Τρία πράγματα που λένε οι stars ότι κάνουν και έχουν τέλειο δέρμα αλλά τελικά είναι ψέματα!

Αν έχεις διαβάσει μυστικά των χολιγουντιανών stars για τέλεια επιδερμίδα σίγουρα θα έχεις πέσει πάνω σε φράσεις όπως “πίνω πολύ νερό”, ή “κοιμάμαι πολλές ώρες”. Και με όλα αυτά οι stars θέλουν να μας πείσουν ότι δεν κρατούν μυστικά από εμάς. Α! Και ότι τα φουσκωμένα τους χείλη είναι κάτι που είχαν από την πρώτη μέρα που γεννήθηκαν λες και δεν έχουν πέσει στα χέρια μας φωτογραφίες από το 1998.

Παρακάτω σου έχουμε συγκεντρώσει τις πιο συνηθισμένες ατάκες- μυστικά- κλισέ των stars σε σχέση με την επιδερμίδα τους και ζητήσαμε από τον Στέλιο Αγγελίδη, δερματολόγο και Δρ. Πανεπιστημίου Αθηνών, να μας πει αν ισχύουν ή όχι. Συνέχισε να διαβάζεις!

Το ψέμα: “Πίνω 48862 λίτρα νερό για να ενυδατώσω το δέρμα μου!”.
Τι πραγματικά συμβαίνει: Ναι μεν χρειαζόμαστε αρκετό νερό ημερησίως, ναι μεν το νερό μεταφέρει θρεπτικά συστατικά στο δέρμα και απομακρύνει τις άχρηστες ουσίες όμως το δέρμα είναι το τελευταίο όργανο στο οποίο φτάνει το νερό. Ωστόσο, συμβαίνει και το εξής παράδοξο: αν δεν λαμβάνει την επαρκή ποσότητα θα είναι το πρώτο στο οποίο θα φανεί η έλλειψή του. Με λίγα λόγια το δέρμα είναι το τελευταίο που επωφελείται και το πρώτο που πλήττεται!

Το ψέμα: “Κοιμάμαι δέκα ώρες κάθε μέρα γι’αυτό κι έχω αυτή την επιδερμίδα!”.
Τι πραγματικά συμβαίνει: “Όταν έχουμε φτωχό ύπνο δεν γερνάμε μόνο το δέρμα αλλά ολόκληρο τον οργανισμό. Η έλλειψη ύπνου συνδέεται και με παχυσαρκία και με καρδιαγγειακά προβλήματα που σημαίνει πως έχει επίπτωση στην γενικότερη υγεία του οργανισμού και άρα και του δέρματος. Η έλλειψη ύπνου επηρεάζει το ορμονικό σύστημα, το ορμονικό σύστημα επηρεάζει το δέρμα μας αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ισχύει και το αντίστροφο: ότι αν εμείς κοιμηθούμε θα έχει επίπτωση στο δέρμα μας καλύτερη. Εν ολίγοις, ναι μεν έχουμε καλύτερη λειτουργία δέρματος γιατί το δέρμα αναπλάθεται το βράδυ αλλά δεν υπάρχουν κλινικές μελέτες που αποδεικνύουν ότι αν κοιμηθούμε μια με δύο μέρες το δέρμα θα βελτιωθεί. Το δέρμα μπορεί να τονίσει από την αϋπνία τα αγγεία, να δείχνει πιο ωχρό, πιο θαμπό λόγω αϋπνίας αλλά η έλλειψη ύπνου λειτουργεί σαν συνέπεια πάνω στο δέρμα και όχι σαν αιτία. Το άλλο που συμβαίνει, ωστόσο, είναι πως δείχνουμε καλύτεροι όταν κοιμόμαστε γιατί οι μύες μας δεν κάνουν συσπάσεις άρα δεν δημιουργούνται ρυτίδες. Αντίθετα, όταν κοιμόμαστε οι μύες χαλαρώνουν κι έχουμε αυτό το effect botox.

Το ψέμα:
“Έκοψα το γάλα- σοκολάτες- ό,τι για μια εβδομάδα και τα σπυράκια μου εξαφανίστηκαν!”.
Τι πραγματικά συμβαίνει: Πλέον με τις σύγχρονες οδηγίες της δερματολογικής κοινότητας έχει αποδειχθεί ότι η διατροφή παίζει ελάχιστο έως μηδαμινό ρόλο στην εμφάνιση των σπυριών και πως επηρεάζει το δέρμα σε ποσοστό 0,01%. Αντίθετα, παλιά λέγαμε ότι αν τρως junk food ή και σοκολάτα βγάζεις σπυράκια. Αυτό που ισχύει για τις λιπαρές τροφές είναι ότι αν έχεις ορμονικές διαταραχές αυξάνεται η νσουλίνη άρα λειτουργεί ο μηχανισμός περισσότερο και γίνεται πιο λιπαρό το δέρμα. Δηλαδή, έχεις περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσεις σπυράκια. Οπότε, ναι μεν μπορεί να λειτουργήσει η απομάκρυνση κάποιων τροφών αντιφλεγμονωδώς αλλά δεν παίζει κανένα ρόλο στην εκδήλωση της ακμής, ή καλύτερα παίζει ένα 0.5% σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις της επιστημονικής κοινότητας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Read More

And More