Πώς να κάνεις το μανικιούρ σου να κρατήσει περισσότερο!

Το να έχεις κάνει μανικιούρ και να έχει χαλάσει σχεδόν την επόμενη μέρα είναι στη λίστα με τα 10 πιο εκνευριστικά beauty ατυχήματα που μπορεί να σου συμβούν. Ειδικά αν διέθεσες εκείνα τα 15-20 ευρώ για να σου τα κάνουν! Κι επειδή τις επόμενες μέρες στο σκηνικό μπαίνει και το πεντικιούρ, να τι πρέπει να κάνεις για να μην σε βρει η Άνοιξη με ένα πινέλο στο χέρι να διορθώνεις τις ατέλειες!

1. Το trick με το οινόπνευμα
Αν τα νύχια σου είναι πολύ ενυδατωμένα πριν τα βάψεις, που σημαίνει ότι τα έχεις αφήσει να μουλιάσουν για ώρα μέσα σε νερό, το βερνίκι είναι βέβαιο πως θα ξεφλουδίσει γρηγορότερα. Πάντα πριν βάψεις τα νύχια σου η βάση σου πρέπει να είναι όχι μόνο καθαρή και χωρίς υπολείμματα κρέμας, ας πούμε, αλλά και εντελώς αφυδατωμένη! Βάλε σε ένα βαμβάκι οινόπνευμα και πέρασε όλα σου τα νύχια.

2. Ποτέ χωρίς top coat!
Για να παρατείνεις την ζωή του μανικιούρ (αλλά και του πεντικιούρ σου) ένα καλό tip είναι να περάσεις top coat και δύο μέρες μετά. Και μην ξεχνάς να περνάς το πινελάκι κάθετα στην άκρη του νυχιού σου, που είναι το σημείο από το οποίο ξεκινάει να φθείρεται το μανικιούρ. Το Seche Vite που θα βρεις στα Sephora είναι θαυματουργό! Τα νύχια στεγνώνουν σε dt και δεν θα ξαναδείς ποτέ εκείνες τις γραμμούλες με τις οποίες ξυπνάς όταν έχεις κάνει mani το προηγούμενο βράδυ! Και όλες ξέρουμε πόσο εκνευριστικό είναι!

3. Επένδυσε στη σωστή βάση!
Αν τα νύχια σου έχουν την τάση να ξεφλουδίζουν, εννοείται πως το μανικιούρ σου θα ξεφλουδίσει επίσης. Εκτός αν βάλεις μια ειδική βάση όπως η No Chips Ahead της Essie (4) που είναι απόλυτα εξειδικευμένη!

4. Ποτέ δουλειές χωρίς γάντια!
Όταν κάνουμε δουλειές χωρίς γάντια το μανικιούρ ξεφτίζει και τα χέρια μας σκάνε. Επιπλέον, τα απορρυπαντικά και οι ουσίες που έχουν σκληραίνουν τις παρανυχίδες μας. Άρα ποτέ δουλειές χωρίς γάντια. Και κάτι ακόμη: στα καταστήματα θα βρεις ειδικά… γάντια ομορφιάς όπως αυτά τα Spa Gloves από τα Sephora (1). Όχι δεν κάνεις δουλειές με αυτά αλλά τα φοράς στον ελεύθερο χρόνο σου ή στον ύπνο σου. Είναι εμποτισμένα με ενυδατικά συστατικά και προστατεύουν τόσο την επιδερμίδα όσο και το μανικιούρ .

5. Βάλε λάδι κάθε βράδυ!

Βαλ’το στο beauty routine σου! Πριν πέσεις για ύπνο κάνε μασάζ στα νύχια σου με ενυδατικό λαδάκι. Για να το θυμάσαι έχε το πάντα πάνω στο κομοδίνο σου. Ένα φανταστικό beauty gadget για να μην λερώνεις κιόλας είναι αυτό το Instant Nail & Curticle Care που θα βρεις αποκλειστικά στα Sephora (2). Περιέχει ένα σφουγγαράκι εμποτισμένο με λάδι κι εσύ αυτό που κάνεις είναι απλώς να βάζεις ένα- ένα τα δάχτυλά σου μέσα.

6. Ενυδάτωση: βαλ’το στα SOS! Κυρίως για τα πόδια σου!
Πάμε πάλι: όταν δεν ενυδατώνεις τα άκρα σου οι παρανυχίδες σκληραίνουν και το mani- pedi σου δε δείχνουν όμορφα. Ένα καλό tip είναι να βάλεις 3-4 κουταλιές ενυδατικής κρέμας μέσα σε ένα μπολάκι και έπειτα στο φούρνο μικροκυμάτων για 5-10 δευτερόλεπτα. Κάνε μασάζ στα άκρα σου με γρήγορες κινήσεις καθώς η κρέμα μπορεί να κρυώσει γρήγορα. Όχι μόνο θα ενυδατώσεις την επιδερμίδα σου αλλά θα χαλαρώσεις κιόλας! Η Foot & Nail Cream της Scholl (3) είναι super ενυδατική!

Read More

And More