5 χρυσοί κανόνες για να κάνεις τα πιο πετυχημένα χριστουγεννιάτικα beauty δώρα!

Εγώ και τα δώρα έχουμε τέλεια σχέση! Τρελαίνομαι να ξετυλίγω κορδέλες και να ανοίγω κουτιά και γυρνάω τα μαγαζιά με τις ώρες μέχρι να βρω το καλύτερο δώρο, εκείνο που ταιριάζει γάντι στη μαμά μου, την αδερφή μου, τις κολλητές μου και πάει λέγοντας.

Αλλά όσο φανταστική κι αν είμαι στο να κάνω beauty δώρα (μου δίνω αυτό το credit. Μπορώ ακόμη να μαντέψω ποιο άρωμα θα ταίριαζε σε ποιον ανάμεσα σε εκατομμύρια αρώματα! Χα!), έχω περάσει κι εγώ εκείνη την άχαρη στιγμή που αυτός-η ανοίγει όλο ενθουσιασμό το δώρο του και μετά… σιωπή και κάτι ευχαριστώ ξερά και κάτι δεν έπρεπε, ώσπου πιάνεις το νόημα: το δώρο μου δεν άρεσε!

Και κάπως έτσι, μετά από ανοίγματα εκατοντάδων κουτιών, σου έφτιαξα τσάκα- τσάκα τον παρακάτω πρόχειρο οδηγό ή με άλλα λόγια τους 5 κανόνες για να κάνεις φέτος το πιο πετυχημένο beauty δώρο! Τόσο που δεν θα χρειαστεί να βάλεις κάρτα αλλαγής (εντάξει, όχι!)…

1. Σκέψου καλά σε ποιον απευθύνεται το δώρο!

Lip Smackers σε limited edition εορταστική συσκευασία, Heaven on Earth, €16.00

Μπορεί να ακούγεται αυτονόητο αλλά είναι βασικός κανόνας που κάποιες φορές έχουμε προσπεράσει. Είναι άκυρο να κάνεις στην συντηρητική φίλη σου που ντύνεται με κοστούμι και γόβες ένα μαύρο κραγιόν επειδή φέτος είναι τάση. Και είναι το ίδιο άκυρο να κάνεις δώρο στην έφηβη ανηψιά σου μια κρέμα προσώπου για την πρόληψη των ρυτίδων (ugh!). Αντίθετα θα ενθουσιαστεί με ένα σετ lip balms με funky packaging και χρήση που ταιριάζει στην ηλικία της!

2. Το άρωμα δεν είναι πάντα ιδέα (εκτός αν μιλάμε για το signature άρωμα κάποιου)!

Αρωματικό σετ Chloe, €80.00

Ναι, το να κάνεις δώρο ένα εορταστικό packaging με άρωμα και δώρο το body lotion για τις γιορτές μπορεί να είναι αρκετά ελκυστικό αλλά τελικά το άρωμα είναι πολύ προσωπική υπόθεση! Και αν θες τη γνώμη μου, η μοναδική περίπτωση να κάνεις δώρο άρωμα και να πάει καλά είναι να αγοράσεις το signature άρωμα που φοράει ο φίλος, ή η φίλη σου ή όποιος, τέλος πάντων, για τον οποίο προορίζεται! Ας πούμε, όλοι οι φίλοι μου ξέρουν την εμμονή μου με το Chloe και θα ήταν παραπάνω από καλοδεχούμενο (κι ελπίζω αυτό το post να διαβάζεται από τους σωστούς ανθρώπους :P).

3. Καμία δεν λέει όχι σε μια παλέτα πασρπαρτού!

Holiday Face Kit Enchanced Eve Warm, MAC

Για την ακρίβεια, πρόκειται για κατηγορία δώρου που ενθουσιάζει! Ειδικά αν η φίλη σου- αδερφή σου- μαμά σου είναι beauty junkie και δεν χάνει συλλεκτική συλλογή μπορείς να συνδυάσεις και τα δύο. Μια παλέτα, δηλαδή, για total make up και σε γήινους τόνους που τιαιριάζουν σε όλες!

4. Δώσε επιλογές!

Mini set με lip gloss της Estee Lauder

Τα samples, δηλαδή τα εορταστικά packaging που έχουν μέσα τους καλλυντικά σε μέγεθος κάτι μεγαλύτερο από δείγμα είναι πάντα τέλεια ιδέα. Γι’αυτό και οι εταιρίες καλλυντικών βγάζουν ένα σωρό τέτοια αυτή την περίοδο. Η ποσότητα είναι τόση όση χρειάζεται για να διαπιστώσεις αν ένα προϊόν σου κάνει ή όχι και το περιεχόμενο αρκετά μεγάλο για αρκετές δοκιμές!

5. Τα γαλακτώματα, τα scrub σώματος, τα προϊόντα χαλάρωσης είναι πάντα must!

Nip and Fab De-stress Blend Xmas €14, attica

Από την πείρα μου θα σου πω ότι πρόκειται για ένα δώρο που δεν θα πάει ποτέ χαμένο! Γιατί καμιά μας δεν έχει ένα ολοκληρωμένο σετ περιποίησης σώματος αφενός και αφετέρου πιο εύκολο είναι να πειραματιστούμε με προϊόντα σώματος παρά με κρέμες προσώπου ή με το άρωμά μας. Ειδικά όταν αυτά έχουν και χαλαρωτικές ιδιότητες!

Αλήθεια, εσύ έχεις κάποιο χρυσό κανόνα όταν αγοράζεις beauty δώρα. Πες μας!

Read More

And More