Πόσο έχουν αλλάξει τα μαλλιά των Αγγέλων της Victoria Secret από το 1995 μέχρι σήμερα!

Πριν ελάχιστες ώρες οι Άγγελοι της Victoria Secret περπάτησαν στο catwalk που στήθηκε στην Σαγκάη. Και βλέποντας το τελευταίο show και όλα εκείνα τα κορίτσια, τα αγγελικά πλασμένα, να περπατάνε με τους τέλειους κοιλιακούς τους, διαπίστωσα πως τα πράγματα έχουν αλλάξει αρκετά. Πολύ… αρκετά! Γιατί στο τελευταίο show τα χαρακτηριστικά waves των Αγγέλων παραχώρησαν τη θέση τους σε κάθε διαφορετικό μήκος που μπορείς να φανταστείς αφού είδαμε bob, lob αλλά και αρκετά buzz cut. Άρα, η διαφορετικότητα υπερίσχυσε του τι θεωρούσαμε κάποτε sexy. Sexy δεν είναι μόνο τα μακριά waves, sexy μπορεί να είναι και τα ξυρισμένα μαλλιά.

Ως εκ τούτου, μιλάμε για μια καινούργια εποχή για τους Αγγέλους της Victoria Secret αλλά και του beauty κόσμου, γενικά. Και πηγαίνοντας πίσω στο παρελθόν διαπίστωσα αυτό ακριβώς: ότι ανά πενταετία περίπου, οι Άγγελοι αλλάζουν. Και αυτή η αλλαγή ξεκινάει από τα μαλλιά τους…

1999- 2002: sleek και ίσια

Κάποιος που παρακολουθεί τα shows των Αγγέλων της Victoria Secret τα τελευταία χρόνια θα πίστευε ότι οι Άγγελοι έκαναν ανέκαθεν καριέρα με αυτό το διάσημο bombshell blowout ή, αλλιώς, αυτούς τους πλούσιους κυματισμούς. Αλλά δεν ήταν έτσι. Στα πρώτα shows η Heidi Klum και η Naomi Campbell είχαν ολόισια μαλλιά ενώ ελάχιστα ξέφευγε από το μοτίβο η Gisele.

2003-2007: curly hair don’t care

Μετά την πρέσα “έπιασαν δουλειά” τα ψαλίδια για μπούκλες που ήταν όσο πιο πλούσιες τόσο το καλύτερο. Για την επόμενη τετραετία τα μήκη των μαλλιών των Αγγέλων ήταν πολύ μακριά ενώ τα μαλλιά τους ήταν πυκνά και γεμάτα, με τις ευλογίες των απαραίτητων extensions!

2008- 2015: χαλαροί κυματισμοί

Από το 2008 κι έπειτα αυτές οι μπούκλες άρχισαν να χαλαρώνουν και όσο πηγαίναμε προς το 2015 οι κυματιμοί γίνονταν ολοένα και πιο χαλαροί, σαν να είχες κοιμηθεί με top knot και να είχες αφήσει τα μαλλιά σου κάτω το επόμενο πρωί. Big thing το 2015 ήταν το Beachwaver, ένα ειδικό εργαλείο που έκανε τα μαλλιά έτσι. Φυσικά, το εργαλείο “ξεπούλησε” αφού πρώτα προκάλεσε παγκόσμια μανία!

2016-2017: individuality

Το 2016 είναι η χρονιά που τα πράγματα αρχίζουν να αλλάζουν και στο show της Victoria Secret που επηρεάζεται τελικά από όλο αυτό το παγκόσμιο trend που προάγει την διαφορετικότητα και τα λιγότερο ομογενοποιημένα beauty looks. Δεν είναι απαραίτητο όλοι οι Άγγελοι να έχουν το ίδιο μακρύ μήκος και το ίδιο εντυπωσιακό blowout. Η αρχή έγινε από την Maria Borges (την βλέπεις παραπάνω) η οποία περπάτησε στο catwalk με τα φυσικά της μαλλιά κι είπε τα εξής: “Νομίζω ότι έφερα εις πέρας την αποστολή μου! Έδειξα στις γυναίκες ότι δεν χρειάζεται να δείχνουν όλες το ίδιο για να δείχνουν όμορφες! Να είσαι ο εαυτός σου και να αναδεικνύεις την δική σου ομορφιά!”.

Στο show που έριξε αυλαία λίγες ώρες πριν δεν έλειψαν αυτοί οι κυματιμοί. Όμως, δεν υπήρχαν μόνο αυτοί οι κυματιμοί αλλά και πολλά buzz cut και άλλα τόσα shag κουρέματα. Και επιτέλους, οι γυναίκες αρχίζουν να καταλαβαίνουν πως sexy δεν είναι μόνο το ένα ή το άλλο. Sexy δεν είσαι μόνο όταν έχεις μακριά μαλλιά. Sexy γίνεσαι όταν δεν μιμείσαι αλλά αφήνεις επιτέλους τον εαυτό σου να εκφραστεί. Και τότε λάμπεις σαν να ήσουν Άγγελος της Victoria Secret! Και αυτό είναι τελικά το… μυστικό!

Read More

And More