάνοντας κινήσεις μασάζ. Bonus: μυρίζει τέλεια!

And More