10+1 tips για να είσαι φέτος πιο όμορφη από κάθε άλλο καλοκαίρι!

Καλοκαίρι 2016! Είναι αυτή η εποχή του χρόνου που έτσι κι αλλιώς γινόμαστε πιο όμορφες. Όλες μας είμαστε πιο όμορφες το καλοκαίρι (κυρίως γιατί ερωτευόμαστε. Αυτό είναι μια δικιά μου θεωρία). Όμως, υπάρχουν κάποια tips τα οποία αν εφαρμόσεις αυτό το καλοκαίρι θα είσαι ομορφότερη από όλα όσα έχουν προηγηθεί. Σημείωσε και εφάρμοσε!

ΑΝΤΗΛΙΑΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ


1.
Είναι πάρα πολύ σημαντικό να επιλέξεις το σωστό αντηλιακό. Ειδικά, όταν μιλάμε για το πρόσωπο η επιλογή του λάθος αντηλιακού μπορεί να σε κάνει να επιστρέψεις από τις διακοπές σου με σπυράκια (ναι, μου έχει συμβεί). Εδώ έχουμε τον απόλυτο οδηγό για να καταλάβεις ποιο αντηλιακό σου ταιριάζει.

2. Η ποσότητα του αντηλιακού παίζει επίσης πολύ σημαντικό ρόλο και συνήθως κάνουμε το λάθος να βάζουμε πάντα λιγότερο. Ποτέ περισσότερο. Η Ακαδημία Δερματολογίας της Αμερικής έχει αυτή την θεωρία του one shot, δηλαδή ποσότητα ικανή να γεμίσει ένα σφηνάκι για κάθε επιφάνεια δέρματος (π.χ. ώμοι, κοιλιά κλπ). Για να στο κάνω πιο εύκολο, αυτό που λέει η δική μου δερματολόγος είναι: μια κουταλιά της σούπας για κάθε επιφάνεια δέρματος και ένα κουταλάκι του γλυκού για το πρόσωπο.

3. Μην παραμελείς σημεία του σώματός σου όπως πίσω από τα γόνατα, στο κουντεπιέ, στα αυτιά. Και κάτι που ίσως δεν γνώριζες: τα ποσοστά καρκίνου στην περιοχή των αυτιών έχουν αυξηθεί αρκετά στους άντρες καθώς τα αυτιά τους είναι εκτεθειμένα στον ήλιο όλο το χρόνο χωρίς να τα προστατεύουν!

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αντηλιακά μύθοι και αλήθειες! Ισχύει ότι όταν τα φοράς δεν μαυρίζεις;

ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ


4. Το καλοκαίρι ο συνδυασμός της ζέστης, του ιδρώτα και κάποιων καλλυντικών με βαριά σύνθεση μπορεί να έχουν ως αποτέλεσμα να φράξουν οι πόροι σου και να δημιουργηθούν σπυράκια. Γι’αυτό αν χρησιμοποιείς κάποια βαριά κρέμα τον χειμώνα (ενυδατική κυρίως) θα πρέπει να την αλλάξεις το καλοκαίρι. Επίσης, είναι πολύ σημαντικό το αντηλιακό του προσώπου σου να είναι επίσης ελαφρύ. Αναζήτησε στην συσκευασία την ένδειξη Μη φαγεσωρογόνο ή Non-comedogenic.

5. Ενυδάτωση! Ενυδάτωση! Ενυδάτωση! Σκέψου ότι η επιδερμίδα μας λειτουργεί ως προστατευτικό φράγμα απέναντι στις περιβαλλοντικές επιθέσεις, την μόλυνση, τα βακτήρια. Όταν, λοιπόν, ενυδατώνεις αυτό το φράγμα τότε γίνεται πιο παχύ και λειτουργεί πιο σωστά. Ένα tip που κάνω κάθε καλοκαίρι είναι το εξής. Πριν απλώσεις την ενυδατική σου πάρε ένα face mist ψέκασε το πρόσωπό σου και έτσι όπως είναι βρεγμένο κάνε απαλές κινήσεις μασάζ. Δεν θα ενυδατωθείς απλώς αλλά η επιδερμίδα σου θα αποκτήσει και μια τέλεια λάμψη υγείας!

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Face mists! Πώς τα χρησιμοποιείς και γιατί όλες πρέπει να έχουμε ένα!

6. Κάνε απολέπιση την σωστή ώρα! Η απαλή απολέπιση στο σώμα σου θα σε βοηθήσει να κρατήσει το μαύρισμά σου περισσότερο και πιο σωστά ακριβώς γιατί διώχνεις το πάνω στρώμα της επιδερμίδας το οποίο είναι νεκρό και δείχνει θαμπό. Στο πρόσωπο, τώρα, η ήπια απολέπιση θα βοηθήσει να παραμείνουν ανοιχτοί οι πόροι και να μην βγάλεις σπυράκια από τον ιδρώτα. Όμως, η απολέπιση κάνει την επιδερμίδα πιο ευαίσθητη οπότε καλό είναι να την αποφεύγεις τις πρωινές ώρες εκτός αν βάλεις αντηλιακό με SPF50. Για κανέναν λόγο λιγότερο!

7. Η αλόη είναι ο νέος καλύτερός μας φίλος! Είναι αντιφλεγμονώδες, προσφέρει άμεση ανακούφιση και δροσίζει την επιδερμίδα σε dt! Με άλλα λόγια είναι το απόλυτο προϊόν για να ξεκουράσεις την επιδερμίδα σου μετά την έκθεση στον ήλιο. Κι έχουμε κι ένα αγαπημένο: το νέο Vaseline Intensive Care σε spray με αλόη είναι φα-ντα-στι-κό!

ΜΑΛΛΙΑ

8. Clarifying shampoo! Τι; Το καλοκαίρι προτίμησε καθαριστικά σαμπουάν. Θα τα ξεχωρίσεις γιατί στην συσκευασία τους γράφουν συνήθως clarifying shampoo αλλά ακόμη και αν δεν γράφουν θα το καταλάβεις από την σύνθεσή τους που είναι διαφανής. Και γιατί να έχεις ένα τέτοιο σαμπουάν το καλοκαίρι; Μέτρησε! 1. Γιατί τα σαμπουάν με χρώμα εμπεριέχουν και γαλάκτωμα και βαραίνουν τα μαλλιά με το καθημερινό λούσιμο του καλοκαιριού 2. Γιατί καθαρίζουν καλύτερα τον ιδρώτα στο τριχωτό του κεφαλιού και 3. γιατί βοηθάνε και τα μήκη των μαλλιών να καθαρίσουν καλύτερα από όλα αυτά τα προϊόντα που τους βάζουμε πάνω τους το καλοκαίρι!

9. Βρέξε τα μαλλιά σου πριν μπεις στη θάλασσα ή την πισίνα! Έτσι θα έχουν ξεδιψάσει και δεν θα απορροφήσουν το αλάτι ή το χλώριο που τα κάνουν ξηρά και θαμπά (κάνε εικόνα τις γλάστρες στο μπαλκόνι σου όταν τις ποτίζεις μετά από μέρες πόσο γρήγορα απορροφούν το νερό!).

MAKE UP

10. Άλλαξε τις αποχρώσεις των προϊόντων μακιγιάζ! Όταν μαυρίζεις και το πρόσωπό σου αποκτά αυτό το ηλιοκαμμένο, sexy χρώμα είναι λάθος να του βάζεις ένα ανοιχτό μπεζ make up γιατί το αποτέλεσμα είναι μια επιδερμίδα που γκριζάρει! Με άλλα λόγια δεν μπορείς να έχεις το ίδιο foundation χειμώνα- καλοκαίρι. Μια άλλη φανταστική λύση είναι η κρέμα BB Dr Brandt’s signature flexitone που προσαρμόζεται στον τόνο της επιδερμίδας σου και δεν έχει αποχρώσεις.

11. Χρησιμοποίησε την bronzing powder σωστά! Που σημαίνει: η bronzing powder είναι το δεύτερο βήμα στη βάση σου και δεν την απλώνεις σε καμία περίπτωση σε οοοοολοοοο το πρόσωπο γιατί ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ MAKE UP. Για να δεις το λάθος που κάνουμε όλες με την bronzing πούδρα αλλά και ποιος είναι ο σωστός τρόπος κάνε κλικ εδώ!

Read More

And More