Isolaz anti acne: Έχεις ακμή; Μόλις βρήκες τη θεραπεία σου!

Ας συμφωνήσουμε στο εξής: καμία μας, είτε είναι στα 15 είτε στα 25 είτε στα 35 δεν θέλει να έχει σπυράκια στο πρόσωπο. Από την άλλη, για όσες έχουμε περάσει ή αντιμετωπίζουμε ακόμη ακμή, αυτό παραμένει πάντα ένα ευαίσθητο θέμα. Και κάποιες από εσάς που πιθανότατα διαβάζετε τώρα αυτό το άρθρο να νιώθετε απογοητευμένες γιατί έχετε εξαντλήσει κάθε μέθοδο ή γιατί απλώς δεν θέλετε να πάρετε χάπια για την ακμή.

Λοιπόν, λοιπόν! Στα ευχάριστα: υπάρχει μια θεραπεία που λέγεται Isolaz anti acne, ακούγεται πολύ ενδιαφέρουσα και παρακάτω ο πλαστικός χειρουργός Δρ. Αθανασίου από το Athens Beverly Hills Medical Group μας δίνει όλες εκείνες τις λεπτομέρειες που χρειαζόμαστε πριν σηκώσουμε το τηλέφωνο για να κλείσουμε ραντεβού: πώς γίνεται, πόσες θεραπείες χρειάζονται, πόσο κοστίζει η καθεμία!

Ακμή: γιατί δεν πρέπει να την αντιμετωπίσεις μόνη σου;
Το 85% των περιπτώσεων ακμής εμφανίζεται κυρίως στην εφηβική ηλικία, σε μια ηλικία δηλαδή που οι νέοι περνούν αρκετές ψυχολογικές και σωματικές αλλαγές, τείνοντας ούτως ή άλλως να είναι ανασφαλείς και ιδιαίτερα ευαίσθητοι σε ό,τι έχει να κάνει με την εμφάνισή τους.
Αρκετές φορές άτομα τα οποία πάσχουν από ακμή και έχουν έντονα σημάδια στο πρόσωπο έχουν προβλήματα με το άλλο φύλλο, προβλήματα στην κοινωνική τους ζωή ή μειωμένη απόδοση στο σχολείο ή στην εργασία.
Η ακμή αποτελεί ασθένεια του δέρματος, για αυτό και πρέπει να αντιμετωπίζεται αποκλειστικά και μόνο από δερματολόγο. Μπορεί να είναι φλεγμονώδης (με ερυθρότητα και πρήξιμο) ή μη φλεγμονώδης (χωρίς ερυθρότητα και πρήξιμο), και διακρίνεται σε ήπια, μέτρια ή βαριά μορφή.
Μην προσπαθείτε να αντιμετωπίσετε μόνοι σας την ακμή. Πολλά από τα προϊόντα που πωλούνται δεν έχουν επιστημονική διακρίβωση. Η επίσκεψη στο δερματολόγο θα πρέπει να προγραμματιστεί το συντομότερο, για να αποφευχθεί ο κίνδυνος τα σημάδια να γίνουν μόνιμα. Ανάλογα με την ένταση και τον τύπο της ακμής, την ηλικία και το ιστορικό σας, ο ιατρός θα σας προτείνει την ιδανικότερη αγωγή και μέθοδο για την αντιμετώπισή της.
Στο Athens Beverly Hills Medical Group, διαθέτουμε σύγχρονες μεθόδους αντιμετώπισης της ακμής με άμεσα αποτελέσματα, όπως είναι η θεραπεία Isolaz anti acne.

Τι είναι η θεραπεία Isolaz anti acne
Η θεραπεία Isolaz anti acne είναι πρωτοποριακή γιατί είναι η μόνη φωτοπνευματική θεραπεία που συνδυάζει την αναρρόφηση δέρματος με ευρέου φάσματος θεραπευτικό φως (480- 1250 nm). Με αυτό τον τρόπο έχουμε αφενός τη μηχανική ενέργεια της αναρρόφησης, η οποία αφαιρεί το σμήγμα του από τους πόρους του δέρματος και αφετέρου, το ευρέου φάσματος φως που έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της παραγωγής των πορφυρινών, τα οποία είναι ένζυμα φωτοευαίσθητα. Αυτά τα ένζυμα είναι ο εχθρός του προπιονικού βακτηριδίου της ακμής. Η θεραπεία δεν είναι επώδυνη και δεν απαιτείται η χρήση τοπικού αναισθητικού. Είναι πολύ αποτελεσματική από την πρώτη θεραπεία και απόλυτα ασφαλής. Ο αριθμός των συνεδριών κυμαίνεται από 4 – 6 ανάλογα με τη σοβαρότητα του κάθε περιστατικού, αφού είναι σε θέση να εφαρμοστεί από την ήπια φαγεσωρική ακμή έως και την κυστική. Για να υπάρχει αποτέλεσμα κάθε συνεδρία πρέπει να γίνεται ανά 15νθήμερο. Ερυθρότητα και ήπιο οίδημα της περιοχής είναι πιθανό να υπάρχει μετά τη θεραπεία για ένα περίπου 24ωρο. Το κόστος για κάθε συνεδρία ξεκινάει από 150€.
Συχνές ερωτήσεις
Τι είναι η ακμή;
Η ακμή είναι πάθηση του δέρματος και των σμηγματογόνων αδένων. Εμφανίζεται με τα γνωστά σπυράκια και μπορεί να εξελιχθεί, αφήνοντας ουλές και σημάδια στο πρόσωπο, εάν δεν γίνει η σωστή θεραπεία.
Η ακμή προσβάλει αγόρια και κορίτσια κατά τη διάρκεια της εφηβείας αλλά μπορεί να προσβάλλει και άτομα μετά τα 30 (ακμή ενηλίκων).
Οι τρίχες, το σμήγμα και τα κερατινοκύτταρα, συσσωρεύονται στον εκφορητικό πόρο και δεν αφήνουν το σμήγμα να φτάσει στην επιφάνεια του δέρματος και να αποβληθεί με αποτέλεσμα να δημιουργούνται κοκκινίλες και μολύνσεις.
Όλες οι μορφές ακμής είναι ίδιες;
Όχι, δεν είναι όλες οι περιπτώσεις ίδιες. Το κύριο βακτηρίδιο όμως που ενοχοποιείται για την ακμή είναι το προπιονικό το οποίο όταν αυξάνεται στο τριχοθυλάκιο εντείνει την παραγωγή λιπαρών οξέων που ερεθίζουν το δέρμα. Η ακμή που εμφανίζουν οι έφηβοι ονομάζεται κοινή ακμή (acne vulgaris). Μπορεί να είναι μη φλεγμονώδης (χωρίς πρήξιμο και ερυθρότητα) ή φλεγμονώδης (με ερυθρότητα και πρήξιμο).
Υπάρχουν διαφορετικά στάδια στην ακμή;
Υπάρχουν διαφορετικές μορφές:
Η ήπια ακμή εμφανίζεται με ανοικτούς ή κλειστούς φαγέσωρες (άσπρα ή μαύρα σπυράκια) και είναι μη φλεγμονώδεις μορφές.
Η μέτρια ακμή περιλαμβάνει τα παραπάνω αλλά τα σπυράκια που εμφανίζονται είναι ερυθρά και ονομάζονται βλατίδες ή κόκκινα σπυράκια με λευκό κέντρο, που ονομάζονται φλύκταινες (σπυράκια με πύον). Οι βλατίδες μπορεί και να μην είναι φλεγμονώδεις, ενώ οι φλύκταινες είναι.
Η βαριάς μορφής ακμή χαρακτηρίζεται από οζίδια, τα οποία είναι φλεγμονώδη, μεγάλα επώδυνα ογκίδια κάτω από το δέρμα (κύστες). Αυτά ενοχοποιούνται για τη δημιουργία ουλών. Εάν εμφανίζετε τέτοια χαρακτηριστικά καλό θα ήταν να επισκεφθείτε το δερματολόγο σας. Με τη σωστή θεραπεία οι ουλές μπορούν να μειωθούν αποτελεσματικά.

Ποιοι άλλοι παράγοντες ευθύνονται για την εμφάνιση ακμής;
Η ακμή σε όλες τις ηλικίες έχει ως βάση τις ορμονικές διαταραχές, όμως μπορεί να παίξουν ρόλο και άλλοι παράγοντες όπως η κληρονομικότητα (εάν οι γονείς σας είχαν λιπαρό δέρμα) ή η χρήση κακών και ακατάλληλων καλλυντικών, η χρήση φαρμάκων, η προσωπική υγιεινή.

Για περισσότερες πληροφορίες Athens Beverly Hills Medical Group

www.abh-medicalgoup.com
www.athens-beverlyhills.com
Αthens Beverly Hills Plastic Surgery, Κολωνάκι:
Καρνεάδου 41, τηλ.: 210 7230502
Αthens Beverly Hills Medical Group, Γλυφάδα:
Βασιλέως Γεωργίου 12 και Λαοδίκης, τηλ.: 210 8949920, 210 8949090

Read More

And More