Πιέσεις στο πρόσωπο: 4 απλές ασκήσεις που είναι σαν να κάνεις βελονισμό στο σπίτι!

Η ομορφιά δεν είναι μόνο τα τέλεια χαρακτηριστικά. Βασικά, η ομορφιά για αυτήν εδώ τη στήλη ειδικά δεν είναι καν τα τέλεια χαρακτηριστικά. Η ομορφιά είναι η καλή διάθεση και η αυτοπεποίθηση. Η ομορφιά δεν είναι να φορέσεις το τέλειο foundation, να κάνεις contouring και να βγεις εκεί έξω. Είναι και αυτό αλλά όχι μόνο αυτό. Είναι η καλή διατροφή, η face yoga και ένα σωρό άλλα πράγματα.

Μιλώντας για face yoga, η Αρετή Καφαντάρη που έχει γίνει πλέον αγαπημένη αυτής εδώ της στήλης μας δείχνει κάτι ακόμη: πιέσεις στο πρόσωπο. Πριν προχωρήσουμε στα πώς, τι και γιατί, θα σου πω με δικά μου πολύ απλά λόγια γιατί πιστεύω σε αυτές τις πιέσεις: γιατί την μια εκείνη φορά που της δοκίμασα μπροστά από τον καθρέφτη μου, όταν έβαζα τις κρέμες μου το βράδυ κοιμήθηκα χωρίς να ξυπνήσω τουλάχιστον τρεις φορές από το άγχος μου όπως συμβαίνει συνήθως και γιατί το μασάζ που κάνουν αυτές οι πιέσεις στην επιδερμίδα α) απεγκλωβίζουν την ενέργεια β) βοηθούν την μικροκυκλοφορία και το πρόσωπο γίνεται πιο ροδαλό (αν δεν πιστεύεις σε ενέργειες, δηλαδή).

Πιέσεις στο πρόσωπο: πώς γίνονται

Υπάρχει ένα κοινό σημείο αναφοράς στις πιέσεις που κάνω στο πρόσωπό μου. Πιο συγκεκριμένα, χρησιμοποιώ το δείκτη μου, το μαλακό κομμάτι από το δάχτυλό μου και αποφεύγω να φέρνω τα νύχια μου σε επαφή με το πρόσωπό μου για να μην το τραυματίσω. Άρα, σκέφτομαι ότι το μεσαίο κομμάτι από το δάχτυλό μου είναι σαν να έχω μια πολύ μικρή βελονίτσα και η κίνησή μου είναι πάρα πολύ μικρή και πάρα πολύ σταθερή.

Γιατί… πιέσεις;

Οι πιέσεις ουσιαστικά είναι ο βελονισμός που μπορούμε να κάνουμε μόνες μας στο σπίτι. Η φιλοσοφία του έρχεται από την παλιά κινεζική ιατρική η οποία μιλάει για τους μεσημβρινούς του σώματος και την καλύτερη ροή της ενέργειας. Όταν έχουμε μπλοκαρισμένη ενέργεια μας δημιουργούνται πρηξίματα, πονοκέφαλοι κλπ και αυτό που κάνουμε με τον βελονισμό είναι ασκούμε πιέσεις σε συγκεκριμένα σημεία ώστε να απεγκλωβίσουμε αυτή την ενέργεια και να έχουμε καλύτερη ροή μέσα στο σώμα μας. Άρα, δουλεύουμε την ενέργειά μας.
Πόσες πιέσεις επί πόση ώρα; Ας γίνουν τα μαθηματικά!
Όλες οι πιέσεις έχουν κοινή λογική σε όποιο σημείο του προσώπου κι αν γίνονται. Πιέζω στο συγκεκριμένο σημείο, μένω να πιέζω για 10 δευτερόλεπτα και μετά κάνω 10 πολύ μικρά κυκλάκια δεξιόστροφα, 10 αριστερόστροφα και σταματάω. Η πίεση είναι πάντα τόση όση να το αισθάνομαι αλλά να μην πονάω. Γιατί υπάρχουν και σημεία, όταν έχουμε για παράδειγμα ημικρανία, που όταν κάνουμε αυτές τις πιέσεις πονάμε. Δεν πρέπει ποτέ να φτάνουμε στο σημείο του πόνου. Πρέπει να σεβόμαστε και την επιδερμίδα μας και το πρόσωπό μας!
Από την θεωρία στην πράξη!
Πιέσεις ανάμεσα στα φρύδια
Οι πιέσεις ανάμεσα στα φρύδια έχουν να κάνουν με την συγκέντρωση και την αποδέσμευση του άγχους. Δηλαδή, όταν έχουμε πολύ στρες και δεν μπορούμε να συγκεντρωθούμε με τίποτα κάνουμε αυτή την πίεση. Δοκίμασέ την όταν είσαι πιεσμένη και δεν μπορείς να συγκεντρωθείς. Αμέσως θα δεις διαφορά!
Πιέσεις στις εξωτερικές γωνίες των φρυδιών
Τοποθετούμε το δάχτυλό μας στις εξωτερικές γωνίες των φρυδιών και κάνουμε δέκα κυκλάκια δεξιόστροφα και δέκα αριστερόστροα. Αυτές οι πιέσεις είναι για τον πονοκέφαλο, εκεί που πηγαίνουν έτσι κι αλλιώς τα χέρια μας αντανακλαστικά όταν νιώθουμε το κεφάλι μας βαρύ.
Πιέσεις στα μάγουλα
Οι συγκεκριμένες πιέσεις γίνονται και σε περιπτώσεις πονόδοντου αλλά και για τις ρυτίδες στα μάγουλα. Τοποθετώ το δάχτυλο ακριβώς στη μέση από το μάγουλο, εκεί που αν πιέσω πιάνω τα πίσω- πίσω δόντια μου και δουλεύω κυκλικά όπως είπαμε στην αρχή.
Πίεσεις στο πάνω μέρος από τα φρύδια
Αυτή είναι πολύ καλή πίεση για την αϋπνία, κυρίως. Ένα καλό κόλπο είναι αφού βάλεις τις κρέμες σου μπροστά από τον καθρέφτη σου να κάνεις αυτή την πίεση που θα σε χαλαρώσει και θα σε οδηγήσει στο κρεβάτι, κατευθείαν για ύπνο!
Αφιέρωσε ελάχιστο χρόνο από το Σουκού σου για να δοκιμάσεις αυτές τις ασκήσεις και περιμένω feedback!

Read More

And More