Δεν πρόλαβες να λουστείς; Χτενίσματα και tips για να μην το καταλάβει κανείς!

Υπάρχουν εκείνες οι μέρες που ξυπνάς και έχεις οοοολο τον χρόνο μπροστά σου να κάνεις το τέλειο μακιγιάζ, να χτενίσεις τα φρεσκολουσμένα σου μαλλιά, να πιεις τον καφέ σου και να φτάσεις στην ώρα σου στην δουλειά. Και υπάρχουν και εκείνες, οι άλλες μέρες που έχεις ξενυχτήσει το προηγούμενο βράδυ (όχι απαραίτητα γιατί έπινες ποτά με τις φίλες σου), τα τηλέφωνα χτυπάνε από το πρωί και δεν προλαβαίνεις όχι απλά να φτιάξεις καφέ αλλά ούτε καν να πάρεις από τον δρόμο έναν έτοιμο. Και μέσα σε όλα αυτά φυσικά και δεν προλαβαίνεις να λουστείς. Και αν αυτές οι μέρες είναι τρεις στην σειρά αυτό μεταφράζεται σε πολύ, πολύ λιπαρή ρίζα.

Για εκείνες, λοιπόν, τις μέρες πανικού που δεν προλαβαίνεις καν να λουστείς υπάρχει λύση: το λέω fake it until you make it! Με άλλα λόγια (τα ελληνικά!) να τι μπορείς να κάνεις για να καμουφλάρεις τα άλουστα μαλλιά σου! Shhh! Δεν θα το καταλάβει κανείς (και σίγουρα εγώ δεν θα το εγώ πω παραέξω!).

Λούσε τα μαλλιά σου… χωρίς νερό!
Από τότε που ανακαλύφθηκαν τα ξηρά σαμπουάν η ζωή μας έγινε πολύ, πολύ πιο εύκολη! Με άλλα λόγια, επένδυσε σε ένα ξηρό σαμπουάν όπως για παράδειγμα το Klorane (3) που θα βρεις στα φαρμακεία. Ψέκασε την ρίζα σου από μια μικρή απόσταση και έπειτα με τα δάχτυλά σου κάνε μασάζ στην ρίζα. Εναλλακτικά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις και μια πούδρα για τα μαλλιά που απορροφά την λιπαρότητα όπως το pret-a-powder της Bumble and Bumble (2/ €28.00, αποκλειστικά στα Sephora). Κάνε 3-4 χωρίστρες και ρίξε το προϊόν στην ρίζα κατά μήκος της χωρίστρας. Κατά τον ίδιο τρόπο κάνε μασάζ με τις άκρες των δαχτύλων σου!
Προσοχή! Προσοχή! Αν είσαι άλουστη είναι απαγορευτικό να χτενίσεις τα μαλλιά σου γιατί έτσι θα μεταφέρεις την λιπαρότητα από την ρίζα και στο μήκος των μαλλιών σου.
Extra hints: Διάβασε εδώ για την τάση των ξηρών σαμπουάν και πώς χρησιμοποιούνται αναλυτικά!
Ήξερες ότι στο εξωτερικό υπάρχουν και dry conditioner; Δες εδώ ποια πολύ, πολύ διάσημη με υπερτέλεια μαλλιά τα λατρεύει!

Κάνε… μισό λούσιμο!
Το κομμάτι των μαλλιών μας που μαρτυρά συνήθως ότι είμαστε άλουστες είναι το μπροστινό μέρος. Ξεχώρισε, λοιπόν, οριζόντια όλη την μπροστινή τούφα που πλαισιώνει το πρόσωπό σου και πιάσε τα υπόλοιπα μαλλιά με ένα λαστιχάκι. Λούσε τα μπροστινά στον νιπτήρα και έπειτα στέγνωσέ τα ως συνήθως. Πολύ καλύτερα! Α! Και αυτό το tip είναι θαυματουργό αν έχεις αφέλειες που συνήθως δείχνουν πιο λιπαρές γιατί πέφτουν στο μέτωπό μας ή βρέχονται πολύ συχνά όταν πλενόμαστε.

Κάνε ένα sleek σινιόν!

Αντί να καλύψεις την λιπαρότητα των μαλλιών σου… ενίσχυσέ την! Αυτό που θέλω να πω είναι ότι κανείς δεν θα καταλάβει ότι είσαι άλουστη αν πάρεις έναν αφρό, κάνεις τα μαλλιά σου χωρίστρα στην άκρη, στη μέση ή όλα πίσω και τα πιάσεις σε ένα χαμηλό σινιόν!
Πώς θα κάνεις το τέλειο σινιόν; Κάνε κλικ εδώ και δες το How To με τον Δημήτρη Γιαννέτο!

Κάνε beach waves!

Τα μαλλιά μας όταν είναι άλουστα δείχνουν κάπως ακατάστατα. Και ποιο είναι το πιο ακατάστατο αλλά και super stylish χτένισμα, ταυτόχρονα; Σωστά μάντεψες! Οι beachy κυματισμοί! Τι κάνεις, λοιπόν; Ψέκασε με ξηρό σαμπουάν την ρίζα των μαλλιών σου, ανακάτεψε με τα δάχτυλά σου και έπειτα ψέκασε στο μήκος ένα salt spray όπως το Toni & Guy Sea salt texturising spray (4/ €12.40 και το βρίσκεις αποκλειστικά στα Hondos Center). Πίεσε στις παλάμες σου μερικές τούφες και είσαι πανέτοιμη!
Έχεις τον χρόνο να κάνεις beach waves… σωστά; Δες αυτό το video tutorial!

Φόρεσε ένα τυρμπάν!

Δεν έχεις χρόνο ούτε καν για κάτι από τα παραπάνω; Φόρεσε ένα τυρμπάν και είσαι πανέτοιμη! Μόνο στο λέω ότι πρέπει να είσαι τολμηρή και να το κάνεις με αυτοπεποίθηση! Στα καταστήματα με αξεσουάρ θα βρεις πολλά τέτοια όπως αυτό το Achilleas Accessories (1/ €10.90).

Εεεεε! Την τέταρτη μέρα λούσου!!!

Read More

And More