7 λάθη που κάνουμε όλες στο λούσιμο και καταστρέφουμε τα μαλλιά μας!

Ξέρω πως υπάρχουν μέρες που βαριέσαι να σηκώσεις το μπουκάλι του σαμπουάν για να λουστείς. Δεν έχεις το κουράγιο. Και είναι και εκείνη η τάση που ξεσήκωσε η Kim Kardashian που λούζεται ανά πέντε μέρες που είναι πολύ βολική… Και υπάρχουν κι εκείνες, οι άλλες μέρες μέρες, που είναι τρομερά ανακουφιστικό μετά από μια εξαντλητική μέρα να τρέχεις στο μπάνιο σου και να νιώθεις το καυτό νερό να τρέχει πάνω σου και να νιώθεις καθαρή και ξεκούραστη!

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, υπάρχουν εκείνα τα μικρά λάθη που κάνεις τα οποία σε βάθος χρόνου καταστρέφουν τα μαλλιά σου. Ποια είναι αυτά; Τα συγκεντρώσαμε παρακάτω. Και για αρχή: το καυτό νερό από μόνο του είναι λάθος!

ΛΑΘΟΣ #1: Χρησιμοποιείς πολύ ζεστό νερό

Ξέρω πόσο χαλαρωτικό είναι το καυτό νερό που τρέχει από τα μαλλιά στο σώμα σου στο τέλος μιας εξαντλητικής ημέρας. Όμως, αυτό το καυτό νερό έχει ως συνέπεια νούμερο ένα την αφυδάτωση και νούμερο δύο να μην κλείνουν τα λέπια της τρίχας και τα μαλλιά σου να φριζάρουν πιο εύκολα και να μην είναι τελικά λαμπερά. Α! Κι ένα τρίτο: το ζεστό νερό στο τριχωτό της κεφαλής είναι καλός αγωγός λιπαρότητας που σημαίνει ότι αν έχεις ήδη λιπαρά μαλλιά τα βοηθάς να εκκρίνουν περισσότερη λιπαρότητα από την ρίζα μιας και οι πόροι μένουν ανοιχτοί.

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ
Αν δεν σου είναι εύκολο να γυρίσεις το νερό στο κρύο για καναδυό λεπτά προς το τέλος καν΄το αφού βγεις από το ντους μόνο στα μαλλιά σου. ΄Ετσι, το κρύο νερό δεν θα τρέχει στο σώμα σου (πρακτικά: δεν θα ξε-πα-γιά-ζεις) και θα βοηθήσεις και τα μαλλιά σου.

ΛΑΘΟΣ #2: Δεν βουτσίζεις τα μαλλιά σου πριν μπεις στο μπάνιο
Είναι απαραίτητο να βουρτσίζεις τα μαλλιά σου πριν μπεις στο μπάνιο και υπάρχουν τρεις σημαντικοί λόγοι να το κάνεις!
1. Ξεμπερδεύεις τα μαλλιά σου
2. Διώχνεις τα υπολείμματα προϊόντων styling και άρα ο καθαρισμός θα γίνει πιο σωστά
3. Η λιπαρότηρα στην ρίζα των μαλλιών που είναι η τροφή τους ουσιαστικά, μεταφέρεται και στα μήκη και άρα υπάρχει θρέψη παντού.

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ

ΧΤΕΝΙΣΟΥ! Καν’το beauty συνήθειά σου πριν μπεις στο μπάνιο να λούζεις τα μαλλιά σου!

ΛΑΘΟΣ #3: Δεν αλλάζεις συνήθειες

Μιλώντας για συνήθειες, υπάρχει μια συνήθεια που πρέπει να σπάσεις σε σχέση με το λούσιμο: να μην ακολουθείς συνέχεια την ίδια ρουτίνα με τα ίδια σαμπουάν ή την ίδια συχνότητα λουσίματος. Μάθε να ακούς τις ανάγκες των μαλλιών σου. Για παράδειγμα, το Φθινόπωρο και την Άνοιξη έχουμε την τάση να χάνουμε τα μαλλιά μας λόγω της εποχικής τριχόπτωσης. Δεν μπορούμε να χρησιμοποιούμε ένα σαμπουάν ας πούμε, για κανονικά μαλλιά που χρησιμοποιούσαμε και πριν για τον απλούστατο λόγο ότι την δεδομένη στιγμή οι ανάγκες των μαλλιών μας έχουν αλλάξει. Επίσης, δεν μπορείς να έχεις μπούκλες και να μην επιλέγεις ένα σαμπουάν για σγουρά μαλλιά.

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ
Ξεκίνησε από την επιλογή των κατάλληλων προϊόντων, αυτά που ταιριάζουν στον τύπο και τις ανάγκες που έχουν τα μαλλιά σου μια δεδομένη περίοδο. Ένας βασικός οδηγός:

Αν έχεις τριχόπτωση δοκίμασε το σύστημα τριών σταδίων Nioxin

Αν έχεις σγουρά μαλλιά δοκίμασε το L’Anza Glossifying shampoo

Αν έχεις λεπτή και άτονη τρίχα δοκίμασε το L’Oreal Professionnel Volumetry


ΛΑΘΟΣ #4: Χτενίζεις τα μαλλιά σου βρεγμένα

Μην το κάνεις! Τα βρεγμένα μαλλιά είναι πιο αδύναμα και εύθραυστα που σημαίνει πως όταν τα χτενίζεις είναι πιο εύκολο να σπάσουν σε σχέση με το αν τα χτένιζες στεγνά.

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ
Αν δεν μπορείς να αποφύγεις αυτή τη συνήθεια χρησιμοποίησε την σωστή βούρτσα που μειώνει το σπάσιμο, όπως η Tungle Mouse

ΛΑΘΟΣ #5: Θες να χρησιμοποιείς προϊόντα που κάνουν πλούσιο αφρό
Σε όλες μας αρέσουν τα προϊόντα που κάνουν πλούσιο αφρό γιατί μας δίνουν αυτή την αίσθηση της σε βάθος καθαριότητας. Και αυτός ο πλούσιος αφρός επιτυγχάνεται χάρη στο θειικό άλας που περιέχουν αυτά τα προϊόντα περιποίησης μαλλιών τα οποία σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να είναι σκληρά για το τριχωτό της κεφαλής αφαιρώντας τα προστατευτικά έλαια.

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ

Δοκίμασε την σειρά Elements από την Wella Professionnals που δεν περιέχει στη σύνθεσή του θειικό άλας.

ΛΑΘΟΣ #6: Δεν κάνεις μάσκες σε εβδομαδιαία βάση
Ακόμη και αν νομίζςι ότι τα μαλλιά σου δεν έχουν ανάγκη από μάσκες κάνεις λάθος. Είτε λόγω εντατικού styling είτε χάρη στις αλλαγές που προκαλούνται ανά εποχή, οφείλεις να δείξεις στα μαλλιά σου την αγάπη σου!

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ
Επένδυσε σε μια super ενυδατική μάσκα! Η SP Luxe Oil Keratin Restore Mask περιέχει έλαιο argan στη σύνθεσή του, γνωστό για τις super ενυδατικές του ιδιότητες!

ΛΑΘΟΣ #7: Έχεις γίνει κολλητή με το πιστολάκι
Τις τελευταίες σεζόν οι hair stylists κάνουν τεράστιες προσπάθειες να μάθουμε να αγαπάμε τον τύπο μαλλιών που έχουμε και να μην προσπαθούμε να τον αλλάξουμε ισιώνοντας τα μαλλιά μας υπερεντατικά, ας πούμε. Για τον λόγο αυτό έχουν γίνει μεγάλα trends κουρέματα όπως το swag που είναι τέλεια για σπαστά και σγουρά μαλλιά (μάθε εδώ τα πάντα για το swag).

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ

Βήμα 1: χρησιμοποίησε οπωσδήποτε ένα leave in προϊόν θερμοπροστασίας για τα μαλλιά σου, όπως το Moroccanoil Heat Styling Protection.

Βήμα 2: αναβάθμισε τα εργαλεία σου! Σκέψου ότι η τεχνολογία στα εργαλεία μαλλιών προχωράει όπως ακριβώς στα κινητά! Αν, ας πούμε, έχεις την συνήθεια να ισιώνεις τα μαλλιά σου πρέπει οπωσδήποτε να επενδύσεις σε μια καινούρια πρέσα μαλλιών που θα σου προκαλέσει λιγότερη φθορά χάρη στην τεχνολογία στην οποία στηρίζεται, όπως το ghd V Gold Classic

Αλήθεια, εσύ ποιο από τα παραπάνω λάθη κάνεις πιο συχνά;

Read More

And More