10 περίεργα πράγματα που δεν σου είχε πει κανείς για τα αρώματα! Μέχρι σήμερα…

Την προηγούμενη εβδομάδα σου είχαμε δείξει εδώ τα νέα αρώματα του Φθινοπώρου (κάποια, γιατί στο γραφείο φτάνει κάθε μέρα και ένα καινούριο!). Αφού, λοιπόν, αγόρασες το νέο σου άρωμα, ή τουλάχιστον μπήκες στην διαδικασία να το ψάξεις, έφτασε η στιγμή να μάθεις και μερικά ακόμη πράγματα για τα αρώματα. Γενικά. Πράγματα που δεν σου έχει πει ποτέ κανείς και μερικά tips που θα σου χρειαστούν για να σου κρατήσει το άρωμά σου περισσότερο, ας πούμε. Voila!

1. Γιατί πρέπει να βάζεις πριν body lotion!
Δεν εννοώ ότι πρέπει να αγοράσεις το ίδιο body lotion με το άρωμά σου (και όλο αυτό να σου διπλασιάσει το budget). Εννοώ να βάζεις μια ενυδατική κρέμα στο σώμα σου πριν απλώσεις το άρωμά σου. Το άρωμα διαχέεται καλύτερα σε μια ενυδατωμένη επιδερμίδα και κρατάει περισσότερο σε σχέση με ένα αφυδατωμένο δέρμα. Α! Επίσης, είναι πολύ σημαντικό το body lotion που θα επιλέξεις να μην έχει έντονη μυρωδιά γιατί το αποτέλεσμα δεν θα είναι το καλύτερο αφού θα επισκιάσει το ένα το άλλο.

2. Για να κρατήσει το άρωμά σου ψέκασε τα μαλλιά σου. Αλλά υπάρχει ένα… ΑΛΛΑ!
Αν ρωτήσεις αυτούς που με ξέρουν θα σου πουν ότι το άρωμά μου κρατάει όλη μέρα και απ’ όπου περάσω με… μυρίζονται. Το tip είναι ότι ψεκάζω τα μαλλιά μου και κάπως μαγικά όταν κουνάω τα μαλλιά μου είναι σαν να ενεργοποιείται εκ νέου η μυρωδιά αυτή (φαντάσου το κάτι σαν… αυτόματος ψεκασμός χώρου). Πρέπει, όμως, να σου πω την αλήθεια: το άρωμα περιέχει αλκοόλ και το αλκοόλ ξηραίνει την τρίχα. Αν τα μαλλιά σου δεν είναι σε κατάσταση, λοιπόν, μπορείς να επενδύσεις σε ένα άρωμα μαλλιών (αγαπώ το Chanel no 5!) ή ψεκάσου άφοβα αν το άρωμά σου δεν έχει αλκοόλ.
Και ένα τελευταίο tip: ψέκασε την βούρτσα μαλλιών σου και χτενίσου μετά. Πολύ λιγότερη ζημιά στην τρίχα και τα μαλλιά σου κρατάνε κάπως την μυρωδιά του αρώματος.
ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΑΛΛΑ! Αλλά ψέκασε τα μαλλιά σου αν έχεις date! Ποτέ δεν έβλαψε καμία για μια φορά!

3. Είναι απαγορευτικό να τρίβεις τους καρπούς σου όταν βάζεις άρωμα!

Έλα πες αλήθεια! Το κάνεις! Ε, λοιπόν, μην το κάνεις γιατί έτσι αλλοιώνεις την μυρωδιά του αρώματός σου! Τα αρώματα είναι ένας συνδυασμός από νότες κορυφής, νότες καρδιάς και νότες βάσης. Οι νότες κορυφής είναι πιο ντελικάτες και φεύγουν πιο εύκολα, ενώ οι νότες βάσης είναι αυτές που κάνουν το άρωμά σου να μυρίζει όλη μέρα σχεδόν! Όταν τρίβεις τους καρπούς σου αφού έχεις βάλει άρωμα έχει σαν αποτέλεσμα όλες αυτές οι νότες να μπερδεύονται και με τα φυσικά έλαια της επιδερμίδας σου και να αλλοιώνεται τελικά η μυρωδιά!

4. Σε ποια σημεία πρέπει να ψεκάζεσαι για να μυρίζει το άρωμά σου για περισσότερη ώρα!
Ok! Κι εγώ είμαι από αυτές που ψεκάζονται μετά μανίας παντού (με το παντού εννοώ και όπου σταθώ και όπου βρεθώ αλλά και παντού, σαν να λέμε σε όλο το σώμα). Όμως, υπάρχουν κάποια σημεία που δεν πρέπει να ξεχνάς ποτέ. Τα σημεία αυτά είναι εκεί που χτυπάνε οι παλμοί, δηλαδή στα σημεία που τα αγγεία είναι πιο κοντά στην επιδερμίδα. Σε αυτά τα σημεία η θερμοκρασία του σώματός μας είναι πιο αυξημένη. Και η αυξημένη θερμοκρασία βοηθά το άρωμα να αναδυθεί καλύτερα. Με απλά λόγια: ψεκάσου στους καρπούς, πίσω από τα αυτιά και στη βάση του λαιμού σου.

5. Το άρωμά σου μπορεί να μυρίζει διαφορετικά σε εσένα και την φίλη σου!

Ο ιδρώτας, το περιβάλλον, η επιδερμίδα σου, ακόμη και η διατροφή σου παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στο πώς θα μυρίσει το άρωμα τελικά πάνω σου. Έτσι, εξηγείται και το γεγονός ότι ένα άρωμα μπορεί να μυρίζει διαφορετικά σε δύο διαφορετικούς ανθρώπους. Παρόλο που μιλάμε για το ίδιο άρωμα, μιλάμε για δύο διαφορετικούς ανθρώπους. Σκέψου: το ίδιο δεν συμβαίνει για παράδειγμα και με ένα ρούχο. Αλλιώς θα δείξει πάνω σου, αλλιώς στην διπλανή σου που δοκιμάζει επίσης το ίδιο σε ένα πολυκατάστημα!

6. Πας να αγοράσεις άρωμα; Έχε μαζί σου μερικούς κόκκους καφέ!

/

Σε κάποια stands καλλυντικών θα έχεις δει ότι υπάρχουν κόκκοι καφέ. Ο λόγος είναι για να… καθαρίσεις την μύτη σου όταν περνάς από μυρωδιά σε μυρωδιά και τελικά να μην μπερδεύεσαι. Επειδή, όμως, κόκκους καφέ δεν θα βρεις σε κάθε stand, καλό θα ήταν να έχεις προνοήσει εσύ!

7. Τι είναι το… layering αρωμάτων;
Αν είσαι διαβασμένη στη μόδα θα ξέρεις ότι layering είναι αυτό που φοράς το ένα ρούχο πάνω από το άλλο και συνήθως μιλάμε για λεπτά υφάσματα (T-shirt, από πάνω ζακέτα, από πάνω κάτι άλλο και πάει λέγοντας). Τι είναι, όμως, το layering αρωμάτων στην γλώσσα της ομορφιάς; Το να συνδυάζεις δύο διαφορετικά αρώματα έτσι ώστε να βγάλεις την δική σου μυρωδιά. Σε μια πρόσφατη παρουσίαση για το ολοκαίνουριο Jo Malone, The Wood Sage & Sea Salt, έμαθα ότι συνδυάζεται τέλεια με το Lime Basil & Mandarin για ένα ξυλώδες φρέσκο άρωμα, αρωματισμένο με βασιλικό και φασκόμηλο ή με το Nectarine Blossom & Honey για ένα ζουμερό φρουτώδες άρωμα με την αίσθηση και την φρεσκάδα από το θαλασσινό αλάτι.
Βασικό! Αν είσαι τολμηρή και θες να πειραματιστείς, μην το κάνεις με βαριά αρώματα που περιέχουν πολύ αλκοόλ. Με ρωτάς γιατί; Ρώτησε καλύτερα αυτόν που θα σταθεί δίπλα σου και δεν θα μπορεί να πάρει ανάσα!

8. Η διάθεσή σου επηρεάζεται από το άρωμά σου!
Το έχουν αποδείξει έρευνες και αν δεν πείθεσαι μπορείς απλώς να κάνεις το πείραμα στον εαυτό σου. Είσαι μέσα στην ένταση και το άγχος; Ένα άρωμα με λεβάντα θα ρίξει τους τόνους και θα σε χαλαρώσει. Ο καφές που ήπιες το πρωί δεν έκανε δουλειά; Ένα άρωμα με κίτρο κάνει για δέκα καφέδες (εντάξει, υπερβολή! Αλλά, όντως, σε ξυπνάει!).

9. Τα αντρικά αρώματα είναι και γυναικεία!
Ήξερες ότι το 1/3 των αντρικών αρωμάτων αγοράζονται και φοριούνται από γυναίκες; Τώρα το έμαθες! Ή μπορεί απλώς να διαπίστωσες ότι δεν είσαι η μόνη που το κάνει!

10. Το μπάνιο στο άρωμα; No! No!
Σου έχει συμβεί σίγουρα: ανακαλύπτεις ένα άρωμα μετά από πολυυυυυυυυυ καιρό που το είχες ανοίξει, ψεκάζεσαι και τρέχεις να κάνεις μπάνιο, γιατί να, μυρίζεις ξαφνικά απαίσια! Τα αρώματα αλλοιώνονται από την υγρασία και την πολύ ζέστη. Άρα, αποφεύγεις να τα βάζεις στο μπάνιο όπου δημιουργούνται υδρατμοί. Το σωστό σημείο είναι πάνω στο boudoir σου ή αν το σπίτι σου είναι γενικά πολύ ζεστό τοποθέτησέ τα στην πόρτα του ψυγείου. Εκεί η θερμοκρασία είναι ιδανική. Α! Και όχι δίπλα στα φρούτα στο ψυγείο γιατί και η πολύ χαμηλή θερμοκρασία θα έχει επίσης το ίδιο κακό αποτέλεσμα

Read More

And More