3 πράγματα που κάνουν οι επαγγελματίες manicurist κι εμείς όχι (αλλά μαθαίνουμε)!

Αν έχεις σκοπό να κάνεις ένα DIY μανικιούρ- πεντικιούρ τις επόμενες μέρες, σου υπενθυμίζω τα τρία step που κάνουν οι επαγγελματίες, εμείς όχι, αλλά σε κάθε περίπτωση πρέπει να μαθαίνουμε από εκείνους (και τα έχω φρέσκα- φρέσκα στο μυαλό μου μιας και μόλις γύρισα από ένα session mani- pedi).

Οι επαγγελματίες, λοιπόν, πάντα μα πάντα:
1. Περνάνε τα νύχια μας με βαμβάκι και ασετόν, ακόμη και αν δεν είναι βαμμένα. Έτσι, το νύχι αφυδατώνεται, φεύγουν τυχόν υπολείμματα κρέμας που μπορεί να έχουμε βάλει προηγουμένως και το βερνίκι απλώνεται πιο σωστά. Ή καλύτερα, η βάση πριν βάλουμε το βερνίκι απλώνεται πιο σωστά.

2. Τυλίγουν γύρω από το ξυλάκι λίγο χαρτάκι και καθαρίζουν γύρω- γύρω τα πετσάκια και την βάση του νυχιού. Έτσι, έχουμε περισσότερη επιφάνεια να βάψουμε και το νύχι δείχνει μεγαλύτερο.

3. Όταν φτάσουν στην άκρη του νυχιού χρησιμοποιούν το πινελάκι κάθετα για να σφραγίσουν το βερνίκι στην άκρη. Με τον τρόπο αυτό το βερνίκι αργεί να ξεφτίσει.

Θέμα προς συζήτηση: όταν βάφεις τα νύχια σου μόνη σου, κάνεις όλη την ιεροτελεστία ή απλώς περνάς το βερνίκι και φεύγεις;

Read More

And More