Πώς να οργανώσεις την φθινοπωρινή σου beauty γωνιά!

Ένα από τα πράγματα που απολαμβάνω να κάνω το πρώτο Σουκού του Σεπτεμβρίου είναι να φρεσκάρω την beauty γωνιά μου. Στην δική μου περίπτωση, βεβαίως, η beauty γωνιά πιάνει… όλες τις γωνιές του σπιτιού. Επισκέπτομαι Zara Home και H&M Home, κατεβαίνω μια βόλτα στο Μοναστηράκι για να βρω vintage πράγματα για να ομορφύνω το boudoir μου και οπωσδήποτε Ikea για να πάρω εκείνα τα διάφανα κουτάκια που θα βάλω μέσα ξεχωριστά κρέμες, προϊόντα μακιγιάζ, προϊόντα περιποίησης μαλλιών κοκ. έτσι ώστε να είναι όλα τακτοποιημένα στα… κουτάκια τους!

Αυτό θα κάνω, λοιπόν, και αυτό το Σου (το Κου θα το αφιερώσω στη θάλασσα.Το ξέρω κι εγώ πως στην Ελλάδα το καλοκαίρι έχει 5-6 μήνες). Παρακάτω μερικές πρακτικές συμβουλές που θα σε βοηθήσουν κι εσένα για όποτε αποφασίσεις να οργανώσεις την φθινοπωρινή σου beauty γωνιά.

1. Χησιμοποίησε τα τελειωμένα κεριά σου για να αποθηκεύσεις τα πινέλα σου!

Είναι κάτι που δεν ακούς ούτε πρώτη ούτε τελευταία φορά από εμένα. Αλλά δεν θα σταματήσω ποτέ να στο λέω- γράφω γιατί είναι το tip που θα ομορφύνει το boudoir σου όσο κανένα. Κράτησε, λοιπόν, τα Jo Malone ή Diptyque κεριά που σου έχουν φέρει δώρο αφότου τελειώσουν. Για να τα καθαρίσεις, βάλ’τα πρώτα στην κατάψυξη για να παγώσουν τα υπολείμματα κεριού και έπειτα, ξυστ’το με ένα μαχαιράκι προσεκτικά και πλυν’το. Έτοιμο!

2. Βάλε στο παιχνίδι τα αγαπημένα σου περιοδικά!

Ποτέ δεν θα ξεπεράσω την αγάπη μου για τον έντυπο τύπο (το internet, βεβαίως, είναι ο μεγάλος μου έρωτας)! Αυτά τα περιοδικά, λοιπόν, μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις στο boudoir σου για να τοποθετήσεις κάπου πιο υπερυψωμένα είτε τις κρέμες σου, είτε τα αρώματα και τα πινέλα σου.

3. Επένδυσε στην χρωματική ισορροπία!

Ξέρω πως το να έχεις μόνο ασπρόμαυρα καλλυντικά δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο. Εκτός αν αγοράζεις μόνο Diptyque και Chanel. Όμως, φρόντισε τα πράγματα που θα επιλέξεις να έχεις πάνω στο boudoir σου να έχουν μια χρωματική ομοιομορφία. Τα minimal boudoir είναι πάντα πιο stylish.

4. Παράγγειλε επιτέλους εκείνες τις διαφανείς θήκες που βλέπεις παντού στo pinterest!

Αυτά τα διαφανή κουτάκια είναι ο πιο ωραίος και stylish τρόπος να αποθηκεύσεις τα προϊόντα μακιγιάζ σου έτσι ώστε να βλέπεις ανά πάσα ώρα και στιγμή που βρίσκονται χωρίς να χάνεσαι ανάμεσα σε χιλιάδες νεσεσέρ. Τέτοια θα βρεις στα Muji (έχουν τέλεια είδη stationary) αλλά δυστυχώς δεν υπάρχουν στην Ελλάδα, ευτυχώς, όμως, μπορείς να τα παραγγείλεις online.

5. Οι δίσκοι για cake είναι η τέλεια λύση για να βάλεις τα αρώματά σου!

Κάνε επιδρομή στα ντουλάπια της μαμάς σου για να βρεις κάτι παρόμοιο. Αν όχι, σίγουρα σε καταστήματα με είδη σπιτιού θα βρεις (εντόπισα πρόσφατα ένα στο Zara Home). Είναι η τέλεια λύση, ειδικά αν το boudoir σου είναι μικρό και στενό αφού ουσιαστικά κάτω από τον δίσκο αυτό μπορείς να βάλεις κάποια extra καλλυντικά και να εξοικονομήσεις χώρο.

6. Ή έναν vintage δίσκο

Ένας vintage δίσκος ή ένας δίσκος που παραπέμπει σε vintage ύφος είναι η τέλεια θέση για να βάζεις τα καλλυντικά σου. Απαγορεύονται οι κρυστάλλινοι δίσκοι!

7. Από την κουζίνα στο boudoir!

Τα διαφανή βάζα που βάζεις την ζάχαρη και τον καφέ σου μπορούν να αλλάξουν θέση, έτσι για την ανανέωση! Μέσα μπορείς να βάλεις Q-tips, βαμβάκια, χτένες, άλατα μπάνιου και ό,τι άλλο βάζει ο νους σου! Βλέπεις, ωστόσο, κι εδώ πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η χρωματική ομοιομορφιά.

8. Αν δεν έχεις boudoir

Κάνε μια βόλτα στο Μοναστηράκι για να εντοπίσεις εκείνον τον μικρό θησαυρό (σκαπό, τραπεζάκι, ό,τι) που θα λειτουργήσει ως μικροσκοπικό boudoir για να βάζεις τα λίγα αλλά αγαπημένα σου καλλυντικά. Bonus: αν το budget σου στο επιτρέπει οργάνωσε κάποια στιγμή ένα ταξίδι στο Μαρόκο. Στις αγορές του (Σουκς) θα βρεις άπειρα διακοσμητικά και μικροέπιπλα για την beauty γωνιά σου!

9. Απόκτησε εκείνα τα τέλεια beauty ντουλάπια!

Αν είσαι beauty junkie θα έχεις δει αυτά τα beauty ντουλάπια του εξωτερικού που απ’έξω είναι καθρέφτης και μέσα κρύβουν έναν παράδεισο με κρέμες και άλλα καλλυντικά. Επίσης, αν είσαι beauty junkie πολύ πιθανόν να χρειάζεσαι και ένα τέτοιο ντουλάπι για να το γεμίζεις με τα καλλυντικά που αγοράζεις κάθε λίγο και λιγάκι.

Read More

And More