Γιατί οι μάσκες The Body Shop είναι το καλύτερο πράγμα που μπορείς να κάνεις τα Σαββατοκύριακα (και γενικά)!

Είμαι κορίτσι του καλοκαιριού. Γιατί απολαμβάνω τα Σαββατοκύριακα να τα περνάω στην θάλασσα, γιατί προτιμώ τον ήλιο από την βροχή (ποια δεν!) και γιατί το καλοκαίρι υπάρχει υπερπαραγωγή βιταμίνης D που παράγεται από την έκθεσή σου στον ήλιο και κάνει καριέρα και ως βιταμίνη της καλής διάθεσης. Καταλαβαίνεις, λοιπόν, ότι το φθινόπωρο δεν είναι η εποχή μου ή, αλλιώς, είναι η εποχή που πρέπει να εφεύρω τρόπους (τεχνητούς) για να καλύψω το κενό της μη παραγωγής της D σε τόση αφθονία. Εν ολίγοις, κάτι που να με κάνει χαρούμενη!

Εδώ να σας θυμίσω ότι όλα τα προϊόντα της The Body Shop είναι 100% Vegetarian και Cruelty free ενώ πάνω από το 50% των προϊόντων της είναι vegan και το 90% των προϊόντων δεν περιέχει parabens.

Και κάπως έτσι κατέληξα: on weekend I… mask! Πριν λίγο καιρό έφτασαν στα χέρια μου σε ένα υπερτέλειο, μαρκρόστενο packaging οι Expert Facial Masks της The Body Shop: 6 εξειδικευμένες μάσκες ομορφιάς με διαφορετικά φυσικά συστατικά, διαφορετική σύνθεση και άλλο χρώμα για τις διαφορετικές ανάγκες της επιδερμίδας. Και το καλύτερο; Είναι 100% Vegetarian και 4 από αυτές είναι 100% Vegan ενώ δεν περιέχουν parabens, παραφίνες, σιλικόνη και mineral oils.

Και τώρα, ας γίνουν οι συστάσεις: οι μάσκες που θα βρεις στα καταστήματα της The Body Shop και online στο www.thebodyshop.gr είναι έξι διαφορετικές.

Η AΜΑΖΟΝΙΑΝ ACAI ENERGISING RADIANCE MASK είναι μια ζουμερή και φρέσκια, 100% Vegan μάσκα ομορφιάς με ισχυρά φυσικά συστατικά από τη Νότια Αμερική και είναι εμπνευσμένη από τις τελετουργίες των φυλών του Αμαζονίου. Πιο συγκεκριμένα, εμπεριέχει εκχύλισμα Acai Berry από τη Βραζιλία (το πιο βασικό συστατικό), πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και βιταμίνη C που καταπολεμά την εμφάνιση της κόπωσης. Άρα, αν νιώθεις εξαντλημένη από τα deadlines (story of my life) ή τα ξενύχτια με τις φίλες σου (μακάρι να ήταν αυτός ο λόγος!), επίλεξέ την!

Η HIMALAYAN CHARCOAL PURIFYING GLOW MASK είναι από τις αγαπημένες μου και είναι από τα best seller προϊόντα που κυκλοφορούν! Πρόκειται για μια καθαριστική μάσκα, 100% Vegan, εμπνευσμένη από τις παραδόσεις της Αγιουρβέδα και περιέχει ισχυρά συστατικά όπως Μπαμπού ξυλάνθρακα από τους πρόποδες των Ιμαλάϊων, φύλλα πράσινου τσαγιού και Tea Tree Oil. Βοηθάει την επιδερμίδα να αποβάλλει τις ακαθαρσίες και την υπερβολική λιπαρότητα. Είναι must have για να αποβάλλεις τις ακαθαρσίες που έχουν συσσωρευτεί μια ολόκληρη εβδομάδα και να υποδεχτείς την επόμενη με υγιή και λαμπερή επιδερμίδα. Σαν να πατάς το restart!

H CHINESE GINSENG & RICE CLARIFYING POLISHING MASK είναι εμπνευσμένη από την Κινεζική παράδοση και πρόκειται για μια μάσκα απολέπισης, 100% Vegetarian με φυσικά συστατικά που προέρχονται από την Βορειοανατολική Ασία και τη Νότια Αμερική. Περιέχει εκχύλισμα ginseng, εκχύλισμα ρυζιού και βιολογικό έλαιο από σησαμέλαιο. Αυτό που μου αρέσει πολύ σε αυτή τη μάσκα είναι η πλούσια και κρεμώδης υφή της που νιώθεις ότι κάνει pampering στην επιδερμίδα σου με το που την απλώσεις αλλά και το αποτέλεσμα που εξασφαλίζει στο πρόσωπο. Διώχνει την λαμπάδα και αφήνει το πρόσωπό σου φωτεινό σαν να έκανες μόλις μια πολύ ακριβή λευκαντική θεραπεία στο πρόσωπό σου.

Η ETHIOPIAN HONEY DEEP NOURISHING MASK από λιωμένο μέλι είναι 100% Vegetarian και εμπνευσμένη από τα Αφρικανικά καταπραϋντικά, θεραπευτικά τελετουργικά και συνδυάζει τα καλύτερα φυσικά συστατικά. Πέραν του ότι το μέλι είναι αντιοξειδωτικό και δίνει μια instant λάμψη στην επιδερμίδα αυτό που απολαμβάνω είναι το πόσο… φωτογραφίσημη είναι (αν είσαι beauty & instagram addict ανέβασε μια selfie σου την ώρα που κάνεις αυτή τη μάσκα!) αλλά και η ιεροτελεστία που υπάρχει από πίσω για να την χρησιμοποιήσεις σωστά: βάζεις ποσότητα στην παλάμη σου, τρίβεις τα χέρια σου για να ζεσταθεί το μέλι και την απλώνεις σε καθαρή επιδερμίδα. Love it!

H BRITISH ROSE FRESH PLUMPING MASK είναι 100% Vegan, αποτελείται από πραγματικά ροδοπέταλα, και άρωμα από βιολογικά τριαντάφυλλα από την Βρετανία που συλλέγονται με το χέρι και αναπληρώνουν την φρεσκάδα και τα αποθέματα νερού στην επιδερμίδα. Προσφέρει υπέροχη ενυδάτωση και πέρα από τη μυρωδιά της αυτό που μου αρέσει είναι η υφή της (μοιάζει περισσότερο με μαρμελάδα φράουλα παρά με μάσκα αλλά κάνει την επιδερμίδα εξίσου yummy!) ενώ μου αρέσει να την απλώνω με πινέλο. Κάποιες φορές, για να ενισχύσω αυτό το μπουστάρισμα και το plumping εφέ που κάνει στο πρόσωπο την τοποθετώ στο ψυγείο! Η θερμοκρασία βοηθά να κλείσουν οι πόροι και προσφέρει extra σφριγηλότητα!

Last but not least, η JAPANESE MATCHA TEA POLLUTION CLEARING MASK για την οποία σου μίλησα πρώτα- πρώτα! Είναι 100% Vegan και βασίζει την σύνθεσή της στο τσάι Matcha για το οποίο γίνεται πολύς λόγος στις μέρες μας που καταπολεμά τις τοξίνες και την περιβαλλοντική ρύπανση και σου δίνει την επιδερμίδα που θες. Η συγκεκριμένη μάσκα έχει και μια πολύ ωραία ιεροτελεστία που έχουν μοιραστεί μαζί μας οι experts της The Body Shop και που ακολουθώ πιστά! Είναι η εξής: Αφού κάνω απαλό καθαρισμό στην επιδερμίδα του προσώπου βουτάω το Μuslin Cloth (θα το βρεις στα καταστήματα The Body Shop και εδώ) σε ζεστό νερό και το τοποθετώ πάνω στο πρόσωπο. Εφαρμόζω τη μάσκα σε νωπή επιδερμίδα χρησιμοποιώντας το ειδικό πινέλο Facial Mask Brush. Στη συνέχεια, κάνω ήπιο μασάζ, ξεκινώντας από το μέτωπο με μία μεγάλη, κυκλική κίνηση, συνεχίζοντας στο υπόλοιπο πρόσωπο και ολοκληρώνω προς την μύτη. Κάνω μασάζ με απαλές, κυκλικές κινήσεις στην περιοχή γύρω από τα μάτια και αφήνω τη μάσκα να δράσει για 15 λεπτά ενώ χαλαρώνω. Ξεβγάζω με ζεστό νερό και με κυκλικές κινήσεις για να κάνω ήπια απολέπιση. Αφού αφαιρέσω τη μάσκα, βουτάω το Muslin Cloth σε κρύο νερό και το τοποθετώ στο πρόσωπο για ένα λεπτό έτσι ώστε να «κλείσουν» οι πόροι.

Θα μπορούσα να σου γράφω με τις ώρες για τις Expert Facial Masks της The Body Shop, την αγαπημένη μου beauty συνήθεια που λειτουργεί σαν βιταμίνη D για την διάθεσή μου και το αποτέλεσμα που έχει στην επιδερμίδα μου. Αλλά πλησιάζει Σουκού και λέω να οργανώσω το beauty routine στο μυαλό μου. Αυτό το Σουκού λέω να το αφιερώσω στο multimasking! Τα λέμε την Δευτέρα, λοιπόν, πιο ανανεωμένες και λαμπερές thanks to The Body Shop! PS: Το ξέρω πως είναι μόλις αρχή της εβδομάδας αλλά λίγο daydreaming δεν έβλαψε ποτέ καμία!

Διευθύνσεις καταστημάτων: https://www.thebodyshop.gr/store-locator
Shop online: www.thebodyshop.gr

Graphics: Μαρία Χριστοπούλου

Read More

And More