Κυτταρίτιδα: εύκολες κινήσεις μασάζ που μπορείς να κάνεις μόνη σου στο σπίτι για να την εξαφανίσεις!

Ένα ακόμη βιωματικό άρθρο και μια μικρή ιστορία που θα διβάσεις μια χαλαρή μέρα σαν κι αυτή, πριν μπω στο κυρίως θέμα που απασχολεί όλες μας: την κυτταρίτιδα! Η αδερφή μου ορκίζεται στο μασάζ για την κυτταρίτιδα. Από την άλλη εγώ ορκίζομαι στις κρέμες. Κι εδώ και κάμποσο καιρό έχει ξεκινήσει επαγγελματικό μασάζ (να της κάνουν, βεβαίως, βεβαίως!) και τα αποτελέσματα είναι όντως θεαματικά. Τόσο θεαματικά που την έβαλα να μου δείξει μερικές απλές κινήσεις μασάζ για να απλώνω την κρέμα μου για την κυτταρίτιδα αργά το βράδυ όταν επιστρέφω σπίτι. Αντ’αυτού μου έδωσε να μιλήσω απευθείας με την αισθητικό- χειρωνακτικό της.

Τρία… ντριιιιιν μακριά μάθαινα όλες τις λεπτομέρειες για την κυτταρίτιδα και πώς βοηθάει το μασάζ από την Βίκυ Ναλμπάντη.

Τι είναι η κυτταρίτιδα;

Η κυτταρίτιδα είναι φλεγμονή. Πρόκειται για τοξίνες που κάθονται στον ιστό της επιδερμίδας και εμποδίζουν την σωστή κυκλοφορία του αίματος. Φαντάσου κάτι σαν να έχουμε ένα λάστιχο με νερό που λίγο τσακίζει. Το νερό δεν ρέει σωστά. Με τον ίδιο τρόπο η κυτταρίτιδα εμποδίζει την καλή κυκλοφορία του αίματος και αυτό σε κάποιες περιπτώσεις φέρνει ακόμη και πόνο και κούραση. Σε αυτή την περίπτωση έχουμε οιδηματική κυτταρίτιδα. Θα την αναγνωρίσεις πέρα από τα συμπτώματα, και από την υφή της: η περιοχή με τέτοιου τύπου κυτταρίτιδα είναι μαλακή και φουσκωτή.
Από την άλλη έχουμε την λιπώδη κυτταρίτιδα η οποία συνδυάζεται με λίπος και συσσωρευμένες τοξίνες που προκαλούνται από την δυσκοιλιότητα, την καθιστική ζωή, την έλλειψη κινητικότητας, το άγχος. Η λιπώδης κυτταρίτιδα είναι πιο συνηθισμένη. Η υφή της είναι πιο σκληρή σαν προτοκάλι και προκαλείται μερικός πόνος όταν πιέσεις το σημείο.

Γιατί οι άντρες δεν έχουν κυτταρίτιδα;

Καταρχάς μεγάλη ευθύνη για την εμφάνιση της κυτταρίτιδας έχουν τα οιστρογόνα (θηλυκή ορμόνη) γι’αυτό και οι άντρες δεν έχουν κυτταρίτιδα, γιατί έχουν ανδρογόνα και όχι οιστρογόνα. Μάλιστα, πριν την περίοδο οι γυναίκες- επειδή αυξάνονται τα οιστρογόνα τους- παρουσιάζουν περισσότερη συσσώρευση και η κυτταρίτιδα που ήδη έχουν εμφανίζεται πιο έντονη (παρατήρησέ το την επόμενη φορά!). Σε αυτό το διάστημα ειδικά, χρειάζεται πολύ καλή διατροφή και πολύ νερό, να προσέξουν δηλαδή τα λιπαρά ώστε να μην έχουν επιδείνωση.

Που εμφανίζεται η κυτταρίτιδα;

Η κυτταρίτιδα εμφανίζεται στον μηρό, στα χέρια και στα πλαϊνά της πλάτης. Στην πλάτη συνδυάζεται με λίπος.

Πώς λειτουργεί το μασάζ στην κυτταρίτιδα και γιατί να μην φοβηθείς όταν θα την δεις να εμφανίζεται εντονότερη!
Η κυτταρίτιδα θέλει μασάζ εξωτερικά, λεμφικό μασάζ. Με τις δαχτυλοπιέσεις και τις κινήσεις που κάνουμε ανοδικά δημιουργούμε καλή κυκλοφορία στο αίμα ώστε να διώξουμε τις τοξίνες από τα αγγεία. Πριν, όμως, τις διώξουμε τελείως τις ανεβάζουμε προς την επιφάνεια της επιδερμίδας. Γι’αυτό και όσο κάνουμε μασάζ θα υπάρξει μια μικρή περίοδος που θα δούμε την κυτταρίτιδά μας να γίνεται εντονότερη. Δεν πρέπει να το φοβηθούμε! Είνα σαν να ξετυλίγουμε σιγά- σιγά το λάστιχο στο σημείο που έχει τσακίσει και επαναφέρουμε την φυσιολογική ροή του αίματος.

Μασάζ για την κυτταρίτιδα: πότε πρέπει να ξεκινήσω και για πόσο διάστημα πρέπει να το κάνω!

Εξαρτάται από το πρόβλημα η συχνότητα του μασάζ. Ιδανικά πρέπει να ξεκινήσουμε τον Χειμώνα, κάνοντας δύο μασάζ την εβδομάδα, να κάνουμε τουλάχιστον 20 μασάζ την περίοδο εκείνη και έπειτα να κάνουμε επαναληπτικά 10 μασάζ την Άνοιξη ώστε να είμαστε πανέτοιμες για το μπικίνι μας!
Όμως, επειδή στην Ελλάδα είμαστε της τελευταίας στιγμής, μπορούμε να το ξεκινήσουμε και τώρα, για δύο φορές την εβδομάδα, να το συνδυάσουμε με κολύμπι και να δούμε αποτέλεσμα. Όσο για το… άχαρο εκείνο διάστημα που η κυτταρίτιδα θα βγει προς τα έξω, ο καλύτερος σύμμαχός μας για να την καμουφλάρουμε είναι το μαύρισμα! Σε μια μαυρισμένη επιδερμίδα η κυτταρίτιδα φαίνεται λιγότερο!
Το ιδανικότερο σενάριο, βέβαια, αν ξεκινήσουμε τώρα είναι να κάνουμε καθημερινό μασάζ (κάτι σαν να… πίνουμε κάθε μέρα την αντιβίωσή μας παρά μέρα παρά μέρα! Θα δούμε αποτέλεσμα πολύ πιο γρήγορα).

Πόσο κοστίζει και πόσο διαρκεί!
Η διάρκεια και οι τιμές εξαρτώνται από την αισθητικό- χειρωνακτικό. Τα 3/4 με μια ώρα είναι το ιδανικό ενώ μια καλή ενδεικτική τιμή είναι τα 30 ευρώ. Βεβαίως, υπάρχουν πάντα τα πακέτα όταν κλείνουμε περισσότερα μασάζ.

Κινήσεις μασάζ στο σπίτι! Συνδύασέ τις με την κρέμα σου!
Επειδή η λύση ενός επαγγελματικού μασάζ δεν είναι εφικτή για όλες μας, να μερικές κινήσεις που μου έδωσε η ειδικός, Βίκυ Ναλμπάντη, τις οποίες μπορούμε να κάνουμε όταν απλώνουμε την κρέμα μας!

Οι ασκήσεις πρέπει να γίνονται πάντα ανοδικά και πρέπει να ξεκινάμε από το γόνατο με μια κρέμα. Αν είναι θερμαντική κρέμα δεν πρέπει να μπαίνει από τη μέσα μεριά του ποδιού γιατί το σημείο αυτό είναι μαλακό και μπορεί να χαλαρώσει σε συνδυασμό με μια τέτοια κρέμα.
Βάζουμε, λοιπόν, το ένα χέρι από τη μέσα μεριά από το γόνατο, το φέρνουμε προς τα πάνω και το σβήνουμε εκεί που είναι ο αδένας, δηλαδή στο πλάι του μπικίνι. Ταυτόχρονα, βάζουμε τοάλλο μας χέρι στο γόνατο και κάνουμε το αντίστοιχο και από την έξω μεριά.
Η άλλη κίνηση είναι κυκλική κίνηση στα ψωμάκια και στους γλουτούς η οποία πρέπει να γίνεται με ανοδική φορά σε κάθε περίπτωση. Μπορούμε να επαναλάβουμε αυτές τις κινήσεις 5-10 φορές για κάθε σημείο και αν έχουμε μια κρέμα που απορροφάται γρήγορα θα χρειαστεί να την ξαναβάλουμε.

Πώς το μασάζ στην κοιλιά… διώχνει την κυτταρίτιδα!

Ένα πρόβλημα στην κυτταρίτιδα είναι και η δυσκοιλιότητα γιατί οι τοξίνες δεν μπορούν να βγουν, γι’ αυτό και γυναίκες με δυσκοιλιότητα έχουν περισσότερη κυτταρίτιδα! Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να κάνουμε και μασάζ και στην κοιλιά! Το μασάζ εδώ γίνεται πάντα από αριστερά προς τα δεξιά, το ένα χέρι πάνω στο άλλο και το φέρνουμε από κάτω προς τα πάνω. Έτσι ξεδιπλώνει και ξετεμπελιάζει το παχύ έντερο και άρα απομακρύνονται ευκολότερα οι τοξίνες!

Ένας κούκος δεν φέρνει την Άνοιξη!

Ναι, το μασάζ βοηθάει πολύ. Αλλά δεν αρκεί το μασάζ, μου επισημαίνει η ειδικός. Συνδυασέ το με καλή διατροφή, αρκετό νερό και αεροβική άσκηση ή περπάτημα. Προσοχή! Αεροβική και όχι ασκήσεις σύσφιξης γιατί σε αυτή την περίπτωση θα εγκλωβίσεις την κυτταρίτιδα!


Bonus info!

Κάνε κλικ παρακάτω στην κάθε photo, βρες το προϊόν κυτταρίτιδας που σου ταιριάζει, εφάρμοσέ το με τις κινήσεις μασάζ που σου είπαμε και σύντομα θα φορέσεις το μπικίνι σου με περισσότερη αυτοπεποίθηση! Promise!

Read More

And More