Τι πρέπει να κάνεις στις διακοπές σου για να γυρίσεις πιο όμορφη απ’ ότι έφυγες!

Λατρεύουμε τις ώρες κάτω από τον καυτό ήλιο. Όμως, όσο απολαυστικές είναι αυτές οι ώρες τόσο αρνητικές είναι οι επιπτώσεις μετά. Θυμάσαι την τελευταία φορά που επέστρεψες από τις διακοπές σου και μαζί με τις αναμνήσεις πήρες μαζί σου κάποια σημάδια, δυσχρωμίες και στίγματα; Συγκεντρώσαμε τα 10 χρυσά tips για να κρατήσεις φέτος μόνο τα καλά στοιχεία!

Αντηλιακή: το μεγάλο must!
Ήξερες ότι το 90% της γήρανσης του προσώπου μας προκαλείται από την έκθεση στον ήλιο; Και μπορεί τα αποτελέσματα να μην τα βλέπεις άμεσα καθώς η φωτογήρανση δρα συσσωρευτικά, ωστόσο πρέπει να ξεκινήσεις την προστασία σου από τώρα. Μια αντηλιακή κρέμα προσώπου είναι απαραίτητη. Αν έχεις περάσει τα 30, επένδυσε σε μια με αντιγηραντικά φίλτρα εκτός από SPF.

Περνάει από το στομάχι…

Ήξερες ότι 500 γραμμάρια σολομού εβδομαδιαίως μπορούν να ενυδατώσουν την επιδερμίδα σου και να την διαφυλάξουν από την γήρανση αλλά και να μειώσουν τις επιπτώσεις του εκζέματος; Στις διακοπές σου στο νησί αξίζει να κάνεις αυτό το δώρο στον εαυτό σου: ένα ρομαντικό δείπνο με τον καλό σου με σολομό και ένα ποτήρι καλό κρασί!

Καθαρισμός no matter what!

Aκόμη και αν δεν έχεις κάνει μακιγιάζ όλη μέρα, είναι πολύ σημαντικό να καθαρίζεις το πρόσωπό σου επιστρέφοντας σπίτι και πριν τον ύπνο. Αφαιρείς τα νεκρά κύτταρα και επιτρέπεις στο δέρμα σου να αναπνέει ελεύθερα!

Μην πέσεις στην παγίδα της ομπρέλας!

Ακόμη και σε σκιερό μέρος, το δέρμα μας συνεχίζει να δέχεται την επίδραση της ηλιακής ακτινοβολίας από τις αντανακλάσεις που δημιουργούνται από το περιβάλλον: την άμμο, την επιφάνεια του νερού, το χιόνι, κλπ, λέει η καθηγήτρια δερματολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Χριστίνα Αντωνίου. Στα μέτρα ηλιοπροστασίας περιλαμβάνονται η χρήση γυαλιών ηλίου και πλατύγυρου καπέλου για την προστασία των ματιών και της κεφαλής, καθώς και κατάλληλου προστατευτικού ρουχισμού (καλυπτικά σκουρόχρωμα ρούχα με πυκνή ύφανση). Στις ΗΠΑ και στην Αυστραλία όπου το κοινό είναι πολύ ευαισθητοποιημένο σχετικά με τους κινδύνους της ηλιακής ακτινοβολίας, διατίθενται στην αγορά ειδικά ενδύματα με δείκτη αντηλιακής προστασίας, καθώς και απορρυπαντικά τα οποία έχουν την ικανότητα να αυξήσουν την απορρόφηση της υπεριώδους ακτινοβολίας από τα υφάσματα των ρούχων.

Αντιοξειδωτικά, τα απαραίτητα

Σύμφωνα με τον διεθνούς φήμης δερματολόγο dr Sobol, τα αντιοξειδωτικά παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην προστασία της επιδερμίδας μας από την γήρανση. Ο ίδιος μας συστήνει να καταναλώνουμε πράσινο τσάι, βιταμίνη C και Q10.

Aπολέπιση με Άλφα ή Βήτα υδροξυ-οξέα
Η απολέπιση είναι βασική καθώς αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα και βγάζει στην επιφάνεια τα νέα και πιο υγιή. Χρησιμοποίησε ένα scrub με Άλφα υδροξυ-οξέα αν έχεις ξηρή επιδερμίδα ή αν έχεις εκτεθεί πολλές ώρες στον ήλιο και Βήτα αν έχεις ακμή ή λιπαρότητα. Αν οι διακοπές σου διαρκούν πάνω από δέκα μέρες, πάρε μαζί σου ένα τέτοιο προϊόν.

Νερό καρύδας;

Είναι το τελευταίο trend των stars του Hollywood! Καταναλώνουν νερό καρύδας αντί για μεταλλικό νερό, διατηρώντας έτσι την επιδερμίδα τους ενυδατωμένη σε βάθος. Επειδή είναι σχετικά δύσκολο να το βρεις εδώ, κατανάλωσε οκτώ ποτήρια νερού ημερησίως και κάθε πρωί πιες ένα ποτήρι με μισό χυμό λεμονιού. Κάνει θαύματα και στο μεταβολισμό σου!

Ποτέ χωρίς το SPF

Έχε πάντα στην τσάντα σου μια κρέμα προσώπου με SPF 30 και τοποθέτησέ την με προσοχή εκτός από το πρόσωπο, στο λαιμό, το ντεκολτέ, τα χέρια και πίσω από τα αυτιά. Αν πρόκειται να ταξιδέψεις με καράβι ή οδηγείς μακρινές αποστάσεις μην την ξεχνάς! Έτσι, θα αποκλείς το ενδεχόμενο να δημιουργηθούν κηλίδες κι έπειτα να αναρωτιέσαι πώς συνέβη!

Kiss my lips
Οι περισσότερες από εμάς παραμελούμε τα χείλη μας, τα οποία κατά έναν τρόπο αποτελούν το 1/3 του προσώπου μας. Μια απλή και εύκολη συνταγή την οποία μπορείς να κάνεις και στις διακοπές σου είναι να αναμείξεις ζάχαρη με αλάτι και να τρίψεις τα χείλη σου. Επίσης, απόκτησε τη συνήθεια όταν βουρτσίζεις τα δόντια σου να περνάς την οδοντόβουρτσα και στα χείλη σου. Τέλειο αποτέλεσμα!

Μείωσε τους μαύρους κύκλους
Το μεγαλύτερο στοίχημα είναι να μειώσουμε τους μαύρους κύκλους, καθώς σε μεγάλο βαθμό αυτοί οφείλονται σε γενετικούς παράγοντες, λέει η Renee Rouleau, αισθητικός των stars. Αυτό που προτείνει είναι να χρησιμοποιούμε κάθε βράδυ κρέμα ματιών και να αφιερώνουμε μερικά λεπτά κάνοντας μασάζ ώστε να βελτιώσουμε την κυκλοφορία μας. Στις διακοπές, όπου ο χρόνος είναι άπλετος, δεν έχουμε καμία δικαιολογία να μην το κάνουμε!

Read More

And More