Σου αρέσουν τα eco- friendly προϊόντα ομορφιάς; Σου έχουμε την λίστα με τα top προϊόντα!

Τον τελευταίο καιρό όλοι μας φαίνεται να έχουμε επιστρέψει σε έναν πιο eco- friendly τρόπο ζωής. Επιστρέφοντας από την δουλειά πάμε για ποδήλατο, ή πάμε με το ποδήλατο στην δουλειά, τρώμε πιο υγιεινά, οι εταιρίες λανσάρουν σειρές με eco- friendly υφάσματα (η H&M είναι ένα μόνο παράδειγμα!) και τα λοιπά, και τα λοιπά!

Όμως, όσο κι αν έχουμε επιστρέψει στην φύση επιμένουμε να βάζουμε στο μπάνιο μας- πρόσωπό μας- σώμα μας προϊόντα χωρίς να κοιτάμε πάντα τις ετικέτες και τα συστατικά τους. Αλήθεια, ποιες από εσάς που διαβάζετε αυτό το άρθρο το κάνετε ή γνωρίζετε όρους όπως parabens (περιμένω comment στο τέλος του άρθρου);

Με αφορμή την σημερινή ημέρα (22 Απριλίου) που είναι η Ημέρα της Γης σου παρουσιάζω την wish list των αγαπημένων μας eco- friendly προϊόντων (όλα μετά από τεστ!).

1. H Garnier είναι μια από τις εταιρίες που φέρονται με μεγάλο σεβασμό στο περιβάλλον. Χαρακτηριστικό είναι ότι τα τελευταία χρόνια έχει εφαρμόσει μια πολιτική μείωσης βάρους των πλαστικών μπουκαλιών της. Από τα αγαπημένα προϊόντα του brand είναι η Eντατική Φροντίδα 7 ημερών gel-κρέμα ενυδάτωσης με σταφύλι, χαρίζει τέλεια ενυδάτωση
μεγάλης διάρκειας, αισθητή έως και 7 ημέρες, χάρη στο ενεργό συστατικό L-Bifidus. Το συστατικό L-Bifidus δημιουργήθηκε σαν αποτέλεσμα έρευνας στα προβιοτικά κι αναγνωρίζεται στον κόσμο της δερματολογίας ως ένα συστατικό με πολλές καλλυντικές ιδιότητες μεταξύ των οποίων και η ενυδάτωση. Με εντατική χρήση 7 ημερών ακόμη και οι πιο ξηρές επιδερμίδες ενυδατώνονται σε βάθος και αποκτούν απαλή υφή. Τιμή: €4.50.

2. Η αγορά ενός ασφαλούς αποσμητικού είναι πάντα μεγάλο άγχος! Φέτος, ο Κορρές λανσάρει τρία ολοκαίνουρια αποσμητικά roll-on διαμορφώνουν μία νέα κατηγορία στη σειρά περιποίησης σώματος ΚΟΡΡΕΣ. Με κεντρικό άξονα ανάπτυξης την αποτελεσματική προστασία από την εφίδρωση και την κακοσμία σε συνδυασμό με τη φροντίδα ακόμα και της πιο ευαίσθητης επιδερμίδας, οι συνθέσεις των αποσμητικών δεν περιέχουν οινόπνευμα και parabens, ενώ εκμηδενίζουν την πιθανότητα ερεθισμών. Χωρίς parabens και οινόπνευμα.

3. Η Oriflame μόλις κυκλοφόρησε στην αγορά την σειρά Eco- Beauty, την no 1 φυσική σειρά καλλυντικών στον κόσμο με πιστοποίηση από τέσσερις ανεξάρτητους παγκόσμιους οργανισμούς! Στην πράξη, η σειρά Eco- Beauty είναι οικολογική για τους εξής λόγους: 95% των συστατικών της να προέρχονται από τη φύση από ανιχνεύσιμες, ανανεώσιμες και βιώσιμες πηγές και το 5% της συνολικής σύνθεσής να προέρχεται από βιολογικές, φυτικές πηγές. Έτσι, η σειρά Ecobeauty προστατεύει και την επιδερμίδα σας αλλά και το περιβάλλον. Επίσης, οι φόρμουλες της δεν περιέχουν συστατικά ζωικής προέλευσης, ούτε συντηρητικά paraben, σιλικόνη, έλαια μετάλλων και συνθετικά αρώματα ενώ τέλος, για τη συσκευασία των προϊόντων της σειράς χρησιμοποιούνται 100% ανακυκλώσιμα υλικά.
Η σειρά περιλαμβάνει κρέμα ημέρας, κρέμα νυκτός και κρέμα ματιών.

4. Η Body Shop είναι μια εταιρία γνωστή για την ευαισθητοποίησή της σε σχέση με το περιβάλλον. Με αφορμή δε, τις 22 Απριλίου η Body Shop ξεκινάει μια νέα πρωτοβουλία, την Wood Positive η οποία σκοπό έχει να προστατεύσει τους παγκόσμιους φυσικούς πόρους, προστατεύοντας και φυτεύοντας πάνω από 55.000 δέντρα. Όμως, στην Body Shop πέρα από περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση μπορείς να βρεις και πολύ, πολύ stylish προϊόντα. Παράδειγμα το Dreams Unlimited Sun Fresh άρωμα από τον αρωματοποιό Loc Dong που έχει δημιουργήσει το Euphoria του Calvin Klein, το Marc Jacobs του Marc Jacobs (αυτονόητο!) και πολλά, πολλά ακόμη. Τιμή: €21.00.

5. Η Bioten είναι μια εταιρία που βασίζει τις συνθέσεις των προϊόντων της σε φυσικά προϊόντα. Από τα best sellers της εταιρίας είναι και οι σειρές κατά της κυτταρίτιδας. Το Cellufight που βλέπεις εδώ είναι δικό μου αγαπημένο για δύο λόγους: τιμή και αποτελεσματικότητα! Έχει θερμαντική δράση που μειώνει την κυτταρίτιδα, αυξάνει τη σύσφιξη του δέρματος και ενεργοποιεί την μικρο-κυκλοφορία. Η σύνθεσή του βασίζεται στο Guarana, που περιέχει 2-3 φορές περισσότερη καφεΐνη από ότι το τσάι ή ο καφές. Τιμή: €8.95.

6. Έχουν περάσει περίπου πέντε μήνες από την ημέρα που τα προϊόντα Sparitual ήρθαν στην Ελλάδα. Και αν δεν τα γνωρίζεις, με δυο λόγια σου λέω ότι: η εταιρία ιδρύθηκε το 2005 από μια οραματίστρια της βιομηχανίας της ομορφιάς, τη Shel Pink, η οποία διέθετε ήδη ενεργή περιβαλλοντική δράση, με στόχο τη δημιουργία ενός Slow Beauty κινήματος. Στη Sparitual θα βρεις βερνίκια και προϊόντα περιποίησης άκρων που στις συνθέσεις τους περιέχουν φυσικά χρωματισμένα, μη ζωικά συστατικά από όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων πολλών αποσταγμάτων από φυτά που είναι αυτοφυή ή οργανικά αλλά και πιστοποιημένα οργανικά και fair trade προϊόντα.

7. Ψάχνεις homemade προϊόντα ομορφιάς; Fresh Line! Μάλιστα, σχετικά πρόσφατα τα Fresh Line λάνσαραν σειρές περιποίησης μαλλιών. Ένα από τα προϊόντα που θα αγαπήσεις είναι η Intensive Hair Mask με μέλι, ελαιόλαδο και αλόη. Αν έχεις ταλαιπωρημένα μαλλιά από βαφές και αρκετά ξηρά στις άκρες, θα δεις άμεσα αποτέλεσμα. Μάλιστα, μια πολύ καλή συνταγή είναι να βάλεις την μάσκα και να τυλίξεις τα μαλλιά σου με μεμβράνη. Η θερμοκρασία που θα αναπτυχθεί θα έχει ως αποτέλεσμα να ανοίξουν τα λέπια της τρίχας και να εισχωρήσουν τα συστατικά σε βάθος.

8. Η Kiehl’s αγαπά να φροντίζει το περιβάλλον με δράσεις που δεν σταματούν ποτέ! Αυτή την χρονιά μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις των προϊόντων διατίθενται για την διάσωση των γαϊδουριών το οποίο είναι είδος υπό εξαφάνιση (είμαι σίγουρη πως δεν το γνώριζες!). Όσον αφορά τα προϊόντα που θα αγαπήσεις, ένα από αυτά είναι το Ultra Light Daily UV Defense, μια αντηλιακή κρέμα προσώπου με δείκτη προστασίας 50. Τιμή: €29.00.

9. Η Caudalie είναι ένα γαλλικό brand με βασικό συστατικό στις συνθέσεις του το σταφύλι. Το τελευταίο λανσάρισμα της Caudalie είναι η Teint Divin, μια bronzing πούδρα που απλώνεται τέλεια στο πρόσωπο χαρίζοντας ματ φινίρισμα και υγιή όψη. Η εντελώς φυσική σύσταση του (91%) περιλαμβάνει δύο πολύ δραστικά συστατικά: χρωστικές ύλες ορυκτής προέλευσης και περλέ σωματίδια που αντανακλούν το φως, τα οποία αναδεικνύουν το χρώμα της επιδερμίδας και της χαρίζουν υγιή όψη. Εμπλουτισμένη με αντιοξειδωτικό και θρεπτικό σταφυλέλαιο, η Healthy Glow Mineral Powder χαρίζει στην επιδερμίδα άμεση και διαρκή άνεση. Τιμή: €20.00.

Read More

And More