Ξέρεις πραγματικά πώς να πλένεις το πρόσωπό σου σωστά;

“Πλύσιμο” προσώπου: εκείνη η απλή, πάναπλη διαδικασία που όλες κάνουμε στην καθημερινότητά μας. Λάθος! Δεν είναι τόσο απλή όσο νομίζεις. Αν χρησιμοποιείς τα λάθος προϊόντα ή την λάθος τεχνική το ξέρεις ότι το πρόσωπό σου μπορεί να βγάλει σπυράκια ή ότι το δέρμα σου μπορεί να αφυδατωθεί και να σε τραβάει; Παρακάτω σου έχουμε τα τέσσερα βασικά σημεία κλειδιά που αν τα κάνεις, θα δεις μεγάλη διαφοραά! Απλώς, ξεκίνα να το εφαρμόζεις από τώρα!



Βγάλε πρώτα το μακιγιάζ σου!

Αν χρησιμοποιείς gel κατευθείαν πάνω στο μακιγιάζ θα έχεις προσέξει ότι όταν σκουπίζεσαι με την πετσέτα υπάρχουν ακόμη κάποια υπολείμματα make up. Επίσης, πολλές από εσάς που διαβάζετε τώρα αυτό το άρθρο αφαιρείτε το μακιγιάζ σας με λοσιόν. Λάθος! Η λοσιόν είναι ρυθμιστική σμήγματος ή ενυδατική και δεν έχει τα απαραίτητα συστατικά για να αφαιρέσει το make up. ‘Αρα τι κάνεις; Αφαιρείς πρώτα το μακιγιάζ με ένα νεράκι ντεμακιγιάζ όπως το (3) Sensibio H2O της Bioderma (€15.50/500ml) αν έχεις λιπαρό ή ευαίσθητο δέρμα, με ένα γαλάκτωμα αν έχεις κανονικό ή μικτό όπως το (1) Ideal Fresh της L’Oreal Paris (€5.47) ή, τέλος, με ένα λαδάκι όπως το (2) La Mer Cleansing Oil αν η επιδερμίδα σου είναι ξηρή και σε τραβάει.

Διάλεξε το σωστό καθαριστικό προσώπου!
Το δεύτερο step αφού αφαιρέσεις το μακιγιάζ σου εντελώς, μέχρι δηλαδή στο βαμβάκι να μην βλέπεις ίχνος make up, είναι να το πλύνεις με το σωστό καθαριστικό προϊόν. Ένα μικτό δέρμα μπορεί να καθαρίζεται με ένα απαλό αφρώδες ή σε μορφή gel καθαριστικό και νερό. Ένα, όμως, δέρμα το οποίο είναι ευαίσθητο και δυσανεκτικό μπορεί να χρειάζεται να κάνει το ντεμακιγιάζ μόνο με γαλάκτωμα και μετά να βάλει μια ειδική λοσιόν για ευαίσθητα δέρματα. Αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα με τάση ακμής προτίμησε ένα φαρμακευτικό gel όπως το (4) Hyfac. Σε κάθε άλλη περίπτωση οι αφροί καθαρισμού όπως το (5) Purete Thermale της Vichy είναι ιδανικοί!
Προσοχή! Προσοχή! Δεν θέλουμε ποτέ τα πολύ σκληρά σαπούνια ακόμη και στα λιπαρά δέρματα. Δεν παίρνουμε αλκαλικά σαπούνια. Αυτό κάνει κακό γιατί αντιροπιστικά το δέρμα στην προσπάθειά του να επαναφέρει το PH του δέρματος και το επιφανειακό σμήγμα το οποίο το έχει ανάγκη για προστασία ενάντια στα βακτηρίδια θα βγάλει περισσότερο σμήγμα. Άρα μια λιπαρή επιδερμίδα θα γίνει ακόμη περισσότερο λιπαρή. Άρα χρησιμοποιούμε πάντα ένα απαλό καθαριστικό μετά το ντεμακιγιάζ.

Μην τρίβεις το δέρμα σου!
Μήπως χρησιμοποιείς την λάθος πετσέτα; Πολλές από εμάς κάνουν το εξής λάθος: έχουν μια πολύ σκληρή πετσέτα και τρίβουν το πρόσωπό τους επίμονα. Αυτό μπορεί να ερεθίσει την επιδερμίδα και ειδικά αν έχουμε ευαισθησία. Σε κάθε περίπτωση πάντως, και για να προστατευτούμε από τα βακτήρια πρέπει να σκουπίζουμε το πρόσωπό μας ταμποναριστά με χαρτί κουζίνας το οποίο μετά πετάμε!
Πάρε τον χρόνο σου!
Ακριβώς όπως και όταν πλένεις τα δόντια σου, έτσι και με το πρόσωπό σου, αν ξοδεύεις λιγότερο από ένα λεπτό σημαίνει ότι δεν το κάνεις σωστά! Οι περισσότερες που έχουν κανονικό, ευαίσθητο ή ξηρό δέρμα είναι προτιμότερο να πλένουν το πρόσωπό τους μια φορά το βράδυ και το επόμενο πρωί απλώς να χρησιμοποιούν ένα face mist (ειδικά νεράκια προσώπου σε spray) και να σκουπίζουν και πάλι ταμποναριστά με χαρτί ή με μια τονοτική λοσιόν όπως η (6) Perfectly Clean της Estee Lauder. Αν το επόμενο πρωί που ξυπνήσεις νιώσεις την επιδερμίδα σου πολύ λιπαρή, τότε σημαίνει α) ότι έχεις λιπαρή επιδερμίδα, πιθανότατα και με τάση ακμής και β) ότι πρέπει να επαναλάβεις την διαδικασία.

Read More

And More