10 κακές συνήθειες που μας ασχημαίνουν (και που πρέπει να σταματήσεις asap)!

Στην αρχή κάθε χρονιάς παίρνουμε αποφάσεις και βάζουμε beauty στόχος που ορκιζόμαστε ότι φέτος θα τηρήσουμε. Και μετά τις αποφάσεις που παίρνουμε μας… παίρνει και η μπάλα και τελικά είναι κάποια πράγματα που δεν κάνουμε ποτέ! Στα μέσα ακριβώς της χρονιάς αποφασίσαμε να κάνουμε ένα restart και να σου θυμίσουμε όλα αυτά που κάνεις λάθος. Έχεις έξι μήνες ακόμη να τα διορθώσεις προτού κάνεις ανεπανόρθωτο κακό στην εμφάνισή σου!
PS: Αυτό το κείμενο διαβάζεται καλύτερα στην παραλία!

1.Απλώνεις το make up με λερωμένα πινέλα.
Αναρωτιέσαι τι είναι αυτό το σπυράκι που βγήκε πάλι στο πρόσωπό σου. Καλύτερα να αναρωτηθείς ποια ήταν η τελευταία φορά που έπλυνες τα πινέλα σου! Τα πινέλα είναι εστία μικροβίων και γι’αυτό είναι απαραίτητο να τα πλένεις μια φορά την εβδομάδα. Για να σου γίνει συνήθεια όρισε μια σταθερή μέρα. Η δική μου “πλένω τα πινέλα” μέρα μου είναι η Κυριακή το βράδυ μαζί με τις μάσκες προσώπου που κάνω.
Στα πρακτικά τώρα: ποιος είναι ο σωστός τρόπος να τα πλένεις; Κάνε κλικ εδώ και δες βήμα- βήμα!

2. Δεν βάζεις προϊόν θερμοπροστασίας στα μαλλιά σου πριν τα στεγνώσεις!

9 στις 10 γυναίκες έχουν σίγουρα ένα τέτοιο προϊόν στο ντουλάπι τους και από αυτές 10 στις 10 ξεχνάνε να το απλώσουν στα μαλλιά τους πριν κάνουν πιστολάκι ή πρέσα. Θα στο πω όσο πιο απλά γίνεται: όταν κάνεις πρέσα στα μαλλιά σου είναι σα να ψήνεις τοστ στην τοστιέρα σου! Ένα προϊόν θερμοπροστασίας θα δημιουργήσει ένα προστατευτικό φιλμ ανάμεσα στα μαλλιά σου και την πρέσα κι έτσι και θα κάνεις το styling που ες και δεν θα τα ταλαιπωρήσεις!
To Wella Professionals Eimi Thermal Image (€16.00) είναι ιδανικό προϊόν!

3. Να βγάζεις τα φρύδια σου χωρίς αύριο!
Αν κάνω ποτέ κόρη η συμβουλή που θα της δώσω είναι να μην πειράξει ποτέ μα ποτέ τα φρύδια της (ok, εκτός αν υπάρχει θέμα και στο μεσόφρυο). Τα παχιά και άβγαλτα φρύδια είναι δείγμα νεότητας. Σκέψου το: μια γυναίκα μπορεί να αποκαλύψει την ηλικία της και από το πόσο λεπτά είναι τα φρύδια της μιας και όσο πιο λεπτά τόσα περισσότερα χρόνια φαίνεται να έχει περάσει κάνοντας τσιμπιδάκι! Αν πάλι θέλεις να τα βγάζεις αφέσου στα χέρια των experts (στα brow bars της Benefit που θα βρεις μέσα στα Sephora γίνεται τέλεια δουλειά!) ή αν επιμένεις να τα βγάζεις μόνη σου μην ξεχνάς κάθε τόσο να κάνεις ένα βήμα πίσω στον καθρέφτη σου και να βλέπεις το πρόσωπό σου από απόσταση. Έτσι θα έχεις καλύτερη εικόνα.

4. Να μην βάζεις βάση όταν βάφεις τα νύχια σου (και ειδικά όταν τα βάφεις σκούρα)!


Σου έχει συμβεί ποτέ να ξεβάψεις τα νύχια σου και από κάτω να είναι κίτρινα; Αυτό έχει συμβεί κατά πάσα πιθανότητα γιατί έκανες skip τη βάση. Και όχι η βάση δεν υπάρχει για λόγους marketing και πωλήσεων αλλά κάνει πράγματι δουλειά αφού δημιουργεί ένα προστατευτικό φιλμ ανάμεσα στα νύχια σου και το βερνίκι ενώ βοηθά το μανικιούρ να διατηρηθεί ακόμη περισσότερο. Για να είσαι απόλυτα ασφαλής μπορείς να βάλεις δύο στρώσεις βάσης!

5. Να μην κόβεις τις άκρες των μαλλιών σου κάθε τόσο!
Είναι μύθος ότι όσο πιο συχνά κόβεις τα μαλλιά σου τόσο πιο γρήγορα μακραίνουν. Τα μαλλιά μακραίνουν από τη ρίζα! Μην το ξεχνάς! Όμως, όταν αμελείς τις άκρες των μαλλιών σου και ειδικά όταν τα βάφεις, τα μαλλιά μπορεί να εξακολουθούν να μακραίνουν από την ρίζα αλλά ουσιαστικά σπάνε στις άκρες οπότε είναι σαν να μην μακραίνουν ποτέ και καθόλου. Ανά δύο με τέσσερις μήνες μην ξεχνάς να κλείνεις το ραντεβού σου στο κομμωτήριο για ένα μικρό τριμάρισμα στις άκρες. Θα δείχνουν πολύ πιο φροντισμένα ειδικά αν τα βάφεις!

6. Να χρησιμοποιείς την ίδια μάσκαρα για καιρό!

Η μάσκαρα είναι το προϊόν με την λιγότερη διάρκεια ζωής αφού δεν μπορείς να την χρησιμοποιήσεις για περισσότερο από τρεις μήνες αφού την ανοίξεις. Ο λόγος; Είναι υγρό προϊόν και ό,τι υγρό “πιάνει” ευκολότερα βακτήρια, ενώ η κίνηση που κάνεις με το βουρτσάκι (από έκω προς τα μέσα και το αντίθετο) προσθέτει αέρα μέσα στη μάσκαρα που ξηραίνει και αλλοιώνει την σύνθεσή της. Αλλά το πιο βασικό είναι: ένα προϊόν που ενδεχομένως να έχει βακτήρια καμία μας δεν θέλει να πλησιάζει τόσο επικίνδυνα κοντά το μάτι μας!
Ένα καλό trick: αν δεν χρησιμοποιείς εντατικά μάσκαρα επένδυσε σε μια mini συσκευασία όπως η Deluxe Mini Better Than Sex Mascara (€11.00) ώστε να μην δίνεις κάθε φορά πολλά λεφτά!

7. Να κάνεις πολύ ή καθόλου scrub!


Αν ανήκεις στην κατηγορία των γυναικών που κάνουν scrub στο πρόσωπό τους μπορείς να καταλάβεις πόσο εθιστική μπορεί να είναι αυτή η αίσθηση της σούπερ απαλής επιδερμίδας σου μετά από κάθε scrub! Όμως, είναι απαγορευτικό να κάνεις scrub κάθε μέρα καθώς μια τέτοια συνήθεια μπορεί να λεπτύνει επικίνδυνα την επιδερμίδα σου. Από την άλλη, το καθόλου scrub είναι επίσης απαγορευτικό γιατί η επιδερμίδα γίνεται τραχιά και θαμπή. Η τέλεια και κάπου στη μέση λύση είναι τα konjac sponges, μια νέα τάση που μας συστήθηκε φέτος και που κάνουν καθημερινή μικροαπολέπιση και αποτοξίνωση της επιδερμίδας. Το Konjac Towel που βλέπεις εδώ θα το βρεις στο Heaven on Earth.

8. Να πέφτεις για ύπνο χωρίς ντεμακιγιάζ!

Είναι από τα μεγαλύτερα don’t της ομορφιάς που, όμως, έχουν και τις χειρότερες συνέπειες της επιδερμίδας μας αφού οι πόροι φράζουν και το δέρμα μας το επόμενο πρωί δείχνει θαμπό και κουρασμένο ενώ θα του πάρει μέρες να επανέλθει. Και αυτό γιατί το πικ της κυτταρικής μας ανανέωσης είναι το βράδυ οπότε αν εσύ δεν έχεις φροντίσει να ενισχύσεις αυτή την κυτταρική ανανέωση με κρέμες τα αποτελέσματα θα είναι αρνητικά. Για τον λόγο αυτό λατρεύουμε τα μαντηλάκια ντεμακιγιάζ και εδικά τα ολοκαίνουρια της Nivea (€2.99) που έχουν και αυτή την τέλεια μυρωδιά. Κι ένα trick: στόλισε βάλε σε ένα όμορφο καλαθάκι στο κομοδίνο σου μαντηλάκια, lip balm και κρέμα χεριών. Έτσι, όσο κουρασμένη κι αν είσαι πάντα θα έχεις κοντά σου τα beauty απαραίτητα πριν τον ύπνο!

9. Να μην φοράς αντηλιακή όλο τον χρόνο!
Το beauty μυστικό κάθε γυναίκας σε κάθε ηλικία που έχει μηδέν ρυτίδες είναι ότι φοράει αντηλιακή όλο το χρόνο. Δεν ξέρω πόσες φορές πρέπει να στο γράψω για να το εμπεδώσεις: η φωτογήρανση είναι η no 1 αιτία γήρανσης της επιδερμίδας μας! ΦΟΡΕΣΕ ΤΟ ΑΝΤΗΛΙΑΚΟ ΣΟΥ 365 ΜΕΡΕΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ!

10. Να φοράς πιο ανοιχτό ή πιο σκούρο make up!

Το να βρεις το make up εκείνο που ταιριάζει ακριβώς στον τόνο της επιδερμίδας σου είναι σαν να ψάχνεις ψύλλους στα άχυρα! Όμως, υπάρχουν κάποια μικρά μυστικά που θα σε βοηθήσουν να πλησιάσεις πιο εύκολα τον στόχο σου. Ας πούμε: δοκίμασε το foundation στο πηγούνι και όχι στο χέρι σου ώστε να δεις το contrast σε σχέση με το λαιμό σου και βγες λίγο από το κατάστημα ώστε να το τσεκάρεις σε φυσικό φως. Άρα, καλό είναι να αγοράσεις foundation το πρωί! Επίσης, ένα άλλο παλιό και καλό κόλπο είναι να τσεκάρεις το χρώμα που έχουν οι φλέβες σου. Αν οι φλέβες σου είναι μπλε- πράσινο σημαίνει πως χρειάζεσαι θερμούς τόνους ενώ αν οι φλέβες σου είναι μοβ πρέπει να κινηθείς σε ψυχρούς.

Αλήθεια, ποια κακιά beauty συνήθεια είναι η πιο συνηθισμένη σου;

Read More

And More