DIY! Πώς να κάνεις μόνη σου ένα scrub σώματος που διώχνει την κυτταρίτιδα!

Αυτή είναι η περίοδος που όλες ασχολούμαστε με το σώμα μας υπ-ερ-εν-τα-τι-κά! Βασικός εχθρός μας: η κυτταρίτιδα! Αντί να κοιτάς το σώμα σου με μαγιό στον καθρέφτη σου, να πιέζεις στα σημεία που έχουν κυτταρίτιδα και να ξεφυσάς, θα σου πρότεινα να κάνεις κάτι γι’ αυτό!

Την συνταγή που θα βρεις σε αυτό το άρθρο μας την έδωσε η Μαρία Σταυριανού, αισθητικός και ιδιοκτήτρια του Body MC. Αυτό που της ζητήσαμε ήταν σαφές: μια συνταγή που να διώχνει τις τοξίνες και να μειώνει την κυτταρίτιδα με πολύ απλά υλικά που όλες έχουμε σπίτι!

Τα υλικά:
– grapefruit
– ζάχαρη
– λάδι

Γιατί αυτά;

Το grapefruit περιέχει οξέα, μεταλλικά άλατα και βιταμίνες. Καθαρίζει και λευκαίνει σε βάθος το δέρμα! Επίσης, αν το πιεις σαν χυμό, το grapefruit έχει λιποδιαλυτικές ιδιότητες και γι’ αυτό το συστήνουν όλοι οι διατροφολόγοι.

Η ζάχαρη απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα! Αν θέλεις πιο έντονη απολεπιστική δράση μπορείς να χρησιμοποιήσεις και μαύρη ζάχαρη η οποία είναι πιο σκληρή.

Το ελαιόλαδο αναπλάθει και θρέφει την επιδερμίδα μας! Μερικές ακόμη χρήσεις του είναι ως μάσκα στα μαλλιά (αν έχεις ξανθά μαλλιά απόφυγέ το γιατί το χρώμα τους πρασινίζει) ή γύρω από τα νύχια για να μαλακώσουν τα πετσάκια.

Πώς να εκτελέσεις την συνταγή!
Κάνε κλικ εδώ για να δεις πώς να κάνεις το scrub κατά της κυτταρίτιδας αλλά και οδηγίες για το πώς και πόσο συχνά μπορείς να το εφαρμόζεις!

And More