Shhh! 5 μυστικά ομορφιάς που ακολουθούν οι γαλλίδες! Και είναι όλα μοναδικά!

Αν ρωτούσες έναν διεθνή make up artist που είναι με μια βαλίτσα στο χέρι και διακτινίζεται από το Μιλάνο στην Νέα Υόρκη και από εκεί Παρίσι και Λονδίνο, ποιες έχουν την καλύτερη επιδερμίδα θα σου έλεγε χωρίς να το πολυσκεφτεί οι Γαλλίδες. Πράγματι! Και δεν έχω πιο ακράδαντο επιχείρημα από μια σειρά ονομάτων: Brigitte Bardot, Laeticia Casta, Marion Cotillard κι ένα σωρό άλλες με κοινό σημείο αναφοράς την Γαλλία. Και δεν είναι μόνο θέμα DNA ή διατροφής. Είναι οι συνήθειες ομορφιάς που έχουν και τους δίνουν αυτή τη λάμψη στο πρόσωπο.

Η Isabelle Bellis, γαλλίδα δερματολόγος πολλών stars, μίλησε στο styleist και αποκάλυψε μερικά από τα tips ομορφιάς τους. Κι εμείς με την σειρά μας τα λέμε σε σένα! Εφάρμοσέ τα και θα δεις το πρόσωπό σου να αλλάζει! Mais oui!

1. Κάνε μασάζ στο πρόσωπό σου!
Οι γαλλίδες είναι εμμονικές με το μασάζ προσώπου. Κάθε βράδυ απλώνουν την κρέμα τους ακολουθώντας συγκεκριμένες κινήσεις μασάζ προκειμένου να αποβάλουν το στρες, να βοηθήσουν την μικροκυκλοφορία και να δώσουν λάμψη στο πρόσωπό τους. Την επόμενη, λοιπόν, φορά που θα πας να απλώσεις την κρέμα στο πρόσωπό σου, ξανασκέψου το πριν την βάλεις όπως- όπως!

2. Απόφυγε το βαρύ μακιγιάζ!
Οι Γαλλίδες δεν φοράνε ιδιαίτερα make up. Αντ’αυτού προτιμούν να βάζουν μάσκαρα, ρουζ και έντονο κραγιόν. Σε αντίθεση, με τις Αμερικανίδες, για παράδειγμα, που καλύπτουν τα σημάδια με βαριές συνθέσεις, εκείνες ξοδεύουν χρόνο σε δερματολόγους και άλλο τόσο στο beauty routine τους προκειμένου να έχουν μια όμορφη επιδερμίδα που δεν χρειάζεται make up!

3. Επένδυσε σε ένα spray προσώπου!
Το νερό στην Γαλλία είναι πολύ σκληρό. Γι’ αυτό και οι Γαλλίδες υιοθέτησαν την συνήθεια των sprays προσώπου τα οποία υπάρχουν σχεδόν σε κάθε γυναικεία τσάντα εκεί. Πολύ καλό είναι το spray προσώπου με σταφύλι της Caudalie (θα το βρεις σε επιλεγμένα φαρμακεία). Μπορείς να ψεκάζεσαι και κατά την διάρκεια της ημέρας, πάνω από το make up σου ακόμη. Αρκεί, να διατηρείς μια απόσταση και από πάνω να σκουπίζεις με ταμποναριστές κινήσεις.

4. Μην πλένεις πολύ συχνά το πρόσωπό σου!
Υπάρχουν δύο σχολές: η μια που λέει να πλένουμε το πρόσωπό μας πρωί βράδυ με ειδικό gel ή σαπούνι και η άλλη που λέει ότι μια φορά το βράδυ αρκεί. Οι Γαλλίδες, πάντως, εφαρμόζουν το δεύτερο. Η Bellis προτείνει: “Πλύνετε το πρόσωπό σας το βράδυ με σαπούνι ή gel κι έπειτα απλώστε τονωτική λοσιόν, serum και την κρέμα σας. Το επόμενο πρωί απλώς ψεκάστε το πρόσωπό σας με ένα spray ώστε να απομακρύνετε την λιπαρότητα που έχει εκκρίνει η επιδερμίδα κατά την διάρκεια της νύχτας. Έπειτα, απλώστε τονωτική λοσιόν, serum και κρέμα ημέρας. Το να πλένετε το πρόσωπό σας συνέχεια απομακρύνει τα στοιχεία που παράγει η επιδερμίδα και που δρουν ως προστατευτική ασπίδα ενάντια στα βακτήρια και την περιβαλλοντική μόλυνση”.

5. Κάνε λιγότερη απολέπιση και περισσότερες μάσκες!
Οι Γαλλίδες πιστεύουν ότι τα συνεχόμενα scrub προσώπου λεπταίνουν την επιδερμίδα σε βάθος χρόνου. Γι’ αυτό και αγαπούν περισσότερο τις μάσκες (ενυδατικές, λάμψης, αντιγήρανσης) από ότι τα peeling, χωρίς να σημαίνει ότι δεν κάνουν το δεύτερο. Απλώς, το κάνουν λιγότερο συχνά!

Αλήθεια, εσύ αγαπάς περισσότερο μάσκες ή peeling; Αν, πάντως, είδωλό σου είναι η Brigitte Bardot τώρα ξέρεις τι πρέπει να κάνεις!

Read More

And More