Ξέρεις; Ποια είναι τα 8 καλλυντικά που πρέπει να βάλεις στο ψυγείο σου το καλοκαίρι!

Ας πω το αυτονόητο: καλοκαίρι σημαίνει ζέστη και ήλιος. Και αυτό με την σειρά του σημαίνει καλλυντικά που υποφέρουν στο μπάνιο σου που έχουν να αντιμετωπίσουν εκτός των άλλων και τους υδρατμούς ή στο boudoir σου, εκεί ακριβώς που τα χτυπάει ο ήλιος. Και οοοοοολο αυτό μεταφράζεται σε καλλυντικά που χαλάνε πιο γρήγορα κάτι που δεν θέλουμε καθόλου ειδικά αν αναλογιστούμε ότι για κάποια από αυτά έχουμε ξοδέψει μια μικρή περιουσία! Right;

Η ερώτηση, όμως, είναι: ποια προϊόντα θέλουν ψυγείο; Δες τη λίστα παρακάτω και κάνε την… μετακόμιση σήμερα κιόλας.
PS: άδειασε ένα ράφι από την πόρτα του ψυγείου καθώς εκεί και η θερμοκρασία είναι ιδανική για τα καλλυντικά σου και δεν θα ενοχλούν. Το γάλα μπορεί να μπει και αλλού…

1. Κρέμα ματιών
Κανένας καλύτερος τρόπος να αποσυμφορήσεις την περιοχή των ματιών και να μειώσεις πρηξίματα και σακούλες από το να βάλεις την κρέμα ματιών σου στο ψυγείο! Η χαμηλή θερμοκρασία βοηθά πάντα στην μείωση των πρησμένων ματιών ενώ νιώθεις άμεση ανακούφιση και ξεκούραση!
Ιδανική είναι η Radiant Eye της Embryolisse (€19.98) σε μορφή στικ που αναγράφει και στις οδηγίες της ότι έχει καλύτερη δράση όταν την βάζεις στο ψυγείο. Στο δικό μου, τουλάχιστον, είναι το πρώτο πράγμα που θα δεις όταν το ανοίξεις!

2. Ενυδατική προσώπου

Αν έχεις ευαίσθητο δέρμα ή δέρμα που κοκκινίζει πρέπει οπωσδήποτε να βάζεις την ενυδατική σου στο ψυγείο όλο το χρόνο και όχι μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες για να έχεις αυτή την αίσθηση ανακούφισης 24/7. Κατά τα άλλα, σε όλους του τύπους δέρματος η ενυδατική κρέμα που βγαίνει από το ψυγείο και μπαίνει απευθείας στο πρόσωπό σου λειτουργεί υπέροχα στην σύσφιξη των πόρων!
Ενυδατική κρέμα προσώπου Lancaste Aquamilk. Σου προσφέρει άμεση ενυδάτωση ενώ θα την βρεις σε διάφορες υφές ακόμη και για πολύ λιπαρές επιδερμίδες!

3. Άρωμα

Οι περισσότερες από εμάς βάζουμε το άρωμά μας στο μπάνιο. Όμως, η υγρασία, οι υδρατμοί ακόμη και η θερμότητα από τα εργαλεία styling κάνουν κακό στο άρωμά μας! Ο ιδανικότερος χώρος για να το φυλάξεις τώρα το καλοκαίρι είναι η πόρτα του ψυγείου. Αρκεί, βέβαια, να μην το παίρνεις μαζί σου στο γραφείο ή στην βόλτα σου γιατί και οι απότομες αλλαγές θερμοκρασίες δεν του κάνουν καλό.
Θα ήταν ψέματα αν έλεγα ότι φυλάω το Estee Lauder Bronze Goddess (€60.00) μου στο ψυγείο αφού το έχω συνέχεια μαζί. Όμως, ψεκάζομαι περίπου ανά μισάωρο με αποτέλεσμα ότι δεν προλαβαίνει καλά- καλά να εκτεθεί στη ζέστη!

4. Κραγιόν
Ναι, μπορεί το Ruby Woo (€18.00) να μην είναι το κραγιόν που φοράς κάθε μέρα το καλοκαίρι (αν και το λατρεύω ακόμη περισσότερο όταν σετάρεται με ηλιοκαμένη επιδερμίδα) αλλά δεν θέλεις να ανακαλύψεις λίγο αργότερα ότι έχει λιώσει από την ζέστη στο βάθος του νεσεσέρ σου! Η πόρτα του ψυγείου, λοιπόν, είναι μονόδρομος! In MAC we trust!

5. Face mist
Η αίσθηση ενός face mist στhν επιδερμίδα σου είναι από μόνη της πολύ ανακουφιστική! Σκέψου ότι αυτή η υπέροχη αίσθηση γίνεται ακόμη πιο απολαυστική όταν έχεις βάλει το face mist σου στο ψυγείο αφού η δροσιά διπλασιάζεται. Plus: οι χαμηλές θερμοκρασίες βοηθούν στην καταπολέμηση των πρηξιμάτων και την σύσφιξη των πόρων οπότε έχεις διπλό όφελος!
Eau Thermale La Roche Posay face spray (€10.00). Είναι από τα αγαπημένα μας γιατί κάθε φορά που το φοράμε νιώθουμε άμεση ενυδάτωση!
Δες εδώ 10 ακόμη spray προσώπου που θα σε κρατήσουν δροσερή αυτό το καλοκαίρι! Και στην παραλία και στο γραφείο!

6. Οτιδήποτε με βιταμίνη C
Η βιταμίνη C είναι super αντιοξειδωτικό συστατικό και ο πιο ισχυρός σύμμαχος της επιδερμίδας ενάντια στις εξωτερικές επιθέσεις. Όμως, η βιταμίνη C είναι ένα πολύ ευάλωτο συστατικό που “χαλάει” εύκολα. Θυμάσαι την μαμά σου να σε κυνηγάει να πιεις την φρέσκια πορτοκαλάδα σου ώστε να μην χάσει τις βιταμίνες της; Κάτι τέτοιο συμβαίνει και με τις κρέμες σου! Γι’αυτό είναι προτιμότερο να την παίρνεις σε σωληνάριο και όχι σε βαζάκι ώστε να μην έρχεται σε επαφή με τον αέρα και οξειδώνεται ή ακόμη καλύτερα σε μονοδόσεις όπως η Dr Sebagh Pure Vitamin C Powder Cream (€88.72). Αλλά το μεγαλύτερο μυστικό είναι πάντα να φυλάς αυτές τις κρέμες σου με βιταμίνη C στο ψυγείο!

7. Λάδι καρύδας
Το λάδι καρύδας μπαίνει και αυτό στο ψυγείο. Ή καλύτερα μέσα στην κατάψυξη και σε παγοκύστες. Γιατί, τι και πώς;Κάνε κλικ εδώ για να δεις όλο το κόλπο για να έχεις τέλεια επιδερμίδα και να είσαι super δροσερή όλο το καλοκαίρι!

8. Sorbet κρέμα σώματος
Τα προϊόντα σώματος με sorbet υφή είναι τέλεια για το καλοκαίρι γιατί είναι πολύ λεπτόρρευστα και βρίσκουν την τέλεια θέση τους μέσα στο ψυγείο! Έτσι, όταν τα απλώνεις στο σώμα σου και δροσίζεσαι αμέσως και δεν έχεις αυτή την βαριά αίσθηση. Μας αρέσει πολύ το Pinita Colada Body Sorbet της The Body Shop (€10.50)

Εσύ, έχεις κάποια καλλυντικά ήδη στο ψυγείο σου; Και αν ναι, ποια;

Read More

And More