Essence! Το νέο βήμα που πρέπει να προσθέσεις στην περιποίηση του προσώπου σου!

Σου έχω γράψει 485 φορές πόσο μπροστά είναι οι Κορεάτισσες στην περιποίηση του προσώπου τους και στις τάσεις γενικότερα, τόσο που είναι πανεύκολο να υποψιαστείς ποιο θα είναι το επόμενο huge trend (σε καναδυό χρόνια, περίπου) και στην Ελλάδα αν ρίξεις μια ματιά τώρα στα εκεί.

Θυμήσου ας πούμε τις CC που ήρθαν από την Κορέα ή το shattered glass nail trend που επίσης έρχεται από την Κορέα και όλοι γράφουν πως πρόκειται για το επόμενο hot στα νύχια (δες εδώ τι ακριβώς είναι κι εδώ πώς να το κάνεις βήμα- βήμα).

Και τώρα ας κάνουμε focus στο πρόσωπο: Οι Κορεάτισσες χρησιμοποιούν στην περιποίηση του προσώπου τους γύρω στα 10 προϊόντα παύλα βήματα. Βήμα ένα είναι να πλύνουν το πρόσωπό τους και βήμα δύο να χρησιμοποιήσουν τονωτική λοσιόν (double wash). Από εκεί και πέρα ξεκινούν να χρησιμοποιούν στην σειρά ένα σωρό προϊόντα και οοοοοολο αυτό το βαφτίζουν treatment stage. Σε αυτό το στάδιο περιποίησης, λοιπόν, χρησιμοποιούν και μια κατηγορία προϊόντος τα οποία ήρθαν φέτος στην Ελλάδα από 2-3 εταιρίες. Και αυτά τα προϊόντα λέγονται Essence.

Τι είναι τα Essence και πώς τα χρησιμοποιείς
Καταρχήν, είναι πολύ εύκολο να αναγνωρίσεις ένα προϊόν Essence. Θα το δεις να αναγράφεται στην συσκευασία. ΄Οσον αφορά την συσκευασία τώρα, υπάρχει διαφοροποίηση από brand σε brand. Τα περισσότερα Essence προϊόντα είναι σε αρκετά μεγάλα μπουκαλάκια που θυμίζουν λοσιόν ενώ σε ό,τι έχει να κάνει με το περιεχόμενο, η υφή τους είναι αρκετά λεπτόρρευστη. Σκέψου κάτι πιο πλούσιο από λοσιόν και πολύ πιο λεπτόρρευστο από serum. Το Essence το απλώνεις είτε με βαμβάκι είτε με τα χέρια σου (σου προτείνω το δύο μιας και το βαμβάκι θα απορροφήσει πολύ προϊόν που είναι κρίμα να ξοδεύεις έτσι) αφού πλύνεις το πρόσωπό σου και βάλεις την λοσιόν (αν χρησιμοποιείς λοσιόν) και αυτό που κάνει είναι να ενυδατώνει το πρόσωπο, να το φωτίζει και να κάνει την επιδερμίδα πολύ, πολύ απαλή. Επίσης, σου δίνει έντονη λάμψη ενώ ο βασικός στόχος των Essence προϊόντων είναι να προετοιμάσουν το δέρμα σου να υποδεχτεί τα ευεργετικά συστατικά των κρεμών που θα βάλεις μετά.

Ποια η διαφορά των Essence από τα serum, δηλαδή τους ορούς;
Αν κάτσεις να μελετήσεις την κατηγορία των Essence προϊόντων δεν θα πολυκαταλάβεις σε τι διαφέρουν με τα serum. Ή θα καταλάβεις ότι υπάρχουν διαφορές. Για να στο θέσω αλλιώς: αν είχες συγκεκριμένο budget και έπρεπε να επιλέξεις ανάμεσα σε ένα serum ή ένα essence προϊόν θα σου έλεγα πως η βασική διαφορά τους είναι ότι το πρώτο στοχεύει σε συγκεκριμένα προβλήματα και είναι προϊόντα που περιέχουν στις συνθέσεις τους συστατικά σε πολύ υψηλή συγκέντρωση. Γι’αυτό είναι πιο ακριβά και πιο μικρά σε σχέση με τα Essence που αντιθέτως έχουν δημιουργηθεί για τους λόγους που είπαμε παραπάνω, οι συσκευασίες τους χωράνε αρκετό προϊόν και δεν είναι τόσο ακριβά.

Βεβαίως, μελετώντας για τα Essence προϊόντα έπεσα πάνω και σε αυτή την… beauty σχολή που ισχυρίζεται ότι το serum του δυτικού κόσμου είναι το essence του ανατολικού. Και μάλιστα, ανέφεραν ότι ένα από τα πιο αγαπημένα και κλασικά serum, το Advanced Night Repair της Estee Lauder κάνει καριέρα στην Κορέα ως… Brown Bottle Essence!

Αξίζει να αγοράσεις ένα Essence προϊόν;
Λατρεύω όλη αυτή την ιεροτελεστία της περιποίησης προσώπου. Είναι και ο τρόπος μου να χαλαρώνω όταν επιστρέφω σπίτι μετά από μια μεγααααλη μέρα. Επίσης, τα Essence που έχω δοκιμάσει αφήνουν την επιδερμίδα μου πολύ, πολύ δροσερή (προσοχή! Πρέπει να το βάζεις σε φρεσκοκαθαρισμένο πρόσωπο ή αλλιώς καθόλου). Είναι αυτό που ακουμπάς τα χέρια σου πάνω στο πρόσωπό σου και το αισθάνεσαι να έχει μερικούς βαθμούς κάτω σε σχέση με το σώμα σου!
Στην ερώτηση αν αξίζει να αγοράσεις ένα Essence προϊόν ή όχι, θα σου απαντούσα με ερώτηση: εσύ τι beauty συνήθειες έχεις; Σου αρέσει να περιποιείσαι με τις ώρες το πρόσωπό σου ή όχι; Αν ναι, τότε… ναι! Αν όχι, τότε… όχι! Με την έννοια ότι δεν θα σου κοστίσει κάτι να κάνεις αυτό το βήμα skip! Aν, όμως, είσαι beauty addict τότε δεν θα αντέξεις παρά να επενδύσεις σε ένα essence προϊόν σήμερα κιόλας!

Τα Essence προϊόντα που θα βρεις στην αγορά

1. Life PlanktonTM Essence, Biotherm, €69.90. Ένας συμπυκνωμένος ορός και ελαφρύ σαν δραστικό νερό για μέγιστη απορρόφηση και έντονη αποτελεσματικότητα. Δημιουργήθηκε για να είναι το πρώτο βήμα της κάθε ρουτίνας/τελετουργίας τελετουργίας. Σε οκτώ ημέρες, η επιδερμίδα φαίνεται εξομαλυμένη και διογκωμένη.

2. Sk-II Facial Treatment Essence, $165.00. Είναι το πιο κλασικό Essence προϊόν. Πέρα από την λάμψη απολεπίζει απαλά την επιδερμίδα βοηθώντας να εμφανιστεί η ανανεωμένη και λαμπερή από κάτω! Η τιμή του είναι αρκετά απαγορευτική αλλά το γεγονός ότι η Cate Blanchett ορκίζεται σε αυτό το προϊόν μπορεί και να γίνει κίνητρό σου για να το αποκτήσεις!

3. Luminessence bright Primer Essence in a bottle, Giorgio Armani, €70.00. Καταπολεμά τον ανομοιόμορφο χρωματικό τόνο στην επιδερμίδα.

4. Iris Extract Activating Treatment Essence, Kiehl’s, €43.00.
Ενισχύει τη λάμψη και μειώνει τις λεπτές γραμμές. Η σύνθεσή του από ίριδα δίνει στην υφή αυτού του προϊόντος μια ανάμεσα σε gel και νερό υφή ενώ αφήνει το πρόσωπο πολύ απαλό.

Video: πώς να χρησιμοποιήσεις ένα Essence προϊόν

ΔΕΝ ΘΕΣ ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙΣ ΤΟ ΠΡΌΣΩΠΟ ΣΟΥ; Δες εδώ ποια τρία (και μόνο) προϊόντα θα χρειαστείς!

Read More

And More