Κάψιμο από τον ήλιο! Τα 4 πράγματα που πρέπει να κάνεις αμέσως μετά!

Ήξερες ότι αν καείς έξι φορές στην ζωή σου σοβαρά από τον ήλιο θα αυξήσεις τις πιθανότητες να πάθεις μελάνωμα κατά 50%; Και παρόλο που δεν επιλέγω να ξεκινάω τα άρθρα μου με τόσο αυστηρό τόνο, αυτό το θέμα είναι από μόνο του πολύ σοβαρό για να έχω οποιαδήποτε άλλη προσέγγιση!

Επειδή, όμως, λάθη συμβαίνουν (αρκεί να μην τα επαναλαμβάνεις!), να τι πρέπει να κάνεις αν μπήκες σε πειρασμό να βγεις στην παραλία με αντηλιακό με… 0 δείκτη, σε πήρε ο ύπνος στην ξαπλώστρα ή οτιδήποτε και τώρα έχεις καεί! Σημείωσε, λοιπόν:

– Ό,τι είναι να κάνεις, καν΄το γρήγορα! Αν είσαι έξω στην παραλία κι έχεις αρχίσει να νιώθεις την επιδερμίδα σου να σε τραβάει ή την βλέπεις να κοκκινίζει, πήγαινε στην σκιά α-μέ-σως!

– Δρόσισε την επιδερμίδα σου! Βράσε μαύρο τσάι, βαλ’το στο ψυγείο για να κρυώσει γρήγορα, βύθισε μια πετσέτα στο τσάι και κάνε κομπρέσες με αυτό στο σημείο που έχεις καεί. Απόφυγε τα spray που περιέχουν βενζοκαϊνη (θα το δεις να αναγράφεται στα συστατικά ως benzocaine) γιατί μπορεί να σου δημιουργηθούν εξανθήματα. Το ιδανικό είναι να βάλεις στην περιοχή gel αλόης ή αν έχεις φυσική αλόη σπίτι σου να κόψεις με ένα μαχαίρι το κέντρο του φύλλου κατά μήκος και να πάρεις το υγρό που θα βγει από εκεί. Επίσης, πάρε μια ασπιρίνη ώστε να ανακουφιστείς από τον πόνο.

– Πιες νερό! Όταν η επιδερμίδα μας καίγεται ο οργανισμός μας χάνει πολύ νερό και αφυδατώνεται. Να μην ξεχνάς σε αυτή την φάση να πίνεις οπωσδήποτε ένα μεγάλο ποτήρι νερό ανά μια ώρα. Και φυσικά, απόφυγε όσο μπορείς την έκθεσή σου στον ήλιο!

– Μετά το κάψιμο η επιδερμίδα ξεφλουδίζει. Ενυδάτωνέ την δύο φορές την εβδομάδα με μια κρέμα όπως η Bepanthol και απόφυγε σφουγγάρια και scrub που θα ερεθίσουν την επιδερμίδα σου.

Αλήθεια, μήπως έχεις εσύ κάποιο extra beauty tip για εκείνες τις φορές που καίγεσαι από τον ήλιο; Αν ναι, θα ήθελα να ξέρω οπότε στείλε comment!

And More