Ράνια Μπουντούρη: αγαπημένα καλλυντικά και tips για νύφες από την top make up artist!

Αν μένεις στην Θεσσαλονίκη ακούς το όνομά της συχνά πυκνά. Αν έχεις ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας και όλοι συζητούν ακόμη για το μακιγιάζ σου είναι πολύ πιθανόν να αφέθηκες στα δικά της μαγικά πινέλα μακιγιάζ!

Αν διαβάζεις περιοδικά σίγουρα έχεις δει δουλειά της. Και οπωσδήποτε, αν είσαι beauty maniac έχεις πολλά από τα προϊόντα της στο νεσεσέρ σου!

Η Ράνια Μπουντούρη δεν είναι από τους ανθρώπους που έχουν μια και μόνο ιδιότητα ή που χωράνε σε λίγες λέξεις. Make up artist, ιδιοκτήτρια της Make Me Up, δημιουργός ενός από τα ωραιότερα beauty spots της Θεσσαλονίκης (αν πας ή μένεις βόρεια θα πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείς το κατάστημα Make Me Up Α Beauty Story που έχει πολύ όμορφες ιστορίες να σου πει), η Ράνια Μπουντούρη είναι από τους ανθρώπους που λατρεύουμε να συναναστρεφόμαστε. Και όχι μόνο γιατί ξέρει ποιο είναι το επόμενο trend στο μακιγιάζ ή γιατί θα σου βρει σε dt το κραγιόν που θα περάσεις μαζί του την υπόλοιπη ζωή σου…


Photo credit: Αλέξανδρος Μακρής

Αυτή, λοιπόν, είναι μια διαφορετική συνέντευξη, γιατί η Ράνια προτιμά να μιλάει με τη δουλειά της παρά να μιλάει για τη δουλειά της. Της ζητήσαμε, λοιπόν, να μας αποκαλύψει τα αγαπημένα της καλλυντικά και να μας δώσει κάποια info για νυφικό μακιγιάζ. Κράτησε σημειώσεις γιατί εδώ σίγουρα θα βρεις τουλάχιστον ένα προϊόν που θα λατρέψεις τόσο ώστε να απορήσεις πώς έκανες μακιγιάζ τόσα χρόνια χωρίς αυτό!

“Μπορεί να είμαι make up artist αλλά λατρεύω την περιποίηση και την φροντίδα. Οι Γαλλίδες έχουν ένα μότο που πρεσβεύω κι εγώ: Skin first! Πρέπει πρώτα να φροντίσεις την επιδερμίδα σου κι έπειτα να δώσεις βάρος στο τι μακιγιάζ θα κάνεις. Αλλιώς κανένα make up δεν θα σε κολακέψει! Είναι σαν να προσπαθείς να κάνεις το τέλειο hair styling σε μαλλιά που είναι γεμάτα ψαλίδα κι έχουν ρίζα 10 εκατοστών. Αγαπημένο μου προϊόν περιποίησης είναι η εμποτισμένη μάσκα με υαλουρονικό Magic Stripes. Είναι ένα προϊόν που έχω φέρει στην εταιρία εδώ και περίπου έναν χρόνο, όταν οι γυναίκες δεν είχαν εξοικίωση με τις sheet masks. Πλέον τις λατρεύουν. Στο μακιγιάζ αυτό που συμβουλεύω πάντα είναι όχι στην βαριά βάση. Η επιδερμίδα πρέπει να αναπνέει. Αν κάποιος σε πλησιάσει και σου πει τι ωραίο make up φοράς τότε ξέρεις πως έχεις αποτύχει! Το κομπλιμέντο που πρέπει να πάρεις είναι πόσο όμορφη είσαι σήμερα!¨. Για τον λόγο αυτό λατρεύω τα foundation Multi Media του Scott Barnes. Πρόκειται για ένα ολοκαίνουριο προϊόν στην Make Me Up που κάνει θαύματα. Καλύπτει χωρίς να φαίνεσαι μακιγιαρισμένη, σαν να απέκτησες ξανά το υπέροχο εφηβικό σου πρόσωπο!”.

“Αγαπώ τα προϊόντα The Balm γιατί έχουν αυτή την κοριτσίστικη διάθεση που σιυ φτιάχνουν το κέφι. Επίσης, πιστεύω ότι σε όποια ηλικία κι αν είμαστε, όλες κρύβουμε ένα κορίτσι μέσα μας. Η Meet Matt(e) Trimony έχει μέσα όλα τα must χρώματα σε σκιές. Την έχω πάντα στην τσάντα μου! Αυτή είναι και μια συμβουλή που έχω να δώσω: μια παλέτα είναι προτιμότερη από 15 διαφορετικές μονές σκιές. Κάνεις οικονομία χρημάτων, χώρου και χρόνου. Σκεφτείτε να ψάχνετε στο βάθος του νεσεσέρ σας εκείνη τη σκιά ανάμεσα σε τόσες άλλες. Με μια παλέτα δεν χάνεσαι ποτέ! Επίσης, λατρεύω το ροζ χρώμα. Είναι θηλυκό και sexy με έναν αθώο τρόπο ενώ είναι ένα χρώμα πασπαρτού που ταιριάζει εξίσου σε ξανθιές και μελαχρινές! Το Sacara 28C της Beauty is Life είναι από τα αγαπημένα μου gloss!

“Έχω μια beauty εμμονή: εκτός από το ροζ περιεχόμενο μου αρέσουν τα προϊόντα με μαύρο packaging. Είναι κομψά. Στην λίστα με τα αγαπημένα μου προϊόντα είναι το Primer της Beauty is Life που απορροφά τη λιπαρότητα από το πρόσωπο και δημιουργεί την τέλεια ομοιόμορφη βάση. Σας προτείνω οπωσδήποτε να βάλετε ένα primer στη ρουτίνα σας γιατί μόνο αν το δοκιμάσετε θα δείτε πόσο θεαματικό αποτέλεσμα έχει στην επιδερμίδα. Επίσης, λατρεύω το Kumadori Buffing Brush της Japonesque που πρόσφατα έφερα στην εταιρία και απλώνει το make up φοβερά. Να σας πω πως στην Make Me Up εγώ και οι συνεργάτες μου επιλέγουμε αυστηρά και μόνο προϊόντα που φοράμε κι εμείς όπως το ρουζ Sexy Mama της The Balm που υπάρχει στο νεσεσέρ όλων μας εδώ στην εταιρία!”.

“Οι νύφες και το νυφικό μακιγιάζ είναι από τα αγαπημένα μου parts! Συμμερίζομαι την ανάγκη τους να αισθάνονται η πρωταγωνίστρια της ημέρας, να δουν τον σύντροφό τους να τους ξαναερωτεύεται όταν ανεβαίνουν τα σκαλιά της εκκλησίας, όπως εκείνη την πρώτη μέρα που γνωρίστηκαν. Χμμμ! Πέντε βασικές συμβουλές για νύφες;


1.
Αποφύγετε τα πειράματα και τις δραματικές αλλάγες!
2. Το μακιγιάζ του γάμου σας θα πρέπει να αναδυκνύει την καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας. Το μακιγιαζ σας θα πρέπει να είναι διαχρονικό και κομψό. Τα χρώματα που θα επιλέξετε να είναι σε γήινους τόνους για τα μάτια & παστέλ για τα χείλη. Προσωπική μου άποψη η νύφη θα πρέπει να έχει καθαρό και έντονο βλέμμα και απαλά χειλή.
3. Φροντίστε η επιδερμίδα σας να είναι καλά ενυδατωμένη και λαμπερή! Μια μάσκα υαλουρονικού την προηγούμενη νύχτα του γάμου σας θα σας χαρίσει άμεσα αποτελέσματα.
4. Η νέα τάση στο μακιγιάζ είναι η φυσικές βάσεις που χαρίζουν ακτινοβολία στην επιδερμίδα.
5. Must have προϊοντα για το νεσεσερ της νύφης για το φρεσκαρισμά του make up της είναι: ένα primer που λειαίνει λεπτές γραμμές και ρυτίδες και μπορεί να φορεθεί και πάνω από το makeup για διώρθωση, μία πούδρα
διάφανη χωρίς talc για ελαφρύ ταμπονάρισμα και ασφαλώς το κραγιόν της.

Βλέπεις γιατί λατρεύουμε τις συζητήσεις με την Ράνια Μπουντούρη;

Για περισσότερα χορταστικά tips και για να έρθεις σε επικοινωνία με την αγαπημένη make up artist μπες στο προσωπικό της blog Raniabountouri.gr και στο online shop Makemeup.gr
Σημείωση από την beauty editor: φρόντισε να έχεις χρόνο γιατί εδώ θα χαθείς με τις ώρες σε όλα αυτά τα καλλυντικά και τις συμβουλές. Α! Και να τσεκάρεις οπωσδήποτε τα αρώματα Demeter στα οποία έχω προσωπική αδυναμία (όπως και κάθε beauty editor πάνω σε αυτόν τον κόσμο) και τα βρίσκεις εδώ αποκλειστικά όπως και πολλά ακόμη ψαγμένα brands!

Read More

And More