Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για την βιταμίνη C στις κρέμες!

Για να διαβάζεις αυτό το post ξέρεις ήδη ότι η βιταμίνη C κάνει καλό, ή παίρνεις από το στόμα κάποια βιταμίνη C. Επίσης, θα έχει πάρει το μάτι σου κάποιες κρέμες ή serum που έρχονται συνήθως σε πορτοκαλί συσκευασία (όχι απαραίτητα και όχι πάντα) και έχουν αυτό το C στο packaging τους.

‘Αρα: όλοι ξέρουμε ότι η βιταμίνη C κάνει καλό. Πού, όμως, και με ποιο τρόπο; Σου έχουμε τα βασικά σημεία παρακάτω και bonus μερικά από τα αγαπημένα μας προϊόντα ομορφιάς με βιταμίνη C!

Έχει αντιοξειδωτική δράση
Η βιταμίνη C είναι γνωστή κυρίως για την αντιοξειδωτική της δράση που σημαίνει πως προστατεύει τον οργανισμό μας από τις ελεύθερες ρίζες. Με πολύ απλά λόγια οι ελεύθερες ρίζες είναι το καυσαέριο, ο καπνός του τσιγάρου, το άγχος και όλα όσα επιτίθενται στον οργανισμό και την επιδερμίδα μας καθημερινά. Επιπλέον, η βιταμίνη C παρόλο που δεν προστατεύει από την έκθεσή μας στον ήλιο όπως κάνει το SPF, μειώνει την ζημιά που μπορεί να προκληθεί σε βάθος χρόνου από την έκθεση αυτή.

Βοηθά στην παραγωγή κολλαγόνου
Κάτι που δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό για την βιταμίνη C είναι ότι αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου που σημαίνει ότι είναι ένα από τα πιο ισχυρά αντιγηραντικά συστατικά που μπορείς να βρεις στις κρέμες. Κάποιες έρευνες μάλιστα έδειξαν ότι η βιταμίνη C μπορεί να βελτιώσει και την ποιότητα του κολλαγόνου που παράγεται στον οργανισμό μας.

Μειώνει τις πανάδες
Η βιταμίνη C διεγείρει την ικανότητα του οργανισμού να θεραπεύεται μόνος του και άρα είναι το must συστατικό που πρέπει να χρησιμοποιήσεις όταν έχεις θέματα με τις πανάδες. Επίσης, η βιταμίνη C έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που σημαίνει ότι αν έχεις θέματα ακμής ή ροδόχρους ακμής θα σε βοηθήσει και στα σημάδια, τις κοκκινίλες, τα σπυράκια.

Οι αγαπημένες μας κρέμες με βιταμίνη C!

1. Skinceuticals C E Ferulic, €30.00
Είναι ιδανικό αντιοξειδωτικό προϊόν που μπορείς να χρησιμοποιήσεις σε συνδυασμό με την αντηλιακή σου ώστε να μην έχεις θέματα με την έκθεσή σου στον ήλιο (βλ. φωτογήρανση). Επίσης, μειώνει και τις ρυτίδες. Είναι καλύτερο να το χρησιμοποιείς το βράδυ μιας και αφήνει στην επιδερμίδα σου μια κολλώδη αίσθηση αλλά χάρη σε αυτή το επόμενο πρωί θα έχεις σούπερ επιδερμίδα!

2. Vitamin C Glow Boosting Moisturiser, The Body Shop, €19.00
Μας αρέσει πολύ η υφή της σε μορφή gel που την κάνει ιδανική ακόμη και για τις πιο λιπαρές επιδερμίδες κι επίσης βλέπεις instant αποτέλεσμα που σημαίνει πως με το που την φορά το πρόσωπό σου είναι πιο λαμπερό.

3. Kiehl’s Powerful- Strength Line- Reducing Concentrate
Είναι από τα αγαπημένα προϊόντα με βιταμίνη C από συζητήσεις που έχουμε κάνει εντός και εκτός TLIFE! Η υφή του είναι περισσότερο κρεμώδης παρά υγρή που σημαίνει ότι απορροφάται και καλύτερα από το πρόσωπο. Φόρεσέ την πρωί και βράδυ κάτω από την κρέμα και την αντηλιακή σου αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών.

4. Ren Radiance Perfection Serum
Βελτιώνει αισθητά τον τόνο της επιδερμίδα και με εντατική χρήση βλέπεις πως τυχόν δυχρωμίες υποχωρούν. Επίσης, από την πρώτη κιόλας χρήση η επιδερμίδα σου αποκτά λάμψη και δείχνει πιο φωτεινή και ξεκούραστη!

5. Mario Badescu Vitamin C Serum, beauty-hall, €55.00
Super αντιγηραντικό προϊόν αφού περιέχει την αντιοξειδωτική βιταμίνη C, το υαλουρονικό οξύ που διατηρεί τα επίπεδα υγρασίας της επιδερμίδας και κολλαγόνο που μειώνει τα σημάδια της γήρανσης!

Last chance info: η βιταμίνη C είναι ένα συστατικό το οποίοα αλλοιώνεται πολύ εύκολα στην επαφή του με τον αέρα και τέτοιου τύπου προϊόντα έχουν μικρή διάρκεια ζωής από την στιγμή που θα ανοιχτούν (περίπου δύο μήνες). Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να είσαι αρκετά προσεκτική: προτίμησε τις συσκευασίες με στενό στόμιο από τα βαζάκια ώστε να μην μπαίνει αέρας στο προϊόν και επένδυσε στα λίγα ml.

Read More

And More