Σπυράκια στην πλάτη; Πώς θα τα εξαφανίσεις!

Θα εξαντλήσω όλες μου τις μαθηματικές γνώσεις για δύο απλές beauty εξισώσεις:
Πλάτη+ backless φόρεμα= ο πιο sexy συνδυασμός ever!
Πλάτη+ backless φόρεμα+ σπυράκια= ο πιο λάθος συνδυασμός ever!

Μια γυμνή γυναικεία πλάτη είναι πολύ θελκτική, περισσότερο ίσως από ένα ζευγάρι λαμπερά, ψηλόλιγνα πόδια! Τι γίνεται, όμως, αν η πλάτη σου έχει αρκετά ή έστω μερικά σπυράκια τα οποία βλέπει αυτός που κάθεται ακριβώς πίσω σου την στιγμή που εσύ απολαμβάνεις το ποτό σου σε κάποιο καλοκαιρινό bar; Για να μην βρεθείς σε αυτή την αμήχανη θέση ποτέ σου έχω δύο tips και μια θεραπεία που θα σε κάνει περήφανη όταν γυρνάς επιδεικτικά την πλάτη σου στους άλλους.

Mayday tips για σπυράκια
– Αν έχεις μερικά σπυράκια στην πλάτη πήγαινε μέχρι το κοντινότερο φαρμακείο και εφοδιάσου με μια λοσιόν που περιέχει σαλικυλικό οξύ. Μετά το ντους άπλωσέ την καθημερινά στην πλάτη σου με ένα βαμβάκι. Εγώ χρησιμοποιώ την λοσιόν Frezyderm της AcNorm.
– Ποτέ μην απλώνεις το conditioner στα μαλλιά σου αφού έχεις πλύνει το σώμα σου! Η λιπαρότητα του προϊόντος επηρρεάζει και την πλάτη σου με αποτέλεσμα να φράζουν οι πόροι και να εμφανίζονται περισσότερα σπυράκια. Η σωστή διαδικασία είναι: ξεμπερδεύεις με το λούσιμο (σαμπουάν και conditioner) και έπειτα κάνεις αφρόλουτρο στο σώμα σου!

Κι αν έχω περισσότερα σπυράκια ή ακμή;

Πρόσφατα έμαθα για μια ολοκαίνουρια θεραπεία: λέγεται Hydrafacial κατά της ακμής και με εντατικές συνεδρίες θα δεις αποτέλεσμα! Η θεραπεία Hydrafacial κατά της ακμής της πλάτης συνδυάζει καθαριστικά διαλύματα και αντιοξειδωτικές ουσίες για την αντιμετώπιση της ακμής στην πλάτη. Η θεραπεία συνδυάζει τη δράση της μικροδερμοαπόξεσης και της μη επεμβατικής μεσοθεραπείας και χαρίζει ένα πιο καθαρό, πιο όμορφο δέρμα που δεν ασφυκτιά.

Το πρόβλημα
Το πρόβλημα της λιπαρής πλάτης με τα μαύρα και λευκά στίγματα, απασχολεί πολλούς ενήλικες, άνδρες και γυναίκες. Η ακμή είναι μία χρόνια φλεγμονή του τριχοσμηγματογόνου αδένα. Είναι σχετική με τις ορμονικές μεταβολές που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της εφηβείας, αλλά πλέον είναι και αρκετά συχνή μετά την ηλικία των 30 προσβάλλοντας και τα δύο φύλα εξίσου. Οι τρίχες, το σμήγμα και τα κερατινοκύτταρα, συσσωρεύονται στον εκφορητικό πόρο του τριχοθύλακα, τον φράζουν, και εμποδίζουν τη ροή του σμήγματος να φθάσει στην επιφάνεια του δέρματος, με αποτέλεσμα την αρχή δημιουργίας φαγεσώρων.
Η συγκεκριμένη μέθοδος που σου ανέφερα παραπάνω ουσιαστικά αντιμετωπίζει την υπερέκκριση σμήγματος και βοηθά συνδυαστικά με φαρμακευτική αγωγή στο πρόβλημα της ακμής στη πλάτη.

Πώς λειτουργεί η θεραπεία Hydrafacial
Η θεραπεία Hydrafacial συνδυάζει ταυτόχρονα τον καθαρισμό, την απολέπιση, την ενυδάτωση και την αντιοξειδωτική προστασία, προσφέροντας έτσι ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα στη πλάτη. Οι φραγμένοι από το σμήγμα πόροι απελευθερώνονται και επανέρχεται η ισορροπία στα λιπαρά ή με τάση ακμής δέρματα.
Η μέθοδος χρησιμοποιεί φυσικούς καθαριστικούς παράγοντες, διαλύματα ήπιων οξέων και κοκτέηλ αντιοξειδωτικών ουσιών και βιταμινών, είναι ανώδυνη, δεν ερεθίζει και εφαρμόζεται όλο το χρόνο χωρίς περιορισμούς.

Η θεραπεία γίνεται σε τρία βήματα: Μετά τον καθαρισμό και την απολέπιση της πλάτης αρχίζει η θεραπεία όπου με την χρήση μιας πατενταρισμένης ελικοειδούς κεφαλής της νέας αυτής τεχνολογίας εκτοξεύεται στο δέρμα, νερό με φυσικά και φυτικά εκχυλίσματα, με πίεση και ταυτόχρονα αναρροφάται ανοίγοντας τους σμηγματογόνους πόρους. Στο δεύτερο βήμα της θεραπείας Β-υδρόξυοξέα προωθούνται μέσω της κεφαλής στο δέρμα με αποτέλεσμα να ανοίγουν οι πόροι του δέρματος, να αφαιρούνται τα μαύρα στίγματα και τελικά να καθαρίζεται σε βάθος η πλάτη. Στο τέλος του δεύτερου βήματος το δέρμα της πλάτης φαίνεται καθαρό και πολύ λαμπερό. Στο τρίτο βήμα της νέας αυτής τεχνολογίας ένα πλούσιο κοκτέηλ από 6 αντιοξειδωτικές ουσίες, βιταμίνη Α και Ε μαζί με υαλουρονικό οξύ και εκχύλισμα λευκού τσαγιού προωθούνται στο καθαρό δέρμα για να απορροφηθούν και να χαρίσουν έτσι ενυδάτωση και αντιοξειδωτική προστασία.

Και πόσες θεραπείες χρειάζονται;
Απαιτούνται περίπου 6 συνεδρίες για 6 συνεχόμενες εβδομάδες και στη συνέχεια μια φορά το μήνα για συντήρηση. Η θεραπεία μπορεί να συνδυαστεί με φαρμακευτική αγωγή (τόσο τοπική όσο και συστηματική).

Και μερικές ακόμη λεπτομέρειες
– Η συγκεκριμένη θεραπεία εφαρμόζεται στο κέντρο αισθητικής Symmetria
– Η θεραπεία μπορεί να εφαρμοστεί καθ όλη τη διάρκεια του χρόνου, σε όλους του φωτότυπους και δεν υπάρχουν αντενδείξεις εκτός της περίπτωσης εγκυμοσύνης και θηλασμού
– H διάρκειά της είναι 20-30 λεπτά
– Δεν υπάρχουν αντενδείξεις παρά μόνο μια ήπια ερυθρότητα που διαρκεί από λίγα λεπτά έως μια ώρα

And More