7 skin method! Το νέο κορεάτικο trend στο skincare που πρέπει να δοκιμάσεις τουλάχιστον ένα βράδυ

Αν έχεις πάει μια τουλάχιστον φορά στον δερματολόγο σου για θεραπεία λάμψης προσώπου ή αν έχεις πάει σε ένα spa για μασάζ στο πρόσωπο τότε αυτή η λάμψη που έχει η επιδερμίδα σου μετά θέλεις να την κρατήσεις για πάντα. Σωστά; Τι θα έλεγες, λοιπόν, αν μπορούσες να την εξασφαλίζεις καθημερινά και χωρίς να ξοδεύεις και μια περιουσία!

Το νέο trend στο skincare έρχεται από την Κορέα (φυσικά!) και προϋποθέτει γενναίες δόσεις- στρώσεις τονωτικής λοσιόν. Το συγκεκριμένο hack παίζει πολύ έντονα στα social εδώ και περίπου ένα χρόνο και ξεκίνησε από τρία layers λοσιόν μέχρι και (ταραααααααααν) επτά. Κάπως έτσι πήρε και το όνομα 7 skin method. Επίσης, εκτός από λοσιόν μπορείς να χρησιμοποιήσεις εναλλακτικά essence (αυτό το προϊόν που είναι πιο λεπτόρρευστο από ένα serum και πιο παχύρρευστο από μια λοσιόν και για το οποίο μπορείς να διαβάσεις εδώ περισσότερα).

Ποια είναι η λογική του 7 skin method;

Όταν απλώνεις προϊόντα στην επιδερμίδα σου πολλές φορές είτε δεν απορροφώνται και μένουν στην επιφάνεια ή εξατμίζονται. Οπότε είτε τα φοράς είτε όχι δεν έχει κανένα νόημα. Από την άλλη, αυτός είναι και ο λόγος που μια συβουλή που θα σου δώσουν οι skin experts και gurus είναι να απλώνεις τα προϊόντα αφού έχεις πλύνει το πρόσωπό σου, όσο η επιδερμίδα σου είναι νωπή και οι πόροι του ανοιχτοί.
Επίσης, ένας από τους λόγους που αποκτάς αυτή τη λάμψη όταν έχεις μόλις βγει από τον δερματολόγο είναι γιατί έχουν χρησιμοποιήσει μεθόδους όπως μασάζ, ατμό ή πίεση με οξυγόνο για να βοηθήσουν τα προϊόντα να εισχωρήσουν καλύτερα. Αυτό που ισχυρίζονται όσοι είναι πιστοί σε αυτή τη μέθοδο είναι ότι τα λεπτά στρώματα λοσιόν συγκρατούν υγρασία και βοηθούν τα προϊόντα να μην εξατμιστούν και να εισχωρήσουν καλύτερα. Με άλλα λόγια, λειτουργούν όπως ένα μασάζ.
Επίσης, σε αντίθεση με τα facials που κάνεις μια στο τόσο, το 7 Skin Method είναι κάτι που μπορείς να ακολουθήσεις καθημερινά με αποτέλεσμα σε βάθος χρόνου να αυξήσεις τα επίπεδα υγρασίας της επιδερμίδας σου.

Πώς κάνεις το 7 Skin Method;
Μπορεί επτά στρώσεις λοσιόν να σου ακούγεται υπερβολή αλλά υπάρχουν δύο- τρία σημεία που μπορούμε να σταθούμε εδώ. Όπως, ότι μιλάμε για Κορεάτικο trend και στην Κορέα χρησιμοποιούν κατά μέσο όρο 15 προϊόντα στο πρόσωπό τους και αφιερώνουν ένα οκτάωρο (αστειεύομαι, αλλά μοιάζει αρκετά με part time job). Επίσης, η λοσιόν είναι ένα αρκετά λεπτόρρευστο προϊόν που δεν θα φράξει τους πόρους σου και θα διαπιστώσεις ότι αν έχεις ξηρή επιδερμίδα θα σου φανεί θαυματουργό.
Να, λοιπόν, τα βήματα:
1. Πλένεις την επιδερμίδα σου με gel. Χρησιμοποιείς πάντα ένα ήπιο καθαριστικό, ακόμη και αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα ή ακμή, ώστε να μην αφαιρέσεις από το πρόσωπό σου τα καλά λιπίδια που λειτουργούν προστατευτικά αλλά και για να μην παράξει περισσότερο σμήγμα η επιδερμίδα σου προκειμένου να εξισσοροπήσει την απώλεια.

2. Άπλωσε στις παλάμες σου λοσιόν και ταμπόναρέ την στο πρόσωπό σου. Κάνε μικρές πιέσεις σαν να σπρώχνεις το προϊόν προς τα μέσα.

3. Συνέχισε με ένα δεύτερο στρώμα. Τοποθέτησε στις παλάμες σου όχι περισσότερες από τρεις σταγόνες και περίμενε μερικά δευτερόλεπτα ώστε η επιδερμίδα σου να είναι νωπή και όχι βρεγμένη προκειμένου να συνεχίσεις με το επόμενο στρώμα.

4. Συνέχισε με τα επόμενα στρώματα λοσιόν.

5. Βάλε το serum και την κρέμα σου.

Τι πρέπει να προσέξεις
– Τα layers διαφέρουν! Ξεκίνα με λιγότερα και συνέχισε με περισσότερα!
Κάθε επιδερμίδα είναι διαφορετική, με διαφορετικές αντιδράσεις και διαφορετικά επίπεδα υγρασίας ή… αφυδάτωσης. Ξεκίνησε με τρία layers λοσιόν και σταδιακά αύξησέ τα. Προσοχή: το trend είναι εθιστικό και σίγουρα δεν πρέπει να πας παραπάνω από 7 layes ακόμη και αν η επιδερμίδα σου διψάει πολύ. Σκέψου το: πολύ από ένα πολύ καλό προϊόν μπορεί να αποδειχτεί τελικά κακό. Τόσο απλά.

– Δεν κάνουν όλες οι λοσιόν γι’αυτή τη δουλειά!
Κάτι ακόμη που πρέπει να προσέξεις είναι η λοσιόν ή το essence που θα επιλέξεις. Πρέπει να είναι ήπιο, με ουδέτερο PH, ενυδατικά συστατικά όπως αγγούρι ή αλόη και για κανέναν λόγο σμηγματορρυθμιστικά ή να ανήκουν στην κατηγορία των λοσιόν που κάνουν micro-peeling. Σε αυτή την περίπτωση η επιδερμίδα σου θα αφυδατωθεί και θα σε τραβάει. Αυτό είναι ένα μεγάλο D-O-N-T! Επίσης, μην μπερδευτείς και χρησιμοποιήσεις νεράκια καθαρισμού. Το γεγονός ότι είναι και τα δύο διάφανα δεν σημαίνει ότι κάνουν το ίδιο πράγμα. Και το νερό είναι διάφανο αλλά δεν σε μεθάει όπως η βότκα!

Παρακάτω μερικές από τις αγαπημένες μας λοσιόν για να βάλεις αυτό το step στην ρουτίνα σου ακόμη και αν δεν υιοθετήσεις το 7 skin method!

1. Essential Toner Dolce& Gabbana. Μια σύνθεση χωρίς οινόπνευμα, εμπλουτισμένη με AHA/BHA για ολοκληρωμένο καθαρισμό, απολέπιση και προετοιμασία του δέρματος για τη θεραπεία. Τιμή: €36.32. Αν και είναι από τις αγαπημένες μας λοσιόν θα πρέπει να την χρησιμοποιήσεις μια και μόνο φορά κάθε φορά γιατί κάνει μικρο- απολέπιση.

2. Calendula Herbal Extract Alcohol Free Toner, Kiehl’s. Λοσιόν χωρίς οινόπνευμα για κανονική και λιπαρή επιδερμίδα που καθαρίζει και ηρεμεί το πρόσωπο. Τιμή: €38.63

3. Τονωτική λοσιόν με Ρόδι, Κορρές. Η ρυθμιστική λοσιόν Ρόδι τονώνει και καθαρίζει απαλά, απομακρύνοντας υπολείμματα σκόνης και λιπαρότητας, ενώ παράλληλα χαρίζει ματ όψη στην επιδερμίδα. Ιδανική για λιπαρές επιδερμίδες. Τιμή: €11.90

4. Skin Caviar Essence in Lotion, La Prairie. Περιέχει Νερό από Χαβιάρι, ένα εκχύλισμα υψηλής περιεκτικότητας ενεργών συστατικών, πλούσια σε χαβιάρι και με ελάχιστα layers θα δεις το πρόσωπό σου να μεταμορφώνεται και την ενυδάτωσή του να απογειώνεται!

5. Mario Badescu Aloe Lotion. Με καταπραϋντική αλόη και 2% αλκοόλη η Aloe Lotion είναι μια απαλή τονωτική λοσιόν κατάλληλη για βαθύ καθαρισμό,τόνωση και ανανέωση του δέρματος. Τιμή: €22.08. Θα την βρεις στο Beauty-hall

Last chance info: αν θέλεις να δοκιμάσεις αυτό το κορεάτικο trend ξεκίνησε σταδιακά με μερικά layers την ημέρα, όπως είπαμε, και φρόντισε η λοσιόν σου να είναι hydrating ή essence. Προσοχή! Προσοχή! Θέλουμε ενυδάτωση και λάμψη και όχι αίσθηση τραβήγματος. Μια λοσιόν που κάνει απολέπιση δεν θα σου δώσει αυτό το εφέ! Άρα να είσαι πολύ προσεκτική στην επιλογή της. Παραπάνω σου δείξαμε μερικές από τις αγαπημένες μας για κάθε τύπο, όχι απαραίτητα για το 7 skin method. Εξήγησε στην expert όταν πας να αγοράσεις μια λοσιόν γιατί το χρειάζεσαι ώστε να σου δώσει την κατάλληλη.

Read More

And More