Αυτό το φθινόπωρο πρέπει να αγοράσεις τουλάχιστον ένα υγρό κραγιόν! Ποιο χρώμα, όμως;

Από τότε που μπήκε ο Σεπτέμβριος ξεκίνησα να φοράω υγρά σκουρόχρωμα κραγιόν στα χείλη μου. Και για να τον υποδεχτώ και για να δείξω ότι να, ως beauty editor πρέπει να είμαι ενημερωμένη. Γιατί τα ματ, σκούρα κυρίως, χείλη είναι από τα μεγαλύτερα make up trends του φθινοπώρου. Και είναι αγαπημένο μου γιατί απλώς βάζοντας σωστά και οριοθετημένα ένα κραγιόν στα χείλη σου δείχνεις τέλεια μακιγιαρισμένη, ακόμη και χωρίς μάσκαρα όπως είδαμε σε αρκετά catwalks και ήταν πολλά αυτά.

Στην υποθετική ερώτηση, λοιπόν, ποιο είναι το ένα προϊόν που πρέπει να βάλω αυτή τη σεζόν στο νεσεσέρ μου έχω μόνο μια απάντηση: υγρό κραγιόν για ματ χείλη. Επειδή, όμως, πέραν του προϊόντος πρέπει να επενδύσεις και στη σωστή απόχρωση- αλλιώς πρόκειται για μισή δουλειά!- παρακάτω σου έχουμε τις αποχρώσεις που είδαμε στα catwalk και τις αντιστοιχίες τους στην αγορά.


Οίκος: Proenza Schouler
Χρώμα: Πορτοκαλοκόκκινο
Υγρό κραγιόν: Rouge Pur Couture Vernis a Levres, απόχρωση No 08 Orange de Chine, Yves Saint Laurent (€23.33)


Οίκος: Zac Posen
Χρώμα: Σκούρο μοβ
Υγρό κραγιόν: Inglot HD Lip Tint Matte 19 (€18.00)


Οίκος: Bottega Veneta
Χρώμα: Berry
Υγρό κραγιόν: Retro Matte Liquid Lipcolor απόχρωση High Drama από τα MAC (€21.00)


Οίκος: Prada
Χρώμα: Κόκκινο
Υγρό κραγιόν: Τοο Faced Melted Matte, απόχρωση Lady Balls (€21.90)


Οίκος: Gareth Pugh
Χρώμα: Almost black
Υγρό κραγιόν: Meet Matt(e) Hughes Adoring, The Balm, Make Me Up (€20.47)

Last chance info: βασικές οδηγίες ενός liquid lipstick για να μην πάει τίποτα λάθος!

1. Balm first! Το υγρό κραγιόν έτσι όπως ματάρει πάνω στα χείλη σου έχει την τάση να δείχνει κάθε ατέλειες και αυτές τις κάθετες γραμμές όταν τα χείλη σου είναι αφυδατωμένα. Πριν το απλώσεις, λοιπόν, βάλε στα χείλη σου ένα balm το οποίο θα αφαιρέσεις μετά ή τρίψε απαλά με οδοντόβουρτσα.

2. Περίγραμμα πριν το κραγιόν! Το υγρό κραγιόν, ειδικά αν μιλάμε για κάποιο έντονο χρώμα, πρέπει να είναι τέλεια τοποθετημένο. Οριοθέτησε, λοιπόν, τα χείλη σου με ένα μολύβι και έπειτα προχώρησε στο γέμισμα. Για να τονίσεις ακόμη περισσότερο το άψογο σχήμα του πέρασε γύρω από τα χείλη σου, ακριβώς εκεί που τελειώνει το περίγραμμα, ένα concealer με πινελάκι και σβήσε.

3. Μια στρώση αρκεί να δώσει ένα βαθύ και πλούσιο χρώμα στα χείλη σου. Η δεύτερη το μόνο που θα κάνει είναι να σου δώσει ένα παχύ αποτέλεσμα και μια βαριά αίσθηση πουδεν υπάρχει λόγος να έχεις!

Read More

And More