Οι τελευταίες μέρες του κρύου! Πώς να φροντίσεις την επιδερμίδα σου για να υποδεχτείς την Άνοιξη!

Μάρτιος: αυτός ο μήνας που μας κάνει να πεταγόμαστε από το κρεβάτι για να δούμε τι καιρό έχει εκεί έξω. Γιατί ο Μάρτιος είναι θεωρητικά ο πρώτος μήνας της Άνοιξης, αλλά πρακτικά ο τελευταίος μήνας του Χειμώνα (με το κρύο που κάνει εκεί έξω δεν χρειάζεται να σου εξηγήσω το γιατί!). Υπομονή! Μερικές εβδομάδες κρύου είναι και θα περάσουν! Εν τω μεταξύ εκμεταλλεύσου το διάστημα και φρόντισε την επιδερμίδα σου ακολουθώντας τα παρακάτω tips…

Βούρτσισε το… σώμα σου!
Ένα δύο σε ένα tip που και σε ζεσταίνει και διώχνει μακριά τα νεκρά κύτταρα κάνοντας απολέπιση είναι το εξής: πάρε μια σκληρή βούρτσα σώματος και τρίψε το σώμα σου πριν μπεις για μπάνιο 3 περίπου φορές την εβδομάδα. Ξεκίνησε από τα πόδια και προς τα πάνω κάνοντας απαλές κυκλικές κινήσεις. Με τον τρόπο αυτό αυξάνεται η κυκλοφορία του αίματος (που σημαίνει πως ζεσταίνεσαι) και φεύγει το νεκρό δέρμα. Plus: η επιδερμίδα σου απορροφά ευκολότερα τα ευεργετικά συστατικά της κρέμας που θα χρησιμοποιήσεις μετά. Η (5) Klapp Ionic Brush (€54.00)είναι ιδανική γι’ αυτό τον σκοπό!

Κάνε ενυδατικά αφρόλουτρα…
Με το κρύο που κάνει το δέρμα μας σκάει. Από την άλλη, σκέφτεσαι ότι σε μερικές εβδομάδες απο τώρα θα φοράς κοντά μήκη χωρίς καλσόν. Και φυσικά μέχρι τότε θα πρέπει να έχεις εξαφανίσει το σκασμένο δέρμα που κρύβεται τώρα κάτω από τα τζιν. Πώς; Αγόρασε γάλα σε σκόνη και αιθέριο έλαιο λεβάντας όπως το (1) Apivita. Μια με δύο φορές την εβδομάδα γέμισε την μπανιέρα σου με ζεστό νερό, βάλε μιάμιση κούπα γάλα σε σκόνη και 4-5 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας και απόλαυσε ένα χαλαρωτικό αφρόλουτρο. Το γαλακτικό οξύ που περιέχει είναι γνωστό για τις ενυδατικές του ιδιότητες.

Bonus ενυδάτωση!
Επένδυσε οπωσδήποτε σε μια κρέμα σώματος σε μορφή souffle ή butter. Για ακόμη περισσότερη ενυδάτωση φρόντισε να έχει γάλα (είπαμε! Είναι πλούσιο σε ενυδατικές ιδιότητες!) και μέλι. Εμείς λατρεύουμε την (4) Creme de Corps της Kiehl’s (€35.00), ένα προϊόν στο οποίο ορκίζονται και πολλές stars (δες εδώ ποιες)!

Ενυδατικές μάσκες ύπνου!

Το οκτάωρο του ύπνου σου είναι ένα πολύ καλό διάστημα για να επανορθώσει το ίδιο σου το δέρμα την ζημιά που έχει υποστεί όλη μέρα. Και όταν μιλάμε για το Μάρτιο, η ζημιά αυτή έχει να κάνει με την αφυδάτωση της επιδερμίδας μας. Το ήξερες ότι στην αγορά υπάρχουν μάσκες ύπνου τις οποίες αφήνεις όλη νύχτα, ξεπλένεις το επόμενο πρωί και η επιδερμίδα σου είναι ανανεωμένη; Δοκίμασε την (2) Moisture Surge Overnight Mask, Clinique (€26.00) 1-2 φορές την εβδομάδα και η Άνοιξη θα σε βρει ενυδατωμένη και ανανεωμένη!

Απολέπιση με θερμαντικές μάσκες

Θερμαντικές μάσκες είναι εκείνες που θερμαίνονται όταν έρθουν σε επαφή με ελαφρώς βρεγμένη επιδερμίδα και αφαιρούν τους ρίπους και τα μαύρα στίγματα. Και αν θες να χρησιμοποιήσεις μια τέτοια μάσκα, τώρα είναι η πιο κατάλληλη ευκαιρία αφού εκεί έξω το κρύο ακόμη καλά κρατεί. Μια τέτοια είναι και η (3) Warming Mineral Mask της The Body Shop την οποία μπορείς να κάνεις μια φορά την εβδομάδα. Γιατί, λοιπόν, να μην ορίσεις την Κυριακή ως την ημέρα του beauty routine σου;

Θερμαντικό spa ποδιών
Επίσης, η μέρα που θα φορέσεις τα αγαπημένα σου πέδιλα δεν αργεί και πολύ. Εν τω μεταξύ έχεις περάσει έναν Χειμώνα κρύβοντας τα πόδια σου, πράγμα που σημαίνει ότι σίγουρα δεν τα έχεις φροντίσει όσο πρέπει. Παρακάτω σου έχουμε μια συνταγή που και ξεκουράζει τα πόδια, και τα ζεσταίνει (αλήθεια!) και τα κάνει να δείχνουν πιο όμορφα και περιποιημένα.
Και η συνταγή είναι:
1/2 φλιτζάνι βρώμη
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
3 κουταλιές της σούπας ζεστό νερό
1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας μέλι
½ φρέσκο ​​τζίντζερ, καθαρισμένο και τριμμένο
¼ κούπας χυμό πορτοκαλιού

Ανάμειξε όλα τα υλικά και έπειτα πέρασε το μείγμα στα πόδια σου. Περίμενε 10 λεπτά και αφαίρεσε με ζεστό νερό.
Plus: τα πόδια είναι πολύ μαλακά και είναι μια καλή ευκαιρία να κάνεις και ράσπα για να αφαιρέσεις τις σκληρύνσεις.

Read More

And More