Τι είναι το cleansing baume και γιατί πρέπει να το βάλεις στη beauty ρουτίνα σου!

Ας μιλήσουμε σήμερα για ένα προϊόν ομορφιάς που 8 στις 10 που διαβάζετε τώρα αυτές τις γραμμές δεν γνωρίζετε τι είναι. Αλλά γι’αυτό είμαστε εμείς εδώ, για να σου μάθουμε (βεβαίως, εξακολουθούμε να είμαστε εδώ και για τις 2 εκείνες που ξέρουν ώστε να βρουν το σωστό baume προϊόν).

Θα στο εξηγήσω όσο πιο απλά γίνεται: μέχρι σήμερα γνώριζες τα lip balm. Σωστά; Εκείνα τα πολύ παχύρρευστα προϊόντα που βρίσκονται σε μικρά, στρογγυλά βαζάκια και θρέφουν τα χείλη σου. Φαντάσου ότι τα cleansing balms ή baume (κατά το… γαλλικότερον) κυκλοφορούν τα περισσότερα σε αντίστοιχα στρογγυλά βαζάκια, είναι πολύ παχύρρευστα αλλά α) είναι για όλο το πρόσωπο και όχι μόνο για τα χείλη και β) δεν κάνουν μόνο θρέψη αλλά και ντεμακιγιάζ ή καθαρισμό!

Πώς χρησιμοποιούνται
Τα περισσότερα cleansing balms τα απλώνεις με κυκλικές κινήσεις πάνω σε νωπή επιδερμίδα, ρευστοποιούνται και μετά τα αφαιρείς με χλιαρό νερό (και μαζί με το προϊόν, φεύγει ότι make up- ακόμη και αδιάβροχο) που έχεις βάλει από το πρωί. Κάποια τα αφαιρείς με πετσέτα που έχεις βάλει σε ζεστό νερό, ενώ κάποια άλλα είναι πολυχρηστικά αφού πέρα από καθαρισμό μπορείς να τα αφήσεις και όλο το βράδυ στο πρόσωπό σου σαν μάσκα θρέψης.

Γιατί να επιλέξεις cleansing balm ΤΩΡΑ!

Θα σου περιγράψω εκείνο το αίσθημα που όταν έξω κάνει πολύ κρύο, μέσα έχεις aircondition και ζέστη και με όλες αυτές τις εναλλαγές της θερμοκρασίας (γιατί ποτέ δεν είσαι μόνο έξω ή μόνο μέσα) η επιδερμίδα σου αφυδατώνεται, σε τραβάει και τσούζει πολύ. Αυτό που κάνει το cleansing baume είναι να μην σου δημιουργεί καμία τέτοια αίσθηση, αντίθετα να μαλακώνει το δέρμα σου. Εξάλλου, η σύνθεσή τους είναι και σαν τις παλιές cold creams.

Πότε να χρησιμοποιήσεις cleansinb balm
– Αν έχεις ξηρή ή ευαίσθητη επιδερμίδα το balm θα σε σώσει!
– Αν κάνεις πολύ βαρύ μακιγιάζ, το balm επίσης θα σε σώσει!
– Αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα μην το φοβηθείς! Υπάρχουν εξειδικευμένα cleansing balms και για αυτή την περίπτωση!

Κάνε κλικ παρακάτω στην κάθε photo και δες κάποια από τα αγαπημένα μας cleansing balms ή baume… αν είσαι γαλλοτραφής!

Read More

And More