Τι πρέπει να φάω για να μην έχω ρυτίδες;

Ρυτίδες. Όσο κι αν επιμένω ότι τις αγαπάω γιατί είναι κομμάτι των εμπειριών μου, κατά βάθος ξέρω ότι λειτουργώ εκ του ασφαλούς. Δεν είναι πολλές ακόμα! Πρώτον. Και δεύτερον έχω τις συμβουλές του διαιτολόγου- διατροφολόγου, Νίκου Κριαρά. Πρόσεξέ με: όχι του δερματολόγου. Του δι-αι-το-λό-γου!

Είχες φανταστεί ποτέ ότι μπορεί να υπάρχουν τροφές που προλαμβάνουν την εμφάνιση των ρυτίδων και την γήρανση;

“Η γήρανση του δέρματος, οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχουν σε μεγάλο βαθμό ελεύθερες ρίζες. Οι ελεύθερες ρίζες, είναι ιονισμένα μόρια οξυγόνου, τα οποία αφού οξειδώσουν τα κύτταρα, τότε τα καταστρέφουν.Σημαντική οδηγία, είναι να λαμβάνουμε τις σύνηθες – φυσιολογικές ποσότητες, τροφίμων τα οποία θεωρούνται ως αντιοξειδωτικά. Να σημειωθεί, ότι δεν θα πρέπει να βρισκόμαστε σε παροξυσμούς και να επιδιώκουμε τη μέγιστου βαθμού κατανάλωση τέτοιων τροφίμων, διότι δρουν αντιστρόφως ανάλογα ως προς τη προστασία του οργανισμού, με αποτέλεσμα να θέτουμε τις βάσεις για πρόκληση τοξικότητας”, αυτή είναι η επιστημονική προσέγγιση του ειδικού.

Αντιοξειδωτικές τροφές: ποιες είναι, πώς λειτουργούν

Οι αντιοξειδωτικές τροφές, επιδρούν θετικά στο δέρμα, προστατεύοντας το κολλαγόνο και τους ιστούς από τις βλαπτικές επιδράσεις των ελεύθερων ριζών.
Ποιες είναι όμως αυτές οι τροφές; Για να τις δεις, κάνε κλικ εδώ και βαλ’ τις στο διατροφολόγιό σου.
Μην ξεχνάς!
Να σημειωθεί ότι για να δράσει με πλήρη επιτυχία το ένζυμο της γλουταθειόνης υπεροξειδάσης, θα ήταν ωφέλιμο να συνοδευότανε με τρόφιμα πλούσια σε σελήνιο. Παράδειγμα, 1 τμχ γιαουρτιού 2% λιιπαρών με 6 ξηρούς καρπούς. ή με 3 κουτ. σούπας δημητριακά εμπλουτισμένα σε σελήνιο.

Read More

And More