Κορυφαίος δερματολόγος στην Αμερική μας αποκαλύπτει τα μυστικά του για τέλειο πρόσωπο! (Α μέρος)

“Αφυδάτωση προσώπου; Ευχαριστώ, δεν θα πάρω! Εξάλλου, έχω λιπαρή επιδερμίδα.” Αν αυτή είναι η πρώτη σκέψη που σου έρχεται στο νου, φρόντισε απλώς να μην την πατήσεις όπως εγώ. Πρόσφατα μέτρησα τις ανάγκες του προσώπου μου (θα σου μιλήσω γι’ αυτό πολύ σύντομα, προς το παρών μπορείς να πάρεις μια πρώτη γεύση εδώ) και παρόλο που η επιδερμίδα μου ήταν σε ικανοποιητικά επίπεδα, η έλλειψη νερού είχε αγγίξει κόκκινα. Αν εσύ, λοιπόν, και η αίσθηση τραβήγματος δεν έχετε καμία επαφή ξανασκέψου το και συνέχισε να διαβάζεις αυτό το άρθρο! Πόσω μάλλον αν η επιδερμίδα σου είναι ξηρή!

Η επιδερμίδα μας υποφέρει την άνοιξη και το καλοκαίρι!
Όσο οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν τόσο περισσότερη ενυδάτωση χρειάζεται η επιδερμίδα μας. Σκέψου το λογικά:
Οι κηπουροί συνιστούν να αυξάνετε το πότισμα των λουλουδιών το καλοκαίρι (Summer Watering 101 της Martha Stewart), οι παιδίατροι συνιστούν να πίνουν τα παιδιά ένα ποτήρι νερού κάθε είκοσι λεπτά, ιδίως όταν αθλούνται, (Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής) και οι κορυφαίοι δερματολόγοι μας υπενθυμίζουν ότι δεν είναι ίδια όλα τα ενυδατικά προϊόντα και ότι η σωστή ενυδάτωση αποτελεί κλειδί, για να αντεπεξέρχεται η επιδερμίδα μας στις καλοκαιρινές συνθήκες.

Ο Δρ. Adam Geyer, Εξειδικευμένος Σύμβουλος Δερματολόγος της Kiehl’s, μέλος της Αμερικανικής Ακαδημίας Δερματολογίας και Επιμελητής Κλινικής Δερματολογίας στο Πανεπιστήμιο Columbia, ο οποίος προβάλλεται ως διακεκριμένος ειδικός στην περιποίηση της επιδερμίδας σε εξέχουσες δημοσιεύσεις παγκοσμίως, μας αποκαλύπτει τα μυστικά για μια τέλεια επιδερμίδα όσο οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν!
PS: Τύπωσε αυτή την σελίδα και κόλλησέ την στο ψυγείο σου. Εφάρμοσε τα tips καθημερινά και δες την επιδερμίδα σου να λάμπει!

Πολύτιμα tips βαθιάς ενυδάτωσης για κάθε τύπο (Α μέρος)

1. Επιλέξτε το σωστό ενυδατικό προϊόν. Επιλέξτε ένα ενυδατικό προϊόν με ισορροπημένη περιεκτικότητα σε λιπίδια, αντίστοιχη με αυτή των λιπιδίων της επιδερμίδας – σε αυτά περιλαμβάνονται τα ελεύθερα λιπαρά οξέα, η χοληστερόλη και τα κηραμίδια. Τα ισορροπημένα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας διεισδύουν καλύτερα στη δομή της επιδερμίδας, προκειμένου να επανορθώνουν τις «ρωγμές» του επιδερμικού φραγμού, οι οποίες συμβάλλουν στη φλεγμονή και την αφυδάτωση.
Αυτά τα βασικά συστατικά μπορούν να ληφθούν από φυσικές πηγές, ενώ ανευρίσκονται σε αφθονία στο σκουαλάνιο. Το σκουαλένιο, ένα κορυφαίο συστατικό των κλασικών προϊόντων περιποίησης Kiehl’s, είναι ένα εξαιρετικά ισχυρό μαλακτικό συστατικό που λαμβάνεται από το ελαιόλαδο και έχει αποδειχτεί επιστημονικά ανώτερο από άλλα συνθετικά ενυδατικά συστατικά, τα οποία χρησιμοποιούνται ευρέως. Το σκουαλάνιο διαθέτει παρόμοια μοριακή δομή με αυτή του σκουαλενίου, μιας ένωσης που ανευρίσκεται στο σμήγμα και τα λιπίδια, τα οποία παίζουν καθοριστικό ρόλο στο ενδογενές σύστημα ενυδάτωσης της επιδερμίδας. Χάρη σε αυτά τα μοναδικά χαρακτηριστικά, το σκουαλάνιο απορροφάται εύκολα από την επιδερμίδα, ενώ εξακολουθεί να διεισδύει στις βαθύτερες στιβάδες του δέρματος και να ενσωματώνεται στους φυσικούς ενυδατικούς παράγοντες του δέρματος.
2. Αντηλιακό! Αντηλιακό! Αντηλιακό! Η ελαχιστοποίηση του οξειδωτικού στρες που προκαλεί η έκθεση στον ήλιο είναι κρίσιμης σημασίας για την υγεία της επιδερμίδας. Να θυμάστε ότι οι βλάβες που προκαλούν οι υπεριώδεις ακτίνες δεν ξεκινούν όταν η επιδερμίδα εμφανίζει έγκαυμα, αλλά όταν αρχίζει να μαυρίζει.
3. Αξιοποιείτε τις ιδιότητες της θερμοκρασίας του νερού. Η θερμοκρασία του νερού είναι πολύ σημαντική, ακόμα και το καλοκαίρι. Η χρήση ζεστού, αλλά όχι καυτού νερού, είναι ευεργετική για την υγεία του προστατευτικού φραγμού της επιδερμίδας. Επιπλέον, η χρήση ενυδατικού προϊόντος αμέσως μετά το ντους, προτού ακόμα η επιδερμίδα στεγνώσει τελείως, συμβάλλει στη δημιουργία ενός υγιούς ενυδατικού φραγμού.
4. Μην στοχεύετε μόνο την ενυδάτωση, αλλά και τις φλεγμονές. Εάν η επιδερμίδα εμφανίσει ερεθισμό από τις καλοκαιρινές δραστηριότητες (αθλήματα, υπαίθριες δραστηριότητες κ.λπ.) να θυμάστε ότι μόνο το ενυδατικό προϊόν μπορεί να μην είναι αρκετό, για να αποκατασταθεί η επιδερμίδα. Η χρήση προϊόντων που περιέχουν φυτικά συστατικά, τα οποία ανακουφίζουν τις φλεγμονές (όπως η αλόη και η Centella), ή ακόμα και υδροκορτιζόνη για λίγες ημέρες μπορεί να συμβάλλει στη μείωση της φλεγμονής και να επιταχύνει την επανόρθωση του προστατευτικού φραγμού.

Read More

And More