Τα χείλη γερνάνε και… ξεφουσκώνουν! Τι μπορείς να κάνεις γι’αυτό!

Πριν λίγες μέρες έριξε αυλαία το fashion week της Νέας Υόρκης για την σεζόν Spring/Summer 2018. Και στα fashion weeks συνηθίζουμε να μιλάμε ή/και να γράφουμε reviews για τα ρούχα, το μακιγιάζ και τα μαλλιά (κι εδώ μπορείς να δεις τα τελειότερα trends). Σίγουρα, όμως, όχι για… θεραπείες προσώπου που είδαμε να συμβαίνουν στα backstage. Μέχρι σήμερα…

Ο οίκος Adam Lippes ανέτρεψε το σκηνικό κάνοντας στα μοντέλα του πριν βγουν στο show lip- plumping θεραπεία, θεραπεία, δηλαδή, που “φουσκώνει” τα χείλη σε λιγότερο από δέκα λεπτά και λέγεται Perk. Επί της ουσίας, πρόκειται για ένα μηχάνημα το οποίο κάνει στην επιδερμίδα και στα χείλη κάτι σαν δερμοαπόξεση με αποτέλεσμα να τα κάνει να δείχνουν πιο ζουμερά. Για να καταλάβεις, παρακάτω μια photo από μοντέλο του οίκου μετά το Perk

Τα χείλη των μοντέλων ήταν πράγματι πολύ ζουμερά, σαν φρεσκοφιλημένα. Δυστυχώς, το συγκεκριμένο μηχάνημα δεν έρχεται στην Ελλάδα αλλά (ευτυχώς!) υπάρχουν εναλλακτικοί τρόποι για να δώσεις στα χείλη σου αυτό το juicy αποτέλεσμα, όπως ήταν, δηλαδή, τότε που το κολλαγόνο και η ελαστίνη σου έκαναν υπερωρίες για να παραχθούν.

Ήξερες ότι τα χείλη μας γερνάνε;

Μεγαλώνουμε και αυτό δεν είναι κάτι που συμβαίνει μονάχα σε εμάς ή στην επιδερμίδα μας. Συμβαίνει σε κάθε σημείο πάνω μας. Ακόμη και στα μαλλιά μας και πολύ περισσότερο στα χείλη μας. Γιατί όμως; “Η διαδικασία γήρανσης μέσω της οποίας τα χείλη γίνονται εύθραυστα και ευαίσθητα είναι μια φυσική πορεία κυτταρικής εκφύλισης εξαιτίας του χρόνου που περνά”, μας λέει ο δεματολόγος των stars Στέλιος Αγγελίδης. Μάλιστα, η γήρανση αυτή εμφανίζεται σε δύο μορφές: τα χείλη χάνουν το κοκκίνισμά τους και είναι λιγότερο έντονα και λεπταίνει το περίγραμμά τους. Πιο συγκεκριμένα:
– Το ερυθρό του χείλους είναι η πρώτη μονάδα που πλήττεται λόγο του ότι τα αγγεία αποδομούνται.
– Υφίσταται αφυδάτωση (απώλεια του νερού που χάνεται) με συνέπεια μείωσης του όγκου και της τονικότητας
– Χάνουν το κολλαγόνο με συνέπεια να μειώνεται το μέγεθος τους
– Συνέπεια αυτής της αλλοίωσης είναι η ευθραυστότητα της σφαιρικής δομής του στόματος, και του περιγράμματος των χειλιών
– Το όριο των χειλιών είναι το όριο μεταξύ δέρματος και βλεννογόνου.
– Η απώλεια όγκου και τονικότητας συνεπάγεται “καθίζηση” του ορίου των χειλιών, που δεν έχει πλέον στήριγμα
– Τα χείλια χάνουν το τόξο στήριξης τους, την πραγματική αρχιτεκτονική του στόματος
– Η εξέλιξη αύξησης των ρυτίδων περιχειλικά δεν συναντά πλέον κανένα φραγμό αντίστασης

Τι μπορείς να κάνεις για να διατηρήσεις τον όγκο τους!

Στο σπίτι

Σκέψου όλα αυτά τα χρόνια να μην έβαζες ενυδατική στο πρόσωπό σου. Γιατί, λοιπόν, το κάνεις με τα χείλη σου; Είναι πολύ βασικό, λοιπόν, να διατηρείς τα χείλη σου 24/7 ενυδατωμένα. Ένα tip που αγαπώ είναι να έχω πάντα στο κομοδίνο μου ένα lip balm. Είναι η τελευταία κίνηση που κάνω πριν πέσω για ύπνο, να τους απλώνω, δηλαδή, προϊόν. Εναλλακτικά, μπορείς να τα ενυδατώνεις με κρέμα ματιών και να φοράς lip plumpers (προϊόνα χειλιών με συστατικά όπως πιπερόριζα) που τα “φουσκώνουν”. Επίσης, ένα άλλο trick είναι να τα τρίβεις απαλά με την οδοντόβουρτσά σου (προτίμησε μια μέτρια και όχι σκληρή) με κυκλικές κινήσεις. Τα απολεπίζεις και δημιουργείς υπεραιμία που μεταφράζεται σε ελαφρύ πρήξιμο. Αλλά κυρίως: μην τα αφήνεις ποτέ μα ποτέ χωρίς προϊόν!

1. Μάσκα χειλιών με βούτυρο καριτέ που προστατεύει και ενυδατώνει τα χείλη, Masque Levres Sephora, €2.60. Το κάνουν όλες οι διάσημες και πρόσφατα ανέβασε insta story και η Selena Gomez με τέτοιες μάσκες.

2. Lip plumper που μεγαλώνει τα χείλη , Too Faced Lip Injection Extrême, €28.50.

3. Προϊόν πλούσιας ενυδάτωσης που μεγαλώνει τα χείλη, Dragon’s Blood XXL Lip Plumper, €30.00.

4. Θεραπεία γεμίσματος χειλιών με άμεσα και μακροπρόθεσμα αποτελέσματα, Plumprageous Matte Lip Glamglow, €22.00. Αφήνει ματ αποτέλεσμα στα χείλη.

5. Οδοντόβουρτσα Curaprox. Μπορείς να κάνεις και μια μικρή απολέπιση στα χείλη σου με αυτή!

Στο ιατρείο

Τα εμφυτεύματα χειλιών (υαλουρονικού οξέως ή λίπους) είναι κάτι που αγχώνει τις περισσότερες από εμάς. Και παρά το γεγονός ότι η διαφορά των δικών μου χειλιών σε σχέση με τα χείλη της εφηβείας μου (μοιάζουν πλέον με τα χείλη μιας άλλης) δεν θα τολμούσα να παρέμβω ποτέ με κάτι τέτοιο. Η ερώτηση, λοιπον, είναι: υπάρχει κάτι άλλο όχι τόσο επεμβατικό που να σου δίνει, όμως, αυτό το plumped αποτέλεσμα που είδαμε στα κορίτσια του οίκου Adam Lippes; Ο δερματολόγος Στέλιος Αγγελίδης μας μίλησε για το Fractional Lips που είναι κάτι σαν… lifting χειλιών χωρίς εμφυτεύματα. Το αποτέλεσμα που σου εξασφαλίζει το βλέπεις από την πρώτη θεραπεία, τα χείλη μοιάζουν πιο τονωμένα και γεμάτα σαν να έχεις βάλει υαλουρονικό. Για να έχεις, όμως, ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα θα χρειαστείς ιδανικά τέσσερις θεραπείες οι οποίες πρέπει να γίνονται με απόσταση μιας εβδομάδας- δέκα ημερών και τις οποίες επαναλαμβάνεις αν θες σε όλη σου τη ζωή ανά 6-9 μήνες. Η κάθε θεραπεία κοστίζει από €80 και δεν δημιουργεί το φαινόμενο ντεπόζιτο, δηλαδή δεν αρθροίζεται όπως συμβαίνει με το υαλουρονικό.

Αντί επιλόγου: η γήρανση είναι κάτι που συμβαίνει! Το πιο σημαντικό μέσα σε όλα αυτά είναι να μάθεις να αγαπάς τον εαυτό σου, να σε φροντίζεις και αν θες να έχεις ρυτίδες, ας έχεις. Αν δεν θες, ας μην έχεις. Αλλά πάνω απ’ όλα, επαναλαμβάνουμε: να σε φροντίζεις!

Read More

And More