5 πράγματα που μπορείς να κάνεις με το micellar water εκτός από ντεμακιγιάζ! What? Δεν ξέρεις τι είναι;

Micellar water ή αλλιώς το καλύτερο πράγμα που πρόσφερε η Γαλλία στον κόσμο της ομορφιάς. Οι μυημένες το γνωρίζουμε ή/και δεν μπορούμε χωρίς αυτό. Δεν μπορούμε τόσο που απορούμε πώς ζούσαμε πριν ανακαλυφθεί το micellar water (σαν την ζωή πριν τα κινητά!).

Τι είναι, όμως, τα micellar water; Η ελληνική του απόδοση είναι μικκυλιακό νερό και λειτουργεί ως μαγνήτης για να αφαιρέσεις τους ρίπους αλλά και τα υπολείμματα μακιγιάζ. Και θα το διαπιστώσεις ότι λειτουργεί σαν μαγνήτης αφού δεν χρειάζεται να τρίψεις την επιδερμίδα σου, σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει με το γαλάκτωμα.

To micellar water, όμως, δεν περιορίζει τη δράση του μόνο στο μακιγιάζ, λες και το να αφαιρέσεις τέλεια το μακιγιάζ σου χωρίς να παιδευτείς είναι κάτι απλό! Υπάρχουν, λοιπόν, πέντε ακόμη πράγματα, γνωστά και ως beauty hacks, που μπορείς να κάνεις με το micellar water. Στα μαθαίνουμε παρακάτω…

1. Μπορείς να καθαρίσεις το boudoir σου με micellar water

Πολλές φορές συμβαίνει… Συμβαίνει τις περισσότερες, όταν είσαι beauty junkie… το boudoir σου ή ο νιπτήρας σου ή τα ίδια του τα καλλυντικά (οι συσκευασίες τους) να λερώνονται με χρώμα. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να τα καθαρίσεις με ένα βαμβάκι και ελάχιστο micellar water. Έχει πολύ καλύτερο αποτέλεσμα από το να πιάσεις το άζαξ!

2. Μπορείς να διορθώσεις το μακιγιάζ σου με micellar water

Η τέλεια γραμμή eyeliner θέλει πολύ practice. Και φέτος υπάρχει πολύ eyeliner και λίγος χρόνος για practice. Κανένα πρόβλημα όσο υπάρχει το micellar water! Διόρθωσε όποια λάθη με μια μπατονέτα την οποία θα εμποτίσεις με micellar water κι έπειτα θα δουλέψεις τοπικά. Είναι κάτι που κάνω καθημερινά αφού δεν υπάρχει περίπτωση να φορέσω μάσκαρα χωρίς να λερωθώ!

3. Μπορείς να αντικαταστήσεις το face mist σου με micellar water

Λατρεύουμε τα face mist, εκείνα τα spray προσώπου με τα οποία ψεκαζόμαστε στο πρόσωπο και μας τονώνουν στην στιγμή. Επίσης, μας ξυπνούν κυριολεκτικά (δοκίμασε να ψεκάσεις το πρόσωπό σου με mist όταν… νυστάζεις! Το κάνω κάθε φορά που έχω μπόλικο γράψιμο και πρέπει να ξενυχτήσω). Αν, λοιπόν, δεν θέλεις να ξοδέψεις τα χρήματά σου για να επενδύσεις σε ένα face mist ή αν ξέμεινες από face mist βάλε το micellar water σε ένα ειδικό μπουκαλάκι και ψέκασε το πρόσωπό σου με κάθε ευκαιρία. Επίσης, βαλ’το στην τσάντα γυμναστική σου και ψεκάσου μετά την γυμναστική όταν πρέπει να φύγει από το πρόσωπό σου όλος ο ιδρώτας και να καθαρίσει.

4. Μπορείς να αφαιρέσεις τους λεκέδες από τα ρούχα σου με micellar water

Είπαμε ότι το micellar water λειτουργεί σαν μαγνήτης για τους ρίπους. Το ίδιο ισχύει και για τους λεκέδες στα ρούχα σου. Το trick είναι με ένα βαμβάκι να πας τοπικά και να τρίψεις πολύ απαλά ώστε να μην χαλάσεις το ύφασμα. Όμως, μην το κάνεις στα μεταξωτά και μην το κάνεις στο αγαπημένο σου ρούχο. Σε αυτή την περίπτωση δοκίμασέ το από τη μέσα μεριά του ρούχου. Δεν θέλω να φταίω αν δημιουργηθεί μια ανεπανόρθωτη ζημιά!

5. Μπορείς να πλύνεις το πρόσωπό σου το πρωί με micellar water

Οι Γαλλίδες αποφεύγουν όσο μπορούν το σκληρό νερό της Γαλλίας. Γι’αυτό και το πρωί αντί να πλύνουν ξανά το πρόσωπό τους με νερό και gel το περνούν με ένα βαμβάκι και micellar water. Δοκίμασέ το!

Και μερικά micellar water που αγαπάμε…

1. Micellar Refreshing Water 1+1, Erre Due, €6.00/2Χ200ml. Μας αρέσει γιατί είναι μια από τις πιο οικονομικές προτάσεις που θα βρεις στην αγορά αλλά και γιατί αν φοράς φακούς επαφής και έχεις ευαισθησία στα μάτια σου δεν έχεις να διακινδυνεύσεις τίποτα!

2. Sensibio H2O, Bioderma, €15.90/500ml. Είναι το πιο διάσημο micellar water, αυτό που αγαπούν οι Γαλλίδες και που έχουν πάντα στο beauty routine τους. Είναι επίσης εκείνο το μικυλλιακό νερό που δεν θα σε στείλει ξανά και ξανά στο φαρμακείο αφού έρχεται σε μια χορταστική συσκευασία των 500ml! Θα το βρεις και σε εκδοχή για λιπαρές επιδερμίδες με το πράσινο καπάκι.

3. Avene Micellar Lotion Cleanser, €11.00/400ml. Η Avene ως brand μας βγάζει πάντα αυτή την αίσθηση ότι φροντίζει περισσότερο τις ευαίσθητες επιδερμίδες. Και πράγματι το κάνει με μια όμορφη και clean μυρωδιά.

4. Ac-norm Micellar Water, Frezyderm, €13.56/150ml. Το τέλειο προϊόν αν έχεις ακμή αφού καταστέλλει την ανάπτυξη του P.Acnes και χάρη στο Β-υδροξυοξύ (ΒΗΑ) παρέχει ήπια απολέπιση και αναστολή την ανάπτυξη μικροβίων.

5. Eau de coco Micellar Cleansing milk, Sephora. Αν ακόμη δεν μπορείς να ξεπεράσεις το περσινό Survivor και αν είσαι καρύδα addict αυτό το micellar water είναι για σένα!

6. Micellar lotion, Embryolisse, €7.10/100ml. Όλα τα micellar water είναι έτσι κι αλλιώς ιδανικά για ευαίσθητες επιδερμίδες. Ωστόσο, το συγκεκριμένο περιέχει και μια σειρά από συστατικά όπως ανθόνερο κενταύριας, χαμομηλιού και αμαμηλίδας που σε συνδυασμό με τη γλυκερίνη, μαλακώνει, ανακουφίζει και να τονώνει την επιδερμίδα.

Read More

And More