Ποιες ήταν οι μεγαλύτερες beauty ανακαλύψεις του 2012; Το Forbes δημοσίευσε τη λίστα του!

Όσο εμείς συνεχίζουμε την ζωή μας σε κανονικούς ρυθμούς, υπάρχουν επιστήμονες εκεί έξω που φέρνουν τα πάνω κάτω στον κόσμο της ομορφιάς. Ήξερες ότι μπορείς να καταψύξεις τα βλαστοκύτταρά σου από μικρή ηλικία και όταν βγάλεις τις πρώτες ρυτίδες να πας, να τα πάρεις, και να φτιάξεις τις δικές σου αντιγηραντικές κρέμες που θα εξαφανίσουν κάθε ίχνος ρυτίδας;

Κι όμως γίνεται! Το περιοδικό Forbes δημοσίευσε την λίστα με τις μεγαλύτερες beauty καινοτομίες του 2012! Και αυτή η λίστα με ενθουσίασε τοοοσο πολύ με όσα διάβασα. Αλλά έπρεπε να τα διασταυρώσω με κάποιον ειδικό. Στην δική μου περίπτωση, την δερματολόγο- αισθητική ιατρό Μάργκυ Καπελάρη.

Τελικά, θα μπορέσω να χρησιμοποιήσω τα βλαστοκύτταρά μου κάποια στιγμή για να σταματήσω τον χρόνο ή μήπως η χαρά μου θα πρέπει να περιοριστεί σε εκείνα τα λεπτά που διάβασα το άρθρο του Forbes;

1. Sur mesure αντιγηραντικά προϊόντα από τα δικά σου κατεψυγμένα βλαστοκύτταρα!



Τι έγραψε το Forbes:
Κάθε γυναίκα έχει την ανάγκη να νιώθει ξεχωριστή. Και κατά το παρελθόν, πολλές εταιρίες επιχείρησαν να δημιουργήσουν κρέμες και άλλα προϊόντα περιποίησης κομμένα και ραμμένα στα μέτρα της καθεμιάς! Ωστόσο, υπάρχει μια εταιρία που το πάει πολύ μακριά! Πρόκειται για την U Autologous η οποία παίρνέι τα βλαστοκύτταρά σου σε νεαρή ηλικία, τα καταψύχει και αργότερα όταν χρειαστεί δημιουργεί αντιγηραντικές κρέμες από τα δικά σου βλαστοκύτταρα αποκλειστικά για σένα!

Τι λέει η ειδικός: “Όσο και αν ακούγεται δελεαστικό επιστημονικά οι κρέμες αυτές στην ουσία θα έχουν αντιγηραντική δράση χάρη στα υπόλοιπα συστατικά που θα περιέχουν και όχι στα βλαστοκύτταρα. Ήδη τώρα μπορούμε με την λιποανναρόφηση, μια μικρή ιατρική επεμβατική τεχνική, να πάρουμε λίπος από το σώμα και με ειδική διαδικασία να εξάγουμε τα βλαστοκύτταρα. Αυτά τα αρχέγονα, πολυδύναμα κύτταρα που στο κατάλληλο βιολογικό περιβάλλον να δώσουν γέννεση σε καινούριους ιστούς. Η έγχυση βλαστοκυττάρων ακόμα δεν έχει αποσαφηνιστεί αν είναι απόλυτα ασφαλής για την υγεία και δεν κρύβει την δημιουργία καρκίνων στο μέλλον. Πειραματικά ακόμα, καλλιεργούμε τα βλαστοκύτταρα για να δημιουργήσουν ινοβλάστες, τα κύτταρα που μεταξύ άλλων δημιουργούν κολλαγόνο, και στη συνέχεια με ένεση να τα περάσουμε στο δέρμα. Μέσα σε ένα βάζο τα κύτταρα αυτά δεν έχουν το φυσικό περιβάλλον για να αναπαραχθούν και να είναι δραστικά.Το μέλλον θα δείξει”.

2. Νέο μηχάνημα από την Rowenta για να φτιάξεις τα δικά σου καλλυντικά στο σπίτι!



Τι έγραψε το Forbes:
Πολλές από εμάς λατρεύουμε να φτιάχνουμε τις δικές μας μάσκες από μέλι, μπανάνα ή άλλα φυσικά καλλυντικά. Και η γαλλική εταιρία Rowenta απογείωσε αυτό που όλες κάνουμε σπίτι, ειδικά κάποιες Κυριακές. Δημιούργησε την συσκευή Naturalis με την οποία μπορείς να φτιάξεις τα δικά σου καλλυντικά από εντελώς φυσικά συστατικά, αργότερα να προσθέσεις λίγο νερό και σαπούνι, να τα βάλεις σε βαζάκι και να τα χρησιμοποιήσεις. Η μηχανή Naturalis κοστίζει περίπου 200 ευρώ και “συνοδεύεται” από πολλές, πολλές συνταγές για DIY μάσκες, κρέμες σώματος, κρέμες προσώπου, lip balm και ότι άλλο φανταστείς.

Τι λέει ο ειδικός: “Η τεχνολογία παρασκευής καλλυντικών έχει κάνει άλματα. Δεν είναι πια σαν την κουζίνα της γιαγιάς που αναμιγνύαμε φυσικά υλικά. Τώρα ενσωματώνονται ενεργά συτατικά σε νανοτεχνολογία και ειδικά σωματίδια για μεγαλύτερη απορρόφηση και δραστικότητα. Το δέρμα είναι μια πολύπλοκη πανοπλία που δεν αφήνει εύκολα ουσίες να το διαπεράσουν. Τα σύγχρονα εργαστήρια καλλυντικών είναι σαν χώροι διαστημόπλοιου. Ακόμα τα συστατικά αυτά είναι ακριβά συχνά σαν πρώτη ύλη. Στο σπίτι, λοιπόν, το μόνο που κάνουμε φτιάχνουμε σε ωραιότερες υφές τις συνταγές της γιαγιάς. Μην περιμένετε κάτι περισσότερο”.

3. Ρούχα εμποτισμένα με φάρμακα που περνάνε στο σώμα!

Τι έγραψε το Forbes: Λέγεται iLoad και είναι η εταιρία εκείνη που ανακάλυψε το ύφασμα που μπορεί να περάσει φάρμακα στον άνθρωπο μέσω του δέρματος. Σε ποιους θα φαινόταν χρήσιμο κάτι τέτοιο; Στους ανθρώπους με πολυάσχολο πρόγραμμα που συχνά ξεχνάνε να πάρουν την αγωγή τους.

Τι λέει η ειδικός:
“Ήδη υπάρχουν ρούχα με αντιηλιακή προστασία και εσώρουχα που έρχονται σε άμεση επαφή με το δέρμα με μαλακτικούς παράγοντες. Η τεχνολογία αυτή είναι εφικτή είναι, όμως, και ασφαλής; Ένα φάρμακο πρέπει να δίνεται με προσοχή και στην σωστή δόση. Σε ένα ρούχο που μπορεί να μην εφαρμόζει απόλυτα, και κάθε άνθρωπος έχει διαφορετικό σωματότυπο πώς μπορείς να ελέγξεις τόσες παραμέτρους; Μάλλον αυτό θα αργήσει να βγει στα μαγαζιά;”.

Κι επειδή αυτό το άρθρο με ενθουσίασε πολύ, θα ήθελα να ξέρω αν ενθουσιάστηκες εξίσου. Ακόμη καλύτερα: ποια από όλες τις beauty και wellness ανακαλύψεις σε ενθουσίασε περισσότερο! Με λίγα λόγια: σου έχω voting παρακάτω!

Read More

And More