Honeymoon manicure: το μυστικό για να βοηθήσεις τα νύχια σου να δυναμώσουν και άλλα tips!

Αυτό το θέμα είναι κάπως βιωματικό, αλλά να που ξέρω πως πολλές από εσάς που διαβάζετε τώρα αυτές τις γραμμές ταυτίζεστε απόλυτα. Κάνω μανικιούρ. Και καναδυό μέρες μετά το βερνίκι ξεφτίζει. Γιατί κάτω από το βερνίκι υπάρχουν τα νύχια μου που ξεφλουδίζουν (ναι, περνάω εκείνη την περίοδο!). Και δεν είναι μόνο το ξεφλούδισμα: σε κάποιες από εσάς τα νύχια μπορεί να σπάνε πανεύκολα ή να έχουν εμφανίσει γραμμώσεις. Γιατί συμβαίνει; Τι μπορείς να κάνεις; Μήπως τελικά να στείλεις τα νύχια σου ένα… mini ταξίδι του μέλιτος; Say what??? Θα δεις παρακάτω! Το Honeymoon manicure είναι όρος που χρησιμοποιείται και είναι μια από τις λύσεις για να σώσεις τα νύχια σου από το ξεφλούδισμα!

Γιατί τα νύχια μας γίνονται αδύναμα, ξεφλουδίζουν και σπάνε;
Είναι πολλοί οι παράγοντες που παίζουν ρόλο! Όμως, ο νούμερο ένα λόγος είναι η απώλεια υγρασίας. Ακριβώς όπως μια επιδερμίδα που είναι αφυδατωμένη, σπάει γρηγορότερα και εμφανίζει ρυτίδες, κάτι παρόμοιο συμβαίνει και με τα νύχια μας. Οι λόγοι τώρα που αφυδατώνονται τα νύχια μας είναι επίσης πολλοί. Μέτρησε:
1. Οι κλιματικές αλλαγές, η εναλλαγή από την ζέστη στο κρύο ή το ξηρό περιβάλλον ενός κλειστού χώρου που κλιματίζεται!
2. Τα πολλά νερά. Και όταν λέω τα πολλά νερά δεν εννοώ το να πίνεις πολλά νερά (ίσα, ίσα που αυτό βοηθάει!). Το να πλένεις τα χέρια σου συνέχεια ή να κάνεις δουλειές συνέχεια. Να πλένεις τα πιάτα ας πούμε, ή να βουτάς τα χέρια σου σε έναν κουβά με νερό και απορρυπαντικό για να καθαρίσεις το σπίτι. Απλά… Don’t!
3. Το να κόβεις τα πετσάκια υπερβολικά! Ήξερες ότι το δέρμα γύρω από το νύχι μας είναι κάτι σαν… αποθήκη υγρασίας για τα νύχια; Αφαιρώντας, λοιπόν, τα πετσάκια (επωνύχια είναι ο σωστός όρος) η αποθήκη αυτή αδειάζει και τόσο τα νύχια όσο και η επιδερμίδα περιμετρικά αφυδατώνεται. Και δεν σου λέω να μην το κάνεις. Απλώς, ασ’το σε έναν επαγγελματία που ξέρει καλύτερα. Αλλιώς, σπρώξε ελάχιστα και πολύ απαλά με το ειδικό ξύλινο εργαλείο και βαψ’τα χρησιμοποιώντας οπωσδήποτε βάση!

Υπάρχουν φυσικές συνταγές που θα βοηθήσουν τα νύχια μας να δυναμώσουν;
Ελπίζω να κατάλαβες πόσο σημαντικό είναι να παραμένουν τα νύχια μας ενυδατωμένα. Αν όχι, ξαναδιάβασε παραπάνω. Αν ναι, συνέχισε παρακάτω.
Η απάντηση, λοιπόν, είναι πως ναι, υπάρχουν φυσικές συνταγές και tips που μπορείς να ακολουθήσεις. Και είναι τα εξής:
1. Όταν κάνεις δουλειές στο σπίτι σου φόρεσε οπωσδήποτε γάντια. Αυτό δεν θα σε κάνει λιγότερο καλή νοικουρά! Believe me!
2. Επένδυσε σε μια πλούσια ενυδατική κρέμα για χέρια και νύχια και άπλωνέ την πάντα μετά από κάθε πλύσιμο των χεριών σου. Και για να γίνω πιο κατατοπιστική, αναζήτησε μια κρέμα που να έχει στα συστατικά της το βούτυρο καριτέ (θα το βρεις να αναγράφεται στην συσκευασία και ως shea butter).
3. Το λάδι καρύδας είναι θαυματουργό! Μπορείς να το βρεις σε μεγάλα σούπερ μάρκετ και το μπουκαλάκι κοστίζει περίπου €4.00. Πολύ καλή λύση σε λάδι είναι και το λάδι βιταμίνης Ε και το κλασικό και αγαπημένο δικό μας, το ελαιόλαδο! Κάνε μασάζ στα νύχια σου όσο συχνότερα μπορείς τα βράδια πριν πέσεις για ύπνο.

Στείλε τα νύχια σου… ταξίδι του μέλιτος!
Εδώ θέλω οοοοοοοοοοληηηηηηηηηη σου την προσοχή! Με τον όρο honeymoon manicures ή manicure diets οι ειδικοί περιγράφουν το διάστημα εκείνο που διανύεις χωρίς μανικιούρ. Και είναι πολύ σημαντικό να το κάνεις. Ανά δύο ή τρεις εβδομάδες, λοιπόν, άφησε τα νύχια σου χωρίς χρώμα. Είναι σημαντικό για να τα αφήσεις να αναπνεύσουν αφενός αλλά και να βεβαιώθεις ότι κάτω από την επιφάνεια του χρώματος τα νύχια σου είναι ακόμη υγιή και δυνατά, δεν έχουν αποκτήσει γραμμώσεις και δεν ξεφτίζουν ή σπάνε. Και είναι κάτι που έχει συμβεί πολύ συχνά σε γυναίκες που αγαπούν το ημιμόνιμο μανικιούρ ή έχουν ακρυλικά νύχια.

Η Eva Chen που είναι μια από τις διασημότερες beauty editors αυτού του κόσμου (πρώην γιατί πλέον εκτελεί καθήκοντα αρχισυντάκτριας στο αμερικάνικο Lucky) και εμμονική με τα μανικιούρ είχε ανεβάσει αυτή την photo και έγραψε Vacation manicure. Εννοούσε αυτό ακριβώς που σου έγραψα παραπάνω!

Και μερικά ακόμη tips:

– Η βάση δεν υπάρχει για λόγους marketing, για να πουλάνε, δηλαδή, προϊόντα! Η βάση έχει λόγο ύπαρξης. Και αυτός είναι α) για να σκληραίνει τα αδύναμα νύχια (θα δεις να αναγράφεται στην συσκευασία strengthening base coat) και β) προστατεύει το νύχι από το να έρθει σε άμεση επαφή με το βερνίκι το οποίο ποτίζει με χρώμα το νύχι και αποκτά αυτό το αντιαισθητικό κίτρινο!
– Προτίμησε ασετόν που περιέχουν λάδι. Είναι αυτά που έχουν χρώμα. Σε αντίθεση με τα καθαρά και διάφανα ασετόν, έχουν ενισχυμένα έλαια και δεν ξηραίνουν τα νύχια.
– Χρησιμοποίησε χάρτινες λίμες και όχι μεταλλικές. Οι δεύτερες τραυματίζουν τα νύχια.
– Θα κάνεις δουλειές στο σπίτι ή στον κήπο και δεν θέλεις να βάλεις γάντια; Για να μην μαυρίσουν τα νύχια σου ένα καλό tip είναι να τα τρίψεις πάνω σε μια μπάρα σαπουνιού.
– Ενυδάτωση, ενυδάτωση, ενυδάτωση!

Read More

And More