6 τρόποι να αποτοξινώσεις την επιδερμίδα σου μετά τις γιορτές. Όσο κοιμάσαι!

Η συνάρτηση γιορτές- διάθεση- επιδερμίδα λειτουργεί αντιστρόφως ανάλογα. Θα σου εξηγήσω. Όσο είναι γιορτές διασκεδάζεις, ξενυχτάς, περνάς υπέροχα. Και πίνεις. Αλλά όσο εσύ κάνεις όλα αυτά η επιδερμίδα σου αφυδατώνεται, ξυπνάς με κάποιους μαύρους κύκλους, φαίνεσαι κουρασμένη. Και με το τέλος των γιορτών, η επιδερμίδα σου χρειάζεται περισσότερο pampering από κάθε άλλη φορά. Παρακάτω σου έχω 6 απλά βήματα για να το πετύχεις όσο κοιμάσαι…

1. Βάλε τη μάσκα
Μέσα στο 2015 άνθισε μια ολοκαίνουρια κατηγορία προϊόντων: οι μάσκες ύπνου. Είναι πολύ, πολύ πλούσιες σε ενυδατικά στοιχεία, τις φοράς το βράδυ και το επόμενο πρωί βλέπεις τα αποτελέσματα στον καθρέφτη σου. Αν δεν έχεις μια ήδη, βαλ΄τη στη λίστα των αγορών σου για το 2016!

2. Κοιμήσου στο σωστό μαξιλάρι
Υπάρχει το εξής παράδοξο: όσο κακό μπορεί να κάνουν τα ξενύχτια στην επιδερμίδα σου και να σε γερνάνε, άλλο τόσο κάνει και το λάθος μαξιλάρι. Η τριβή με το βαμβάκι μπορεί να προκαλέσει έντονες ρυτίδες σε βάθος χρόνου. Τώρα, λοιπόν, που ήρθε η ώρα να κοιμηθείς άλλαξε τις βαμβακερές μαξιλαροθήκες σου με σατέν. Το πρόσωπό σου θα γλιστράει πάνω σε αυτό και μπορείς να απολαύσεις άνετα έναν οκτάωρο ύπνο!

3. Βάλε κρέμα ματιών. Όπωσδήποτε!

Ανορθωτικό gel ματιών Lifting Eye Gel, Macrovita

Αν βρίσκεις τις κρέμες ματιών βαριές και δεν αντέχεις την υφή τους, επένδυσε σε μια σε μορφή gel. Απορροφάται τέλεια και κάνει δουλειά στους μαύρους κύκλους και τις σακούλες. Και μιλώντας για σακούλες… κάνε δύο τα μαξιλάρια με τις σατέν μαξιλαροθήκες! Όσο πιο ψηλά βρίσκεται το πρόσωπό σου τόσο σε λιγότερη οριζόντια θέση βρίσκεσαι. Αυτό μεταφράζεται σε λιγότερη συσσώρευση υγρών γύρω από τα μάτια, άρα λιγότερες σακούλες.

4. Κάνε layering!

Essential-C Night Moisture, Dr. Murad, €70.00

Άπλωσε στο πρόσωπό σου μια ενυδατική μάσκα (βλ. βήμα 1) και από πάνω μια άλλη με βιταμίνη C. Η βιταμίνη C είναι αντιοξειδωτική, μειώνει τα πρηξίματα, δίνει ξεκούραστη όψη και βοηθά την επιδερμίδα να δείξει πιο λευκή και λαμπερή.

5. Βάλε αμφυγραντήρα στο υπνοδωμάτιο

Ο αέρας παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στο πρόσωπό σου κι έχουν γίνει ένα σωρό έρευνες πάνω σε αυτό το κομμάτι. Για παράδειγμα, υπάρχει ο όρος της περιβαλλοντικής μόλυνσης που μας έχει συστηθεί τελευταία και είναι η μόλυνση από το περιβάλλον της πόλης. Ένα άλλο παράδειγμα είναι ότι το air conditon ξηραίνει την επιδερμίδα μας. Είναι, λοιπόν, πάρα πολύ σημαντικό το περιβάλλον στο οποίο κοιμάσαι να έχει τον σωστό αέρα. Ένας αμφυγραντήρας θα κάνει θαύματα και στην εμφάνιση της επιδερμίδας σου. Και μην ξεχνάς κάθε πρωί να αερίζεις τον χώρο!

6. Αν συνηθίζεις να βγάζεις σπυράκια…

overnight clearing gel,
dermalogica (€49.00)

… Έχε πάντα στο κομοδίνο σου ένα ειδικό προϊόν το οποίο θα το απλώνεις τοπικά στα σημεία που χρειάζεται. Έτσι, το επόμενο πρωί θα είσαι σίγουρη ότι δεν θα έχεις κάποιον… νέο επισκέπτη στο πρόσωπό σου!

Read More

And More