Girlboss! 7 πράγματα που έχουμε στα συρτάρια μας για να αντιμετωπίσουμε το άγχος των deadlines!

Όλες έχουμε περάσει από αυτό το στάδιο. Για την ακρίβεια, την στιγμή που πληκτρολογώ αυτές τις γραμμές βρίσκομαι σε αυτό ακριβώς το στάδιο με τα επίπεδα άγχους μου να είναι στο peak! Γιατί έχω επιστρέψει από ένα επαγγελματικό ταξίδι μόλις και είμαι έτοιμη να φύγω για το επόμενο (αύριο). Και ναι, τα ταξίδια είναι υπέροχα αλλά όταν υπάρχουν τα deadlines το ξεχνάς και κάνεις focus στα deadlines.

Τι μπορείς να κάνεις, λοιπόν, όταν το άγχος χτυπάει κόκκινο και όλοι σου ζητάνε πράγματα; Να γεμίσεις την μπανιέρα σου με ζεστό νερό και να βυθιστείς μέσα εκεί. Εχμ! Είσαι στην δουλειά, δεν μπορείς να το κάνεις! Μπορείς, όμως, να επενδύσεις σε κάποια beauty supplies με μαγικά συστατικά που σε χαλαρώνουν στην στιγμή και χωρίς να χρειαστεί να… βγάλεις τα ρούχα σου! Παρακάτω, μερικές ιδέες από όλα όσα έχουμε στο πρώτο συρτάρι μας. Το αποκαλώ το mayday συρτάρι!

Peace of Mind® On-The-Spot Relief, Origins, €16.00. Είναι η πρώτη (ok, από τις πρώτες!) αντανακλαστικές αντιδράσεις όταν τα επίπεδα άγχους μου αυξάνονται κατακόρυφα και συμβαίνει συχνά. Δύο, τρεις σταγόνες στις παλάμες, παίρνω βαθιές εισπνοές κι έπειτα περνάω σε όλο το πρόσωπο. Προσοχή! Προσοχή! Να έχεις πρώτα την ψυχραιμία να πλύνεις τα χέρια σου προτού κάνεις όλα τα υπόλοιπα και ειδικά προτού ακουμπήσεις το πρόσωπό σου!

Caudalie Face Mist Beauty Elixir, €23.00. Το άγχος και η κούραση έχουν πάντα συνέπειες στο πρόσωπό μας. Και η ατάκα “φαίνεσαι κουρασμένη” πάει συνήθως όντως με την περίοδο που νιώθεις και κουρασμένη. Για εκείνες τις ημέρες το face mist της Caudalie είναι θαυματουργό. Βασίζει την σύνθεσή του σε αιθέρια έλαια (συγκεκριμένα, rosemary, τριαντάφυλλο και σταφύλι), έχει μια μυρωδιά που νιώθεις πως θα καθαρίζει το μυαλό σου και είναι και αντιοξειδωτικό. Κυρίως χάρη στο σταφύλι.

Cellular Energizing Body Spray, La Prairie, €129.14. Σε αυτό το μπουκάλι συγκεντρώνεται μια στρατιά από αρωματικά έλαια όπως κόκκινο γκρέιπφρουτ, κάρδαμο και λουίζα για αρωματοθεραπεία. Επίσης, έχει αυτή τη μαγική ικανότητα με κάθε ψέκασμα να καθαρίζει το μυαλό σου! Αν το budget σου το επιτρέπει, go for it! Αν όχι, δεν θέλουμε να σου προσθέσουμε ένα ακόμη άγχος που είναι να το αποκτήσεις.

Κρέμα χεριών Cyclamen Tuberose της More, €18.60, Make Me up. Για να επαναφέρεις την ισορροπία στο μυαλό σου και να νιώσεις πιο ήρεμη σε μια πιεσμένη μέρα, οι μυρωδιές που θα μυρίσεις παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο. Ενυδατώνω τα χέρια μου συχνά- πυκνά στο γραφείο αλλά το πρώτο συρτάρι ανοίγει και παίρνω αυτή την κρέμα όταν εκτός από ενυδάτωση θέλω και χαλάρωση. Μερικές εισπνοές αργότερα και είμαι πολύ καλύτερα. Η συγκεκριμένη κρέμα χεριών περιέχει καταπραϋντικό χαμομήλι και μια υπνωτική μυρωδιά από μόσχο.

Relax Body Treatment Oil, Clarins, €61.57. Αυτό το προϊόν πηγαινοέρχεται από το γραφείο στο σπίτι και το αντίθετο. Είναι απόλυτα χαλαρωτικό και το χρησιμοποιώ στο σημείο που χτυπάνε οι παλμοί, για λίγο μασάζ στους ώμους και φυσικά όταν δεν μπορώ να κάνω τίποτα από όλα αυτά όταν υπάρχει το άγρυπνο βλέμμα των συναδέλφων (ok, είμαστε super cool!) μου αρκεί απλώς να το μυρίζω!

Αιθέριο έλαιο λιβανιού Frankincense 10ml, Neal’s Yard, €20.90. Τα αιθέρια έλαια μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους. Ο ένας είναι να βάλεις μια -δύο σταγόνες (προσοχή! Προσοχή! Όχι περισσότερες!) στην κρέμα σου, ο άλλος να στάξεις μια- δύο σταγόνες πάνω στις ειδικές θήκες για κεριά. Στο γραφείο κάνουμε το δεύτερο αλλά αν οι συνάδελφοί σου δεν θέλουν μια τέτοια μυρωδιά, μπορείς απλώς να ξεβιδώσεις και να μυρίσεις! Είναι το τέλειο αγχολυτικό!

Blue Scents Body & Hair Dry Oil Μανταρίνι, €16.00. Το μανταρίνι ανήκει στην κατηγορία των εσπεριδοειδών. Τα εσπεριδοειδή είναι γνωστά στον κόσμο της ομορφιάς γιατί καθαρίζουν το μυαλό. Το συγκεκριμένο ξηρό λάδι, λοιπόν, είναι για το σώμα και το πρόσωπο και επιστρατεύεται κάθε φορά που έχω άγχος. Επίσης. ότan έχω άγχος ασυναίσθητα πειράζω τα μαλλιά μου. Τουλάχιστον, ας επωφεληθούν κι αυτά!

Read More

And More