Φοβάσαι να κάνεις botox; Υπάρχει το botox like!

Βotox: φλερτάρω με την ιδέα αλλά ευτυχώς είναι πολύ νωρίς ακόμη για μένα! Μπορεί και όχι… πάντως, είναι παρήγορο να το σκέφτομαι έτσι γιατί η όψη της βελόνας δεν είναι το καλύτερό μου. Από την άλλη, φίλες που το έχουν δοκιμάσει πίνουν νερό στο όνομά του! Σίγουρα, δεν είμαι από αυτές που θα τσουγκρίσω μαζί τους! Όμως, αυτή την “τσιτωμένη-όσο-πρέπει-όψη” την θέλω κι εγώ. Χωρίς, όμως, την βελόνα. Μπορώ; Ναι! Λέγεται botox, πρόκειται για μια εναλλακτική θεραπεία που χαρίζει σφριγηλότητα και βασίζεται μόνο σε κρέμες και χειρονακτικό μασάζ. Περισσότερα info από την Μαριάννα Καρδιακίδου, φαρμακοποιός και ιδιοκτήτρια του Quick Spa…

Botox. Ήξερες ότι…
Το botox ανακαλύφθηκε σαν φάρμακο για την πτώση των βλεφάρων, για μια θεραπεία που εφαρμόζονταν στα μάτια. Έχει μια τοξίνη, την βοτουλινική τοξίνη η οποία με ειδική έγχειση ακριβώς στις παρυφές των μυών του μετώπου δρα ώστε να κάνει ατονία των μυών και σταματά τις συσπάσεις της έκφρασης. Mε αυτόν τον τρόπο λειένεται το μέτωπό μας.
Προσοχή: Δεν γεμίζει ρυτίδες το botox! Το botox απλώς αδρανοποιεί τους μύες με αποτέλεσμα να φαίνεται πιο λείο το πρόσωπό μας.

Botox like: τι είναι;
“Επειδή πάντοντε η ένεση φοβίζει τον κόσμο εμείς εναλλακτικά στο Quick Spa έχουμε μια πρόταση θεραπειών την οποία την λέμε “τύπου botox” ή botox like (την ζητάς σαν θεραπεία μυοχαλάρωσης). Είναι μια ολόκληρη θεραπεία η οποία προσπαθεί με δραστικό τρόπο να προχωρήσει τα συστατικά μέσα από την επιδερμίδα και να δράσει στην πιο εσωτερική στοιβάδα του δέρματος”, μας λέει η Μαριάνα Καρδιακίδου.
Περιέχει φυσικά αμινοξέα (μαζί με το μικροκολαγόνο ενεργοποιούν την σύνθεση του κολλαγόνου της επιδερμίδας), βιταμίνες του συμπλέγματος B (βιταμίνες που δρουν στο νευρικό σύστημα) και αντιοξειδωτικούς παράγοντες τους οποίους τους παίρνουμε από το κόκκινο σταφύλι και το φλαμούρι.
Βοtox like: πώς εφαρμόζεται βήμα- βήμα
1.
Χρησιμοποιείται γαλάκτωμα και λοσιόν για τον καθαρισμό του δέρματος με έντονο μασάζ ώστε να ενεργοποιηθεί υη λέμφος της επιδερμίδας.
2. Εφαρμόζεται αμυγδαλέλαιο, λάδι το οποίο είναι πάρα πολύ συμβατό με το σμήγμα του δέρματος (το σμήγμα του δέρματος έχει κατά 40% τα συστατικά που έχει και το αμυγδαλέλαιο ή το αντίθετο).
3. Γίνεται scrub με πολύ δυνατό μασάζ. Αν έχουμε ακνεϊκό δέρμα χρησιμοποιούμε πιο λεπτόκοκκο, αν έχουμε πιο χοντρό δέρμα χρησιμοποιούμε σκληρόκοκκο με πολύ δυνατό μασάζ.
4. Ξεπλένουμε με ροδόνερο.
5. Με πολύ δυνατό μασάζ τοποθετείται μια λοσιόν κι έπειτα κρέμα.
6. Συνεχίζουμε με μάσκα την οποία δεν ξεβγάζουμε, απλώς με πολύ δυνατό χειρομασάζ την βοηθάμε να εισχωρήσει στο δέρμα. Μάσκα τοποθετείται και στα μάτια.
7. Γίνεται ξέβγαλμα με χλιαρό βερό και στο τέλος τοποθετείται μια ακόμη κρέμα.
Botox VS Botox Like: πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της κάθε θεραπείας
Το πλεονέκτημα του botox είναι ότι δρα τοπικά στους μυς άρα έχει άμεσα αποτελέσματα τα οποία μάλιστα διαρκούν 6-7 μήνες. Το βασικό μειονέκτημα είναι ότι πολλοί φοβούνται την ένεση, ενώ κάποιες φορές ενδέχεται το botox να δημιουργήσει έναν μικρό πονοκέφαλο.

Από την άλλη, η θεραπεία botox like δεν έχει τα εμφανή αποτελέσματα του botox ωστόσο κρατάει περισσότερο γιατί ενεργοποεί την λέμφο η οποία είναι μπλοκαρισμένη.

Extra info:
Η botox like θεραπεία διαρκεί περίπου 70 λεπτά και κοστίζει περίπου €60.00 η συνεδρία. Για να δεις αποτέλεσμα, χρειάζεσαι 2-3θεραπείες. Τέλος, φεύγοντας μπορείς να αγοράσεις μια κρέμα που παρατείνει το σφριγηλό αποτέλεσμα για πολύ περισσότερο. Είναι της σειράς STC, κοστίζει περίπου €20.00 και πωλείται σε συγκεκριμένα φαρμακεία.

Read More

And More