Τακτοποίησε το μπάνιο σου αυτό το Σαββατοκύριακο! Τι πρέπει να πετάξεις!

Έχεις πάει διακοπές, έχεις γυρίσει, έχεις περάσει ένα έντονο καλοκαίρι και τώρα ήρθε το πρώτο Σουκού του Φθινοπώρου. Μιλάω (και) για μένα! Αν με ρωτάς, αυτό που θα ήθελα να κάνω το πρώτο Σαββατοκύριακο της νέας σεζόν είναι να χαλαρώσω και να βάλω σε τάξη κάποια πράγματα ώστε να μαζέψω δυνάμεις για τους επόμενους μήνες. Και λέω να ξεκινήσω από το μπάνιο…

Και λέω (δις) να σου κάνω και αυτή την ερώτηση: εσύ πόσο καιρό έχεις να ασχοληθείς με την τακτοποίηση των καλλυντικών (και γενικά!) του μπάνιου σου; Μάντεψε! Ήρθε η ώρα να απαλλαγείς από εκείνα τα 32 μισοάδεια σαμπουάν και να αλλάξεις την οδοντόβουρτσά σου, που αλήθεια, πόσους μήνες την έχεις; Παρακάτω σου έχω μια λίστα με τα beauty συμαζέματα που πρέπει να γίνουν στο μπάνιο. Και αν όχι αρχές νέας σεζόν τότε… πότε;

Λούφα και παρ-αλλαγή!

Δεν είναι τα χρήματα, είναι αυτή η αναβλητικότητα που έχουμε και δεν έχουμε αλλάξει εκείνη τη λούφα από τότε που μετακοκίμασαμε στο νέο μας σπίτι. Αλλά ξέρεις κάτι; Αυτή η λούφα είναι βόμβα… βακτηρίων και κάθε φορά που εσύ χαίρεσαι για τον πλούσιο αφρό που κάνει η λούφα στο σώμα σου, τα βακτήρια με τη σειρά τους κάνουν πάρτυ! Πέταξέ την, λοιπόν, και για την αλλαγή επένδυσε σε ένα σφουγγάρι σε γάντι που κάνει μικροαπολέπιση, μπορείς να βρεις στο Body Shop και αλλού και δεν θα σου κοστίσει παραπάνω από 3-4 ευρώ!

Πέταξε την κουρτίνα μπάνιου σου!

Όπου υπάρχει υγρασία υπάρχει και… μούχλα! Οπότε αυτό που έχει σχηματιστεί στο τελείωμα της κουρτίνας σου είναι όλα αυτά τα αφρόλουτρα που έκανες όλα αυτά τα χρόνια. Αυτό το Σαββατοκύριακο και με αφορμή τη νέα σεζόν, ήρθε η στιγμή να αλλάξεις την κουρτίνα του μπάνιου σου με μια καινούρια που θα σε ανανεώσει κιόλας. Στα H&M Home θα βρεις τέλειες και αρκετά οικονομικές. Αν πάλι, θες μπορείς να βάλεις απλά την παλιά σου κουρτίνα στο πλυντήριο αλλά εγώ δεν είμαι καλή σε αυτά οπότε…

Αντίο παλιά μάσκαρα!

Θα σου κάνω την εξής ερώτηση: εσύ πού αποθηκεύεις τα προϊόντα μακιγιάζ σου; Το μπάνιο (κάπου που τα αποθηκεύουμε οι περισσότερες) δεν είναι το καλύτερο σημείο μιας και έχει αρκετή υγρασία και η υγρασία αλλοιώνει τα υγρά προϊόντα μακιγιάζ σου και ειδικά τη μάσκαρα. Ο λόγος; Αυτή η κίνηση που κάνουμε να βάζουμε και να βγάζουμε το βουρτσάκι βάζει μέσα στο tube αέρα που ξηραίνει το προϊόν. Προτού, λοιπόν, μετακινήσεις τα προϊόντα μακιγιάζ σου στο boudoir σου, πέταξε εκείνη τη μάσκαρα που έχεις στο ντουλάπι του μπάνιου σου παραπάνω από 3-4 μήνες.

Ξεφορτώσου τα 469 ανοιχτά σαμπουάν!

Δεν υπάρχει πιο απολαυστικό πράγμα στον beauty κόσμο από το να χρησιμοποιείς μέχρι και την τελευταία σταγόνα του σαμπουάν σου κι έπειτα να το πετάς και να αγοράζεις ένα καινούριο (γενικά, το να τελειώνεις ένα καλλυντικό έχει κάτι το απολαυστικό και δεν έχω καλύτερο απ’όταν η Eva Chen δείχνει στο instagram της μπουκαλάκια από καλλυντικά που έχει τελειώσει). Αλλά πόσες φορές δεν αγόρασες ένα ολοκαίνουριο σαμπουάν που το άνοιξες την ίδια στιγμή για να το δοκιμάσεις με αποτέλεσμα αν μετρήσεις τώρα τα μπουκαλάκια στο μπάνιο σου να είναι όσες και οι μέρες της εβδομάδας (τουλάχιστον); Αν και τα σαμπουάν από την στιγμή που τα ανοίξεις έχουν ζωή για περίπου τρία χρόνια (στο πίσω μέρος της συσκευασίας υπάρχει ένα μικρό σηματάκι με ανοιχτό βάζακι και ένα νούμερο για να ξέρεις πόσο ζει το κάθε καλλυντικό σου), στην πραγματικότητα ξέρεις πως άπαξ και ανοίξεις ένα νέο σαμπουάν δεν επιστρέφεις ποτέ στο παλιό. Οπότε, ξεφορτώσου τα! Σή-με-ρα!

Πάρε πασά μου…
Αν έχεις παρατηρήσει ότι όταν πλένεις τα δόντια σου τελευταία δεν αισθάνεσαι καμία τριβή σαν να γλιστράει η οδοντόβουρτσα πάνω τους, καιρός να την αλλάξεις και γενικά έχε στο νου σου ότι πρέπει να ανανεώνεις την οδοντόβουρτσά σου ανά τρίμηνο (4 το χρόνο- 1 για κάθε εποχή και δεν υπάρχει καλύτερο timing από το να το κάνεις αρχές Σεπτεμβρίου. Έτσι θα θυμάσαι και πότε πρέπει!). Ένα κόλπο είναι ότι μπορείς να κρατήσεις την παλιά σου οδοντόνουρτσα για να καθαρίζεις μικρές λεπτομέρειες, αλλά αν ήδη έχεις 12 παλιές οδοντόβουρτσες στην άκρη, ο κάδος απορριμάτων είναι μονόδρομος!

Τι κάνεις τα αντηλιακά του καλοκαιριού;
Τελείωσαν, λοιπόν, οι διακοπές, τελείωσε και το καλοκαίρι αλλά σου έμειναν για σουβενίρ κάποια αντηλιακά (που δεν τελείωσαν!). Η ερώτηση είναι: τι να τα κάνεις; Τα κρατάς ή τα πετάς; Ένα αντηλιακό έχει διάρκεια περίπου έναν χρόνο ζωής από την στιγμή που το ανοίξεις. Οπότε αν το σπίτι σου έχει τον ενδεδειγμένο ξηρό χώρο για να τα φυλάξεις τότε τοποθέτησέ τα σε ένα νεσεσέρ και δώστε ραντεβού σε μερικούς μήνες. Αν, όμως, το σπίτι σου έχει αρκετή υγρασία ή ζέστη τότε δεν θα πρέπει να παίζεις με το σημαντικότερο ίσως καλλυντικό που σε προστατεύει και από τον καρκίνο του δέρματος!
Κι ένα tip: αν και πάλι οι συνθήκες στο σπίτι σου είναι οι κατάλληλες, αγόρασε τώρα τα αντηλιακά σου για του χρόνου μιας και στα περισσότερα φαρμακεία βάζουν έκπτωση. Εξάλλου, το αντηλιακό στο πρόσωπο και στα χέρια είναι απαραίτητο όλο το χρόνο!

Αλήθεια, εσύ τι θα πετάξεις στις καθαριότητες του Σουκού; Κάποιες extra ιδέες; Στείλε comment!

Read More

And More