Αυτό το Σ/Κ κάνε μόνη σου πεντικιούρ και γλίτωσε χρήματα! Σου δείχνουμε πώς και με ποια προϊόντα!

Το καλοκαίρι τα πάντα διογκώνονται! Από τον καλοκαιρινό έρωτα που γνωρίζεις και είσαι σίγουρη ότι είναι ο έρωτας της ζωής σου (σου εύχομαι να σου συμβαίνει τώρα που διαβάζεις αυτές τις γραμμές!) μέχρι… τα πέλματα των ποδιών σου! Δώσε μου ένα λεπτό να σου εξηγήσω: Μπορεί τον Χειμώνα να είχες κάποιες σκληρύνσεις στα πέλματα, για παράδειγμα, αλλά να μην τις πρόσεχες καθόλου. Τώρα, όμως, είναι καλοκαίρι! Τη μισή μέρα την περνάς ξυπόλυτη στις παραλίες και την άλλη μισή φοράς ανοιχτά σανδάλια. Και οι σκληρύνσεις ή όποιες άλλες ατέλειες φαίνονται Χ10. Από την άλλη, ο μήνας πλησιάζει στο τέλος του, ετοιμάζεσαι και για διακοπές και μπορεί το budget σου να μην είναι αρκετό για ένα επαγγελματικό πεντικιούρ!

Άκου! Έρχεται Σουκού! Εκμεταλλεύσου τον χρόνο σου και κάνε ένα επαγγελματικό πεντικιούρ μόνη σου! Σου δείχνουμε ακριβώς τα βήματα και τα προϊόντα που θα χρειαστείς!

1. Γέμισε μια λεκανίτσα με χλιαρό νερό και 2 κουταλάκια μαγειρική σόδα, η οποία βοηθά να μαλακώσουν οι σκληρύνσεις. Βούτηξε τα πόδια σου για περίπου 15 λεπτά.

2. Σκούπισε τα πέλματά σου και με μια ράσπα ή ελαφρόπετρα τρίψε τις φτέρνες σου. Προσοχή: αν τα πόδια σου είναι βρεγμένα οι σκληρύνσεις δεν θα αφαιρεθούν σωστά. Πρέπει να είναι νωπά.

3. Κόψε τα νύχια τετράγωνα αλλά όχι σύρριζα. (2) Νυχοκόπτης Japonesque, €13.00

4. Άπλώσε σε κάθε νύχι λαδάκι ή μια αγωγή για τις ξηρές παρανυχίδες όπως το (5) Avon Nail Experts (€10.00), ώστε να μαλακώσουν τα πετσάκια κι έπειτα με ένα ξυλάκι σπρωξ’τα προς τα κάτω. Αν δεν έχεις λαδάκι ειδικό για την συγκεκριμένη δουλειά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις baby oil ή ακόμη και μαγειρικό λάδι!

5. Λίμαρε τα νύχια σου με (3) μια λίμα τεσάρων όψεων όπως αυτή την Sephora. Ξεκίνησε από την πιο σκληρή επιφάνεια και κατάληξε στην πιο μαλακή.

6. Αφού έχεις ολοκληρώσει την διαδικασία κάνε scrub στα πόδια σου τρίβωντας απαλά τις φτέρνες. Δοκίμασε το (1) Peppermint Smoothing Pumice Foot Scrub από την The Body Shop (€6.00). Η μέντα που περιέχει αφήνει μια δροσερή αίσθηση στα πόδια. Αφαίρεσε με άφθονο κρύο νερό.

7. Βάλε στα πόδια σου άφθονη ποσότητα μιας πλούσιας κρέμας, χωρίς όμως να αγγίξεις τα νύχια. Αλλιώς δεν θα βαφτούν σωστά. Η (6) Amande Foot Care της L’Occitane (€11.00) περιέχει αμύγδαλο, γνωστό για τις ενυδατικές και θρεπτικές του ιδιότητες. Θα το βρεις στα Notos Galleries.

8. Έφτασε η ώρα να βάψεις τα νύχια σου! Άπλωσε βάση και δύο στρώσεις από το αγαπημένο σου βερνίκι. Αφού ολοκληρώσεις έχουμε το τέλειο top coat για ΄σένα που στεγνώνει τα νύχια σε χρόνο ρεκόρ! Πρόκειται για το (7) Seche Vite που θα βρεις στα Sephora.

Bonus info:
– Αν έχεις κάλους επένδυσε σε ένα εξειδικευμένο προϊόν. Ιδανικό είναι το (4) serum Anti Callus της Hansaplast (€5.18) που χάρη στην πρακτική του συσκευασία μπορείς να έχεις και μαζί σου στα ταξίδια σου.

And More