Layering! Με ποια σειρά πρέπει να φοράς τις κρέμες σου και πώς!

Το skincare, το πώς να φροντίζεις το πρόσωπό σου δηλαδή, και οτιδήποτε έχει να κάνει με αυτό, είναι ένα τεράστιο κομμάτι από μόνο του που δεν ξέρεις από πού να το πιάσεις. Μερικές εύλογες ερωτήσεις που μου γίνονται συχνά- πυκνά: πόσες κρέμες πρέπει να έχω; Με ποια σειρά τις φοράω; Κάνω ντεμακιγιάζ με gel. Αρκεί; Γιατί να καθαρίζω το πρόσωπό μου όταν δεν έχω κάνει μακιγιάζ;

Για να στο ξεδιαλύνουμε και να βάλουμε τα πράγματα σε τάξη φτιάξαμε αυτόν τον πολύ απλό αλλά εκπαιδευτικό, ταυτόχρονα, οδηγό φροντίδας αλλά και με την σειρά που πρέπει να φοράς τα προϊόντα (αυτό είναι και το layering: όπως και με τα ρούχα, έτσι κι εδώ το ένα προϊόν το φοράς πάνω από το άλλο). Με gif, φυσικά, γιατί έχουν πάντα περισσότερο fan! Πλύνε τα χέρια σου και ξεκινάμε!

Το έχουμε πει πολλές φορές: όταν πλένεις το πρόσωπό σου με σαπούνι και νερό χωρίς να έχεις αφαιρέσει πρώτα το μακιγιάζ σου είναι σαν να κάνεις ντους με τα ρούχα σου. Είναι απαραίτητο, λοιπόν, να αφαιρείς πάντα το μακιγιάζ σου. Προσωπικά προτιμώ το νεράκι ντεμακιγιάζ αλλά μπορείς να βάλεις και γαλάκτωμα αν σε βολεύει περισσότερο ή μαντηλάκια ντεμακιγιάζ. Το μυστικό είναι να καθαρίσεις το πρόσωπό σου μέχρι στο βαμβάκι να μην βγαίνει ίχνος makeup και να δουλεύεις τοπικά και ξεχωριστά τα μάτια, τα χείλη και την υπόλοιπη επιδερμίδα σου. Αυτό το βήμα το κάνεις skip το πρωί που δεν χρειάζεσαι ντεμακιγιάζ.

Για το πρόσωπό μας και την επιδερμίδα μας, γενικά, χρησιμοποιούμε χλιαρό νερό και ποτέ ζεστό γιατί έτσι καταστρέφεται το υδρολιπιδικό φιλμ και παράγεται περισσότερο σμήγμα αργότερα ενώ παράλληλα η επιδερμίδα μας, μας τραβάει. Αφού βρέξεις, λοιπόν, το πρόσωπό σου χρησιμοποίησε μικρές κυκλικές κινήσεις από το μέτωπο και κοντά στις ρίζες των μαλλιών, στα φρύδια, στα μάτια και συνέχισε προς τα κάτω. Έπειτα ξέπλυνε με χλιαρό νερό και ταμπόναρε το πρόσωπό μου με μια πετσέτα που θα αλλάζεις ανά τρεις μέρες και την οποία θα χρησιμοποιείς αυστηρά και μόνο στο πρόσωπό σου! SOS: η διαδικασία δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 30 δευτερόλεπτα επίσης για να μην χαλάσεις το υδρολιπιδικό φιλμ της επιδερμίδας σου.

Φαντάσου το serum σαν μια κρέμα πολύ πιο λεπτόρευστη, με πολύ πιο δραστικά και ενεργά συστατικά που δίνουν ένα boost στο πρόσωπό σου. Κάτι σαν την πολυβιταμίνη που πρέπει να παίρνεις κάθε πρωί και ας πίνεις τον χυμό σου αργότερα. Άπλωσε το serum σε όλο το πρόσωπό σου ενώ έχεις μόλις σκουπίσει την επιδερμίδα σου και οι πόροι σου είναι ακόμη ανοιχτοί. Άσκησε μικρές πιέσεις έτσι ώστε να βοηθήσεις τα ενεργά συστατικά να εισχωρήσουν καλύτερα, σαν να τα… σπρώχνεις! Άφησε 2-3 λεπτά έως το serum απορροφηθεί και προχώρησε στο επόμενο βήμα.

Τα πρωινά μπορεί να είναι η ενυδατική σου, τα βράδια μπορεί να είναι μια πιο εξειδικευμένη κρέμα νυκτός για τις ανάγκες σου. Σε κάθε περίπτωση, μην ξεχνάς να την απλώνεις πάνω από το serum σου και ακολουθώντας τις σωστές ανοδικές κινήσεις και κάνοντας μικρά τσιμπιματάκια. Έτσι, διεγείρεις την μικροκυκλοφορία και το πρόσωπό σου αποκτά ένα πολύ ροδαλό χρώμα υγείας. Αφού τελειώσεις με τα τσιμπιματάκια “κλείδωσε” με face slapping, πολύ απαλά χτυπήματα στο πρόσωπο, που επίσης βοηθούν την μικροκυκλοφορία.

Για την κρέμα ματιών σου χρησιμοποιείς δύο διαφορετικές τεχνικές ανάλογα με την ώρα της ημέρας. Το πρωί που έχεις μόλις σηκωθεί οι κινήσεις σου πρέπει να είναι τέτοιες ώστε να μειωθούν οι σακούλες οι οποίες έχουν δημιουργηθεί λόγω της οριζόντιας θέσης που έχουμε όταν κοιμόμαστε και της συσσώρευσης υγρών. Ξεκίνησε από την πάνω μεριά από την κόγχη του ματιού και προς τα έξω, ασκώντας πιέσεις πάνω στο κόκαλο και έπειτα συνέχισε από την κάτω μεριά από την εσωτερική γωνία και προς τα έξω, επίσης πιέζοντας απαλά κατά μήκος για να διώξεις το πρήξιμο.

Βάλε μια ποσότητα κρέμας ματιών στον παράμεσο και κάνε κυκλικές και ταμποναριστές κινήσεις γύρω από τα μάτια σου. Επίσης, μπορεί τα προϊόντα να είναι οφθαλμολογικά ελεγμένα αλλά δεν υπάρχει κανένας λόγος να τοποθετείς την κρέμα ματιών πολύ κοντά στα μάτια σου από την στιγμή που όταν απορροφηθεί θα “ταξιδέψει” μέχρι εκεί.

Η καλύτερη αντιγηραντική κρέμα είναι η αντηλιακή σου! Δεν την κάνεις skip ποτέ, παρά μόνο στην βραδινή σου ρουτίνα! Άπλωσέ την αφού βεβαιωθείς ότι έχουν σταθεροποιηθεί όλα τα υπόλοιπα προϊόντα και μην ξεχάσεις το ντεκολτέ και τα χέρια για να γλιτώσεις ή να περιορίσεις τις πανάδες μεγαλώνοντας. Είναι ένα αρκετά παραμελημένο σημείο που βλέπει συνεχώς ο ήλιος (σκέψου όλα εκείνα τα φανάρια στην Κηφισίας που έχεις τα χέρια σου στο τιμόνι περιμένοντας να ανάψει πράσινο!). Επένδυσε σε μια αντηλιακή με χρώμα για το πρόσωπο αν δεν σου αρέσει να φοράς foundation.

Photo: Αλέξανδρος Μακρής

Makeup/μαλλιά: Άννα Μαρία Αλωνεύτη, Χαρά Πατευράκη

Ευχαριστούμε πολύ την σχολή Freddy Makeup Stage

Read More

And More