23 tricks για να βγαίνεις ωραία στις φωτογραφίες!

Έλα πες αλήθεια! Δεν σου έχει συμβεί να σε τραβήξουν μια φωτογραφία, να την ποστάρουν στο προφίλ σου στο Facebook και η πόζα σου να είναι τόσο χάλια που να μην ξέρεις πού να κρυφτείς; Γιατί εγώ το έχω ζήσει ααααπειρες φορές! Από την άλλη, στο Met Gala που έγινε πρόσφατα πέρασαν από τα μάτια μου περίπου 200 φωτογραφίες. Και δεν υπήρχε ούτε μια στην οποία οι διάσημες να μην δείχνουν κού-κλες! Πώς το καταφέρνουν;

Παρακάτω σου έχω 23 tricks παύλα μικρά μυστικά μακιγιάζ (και όχι μόνο!) που αν τα εφαρμόσεις στο υπόσχομαι ότι σε κάθε λήψη σου θα είναι σαν να σε τραβάει ο Testino κι εσύ θα μοιάζεις περισσότερο με την Kate Moss παρά με… λαγό που ψάχνει λαγούμι να κρυφτεί!

1. Αν έχεις την τάση να βγαίνεις με μισόκλειστα μάτια σαν να έχεις αδειάσει μια κάβα ποτά κάνε το εξής: κλείσε τα μάτια σου και άνοιξε τα αργά πριν το κλικ του φωτογράφου.

2. Κάποιες φορές βγαίνεις με… διπλοσάγονο; Μην ανησυχείς! Έχει συμβεί και στις πιο αδύνατες. Για να μην το πάθεις ποτέ ξανά κάνε το εξής κόλπο: σήκωσε προς τα πάνω ελαφρώς το λαιμό σου και βγάλε ελαφρώς το μέτωπό σου μπροστά. Έπειτα, χαμήλωσε λίγο το πηγούνι σου και είσαι έτοιμη για τη λήψη. Μπορεί να είναι λίγο άβολο αλλά πιάνει!

3. Βεβαιώσου ότι το μακιγιάζ στο πρόσωπό σου δεν κάνει διχρωμία με το λαιμό, κάτι που έχουμε δει όχι μόνο σε φωτογραφίες αλλά και live εκεί έξω. Το μυστικό είναι να απλώνεις την πούδρα ή το make up μέχρι χαμηλά στο λαιμό, ειδικά αν φοράς ντεκολτέ.

4. Απόφυγε τα πολύ ανοιχτόχρωμα make up! Ειδικά αν η φωτογραφία τραβιέται με φλας δείχνεις τόσο χλωμή σαν να είσαι άρρωστη!

5. Το ψαλίδι για τις βλεφαρίδες και οι δύο στρώσεις μάσκαρα είναι απαραίτητες! Το επίκεντρο της προσοχής σε μια κοντινή photo είναι πάντα τα μάτια μας. Και όσο πιο έντονα μάτια έχουμε τόσο περισσότερη ένταση μεταφέρεται στην φωτογραφία.
Bonus info: Δες εδώ το κόλπο με το ψαλίδι και το πιστολάκι!

6. Παρατήρησε τις αγαπημένες σου φωτογραφίες. Γιατί σου αρέσουν οι συγκεκριμένες; Σου αρέσει ο τρόπος που δείχνει το πρόσωπό σου από μια συγκεκριμένη γωνία; Το χαμόγελο που έχεις σε αυτή την φωτογραφία; Κάνε εξάσκηση στις πόζες αυτές αλλά φρόντισε να μην είναι οι ίδιες κάθε φορά γιατί θα είναι κάπως βαρετό γι’ αυτόν που βλέπει τις φωτογραφίες σου.

7. Αυτό το trick το κάνει η Gwyneth Paltrow και είναι τέλειο: όταν χαμογελάς στις φωτογραφίες σπρώξε την γλώσσα σου πίσω από τα δόντια σου. Έτσι, θα ανοίξεις το στόμα σου και θα γελάσεις ακριβώς όσο πρέπει!

8. Τόνισε τα φρύδια σου! Τα φρύδια δεν είναι απλώς η κορνίζα του προσώπου αλλά προσθέτουν ένταση και εκφραστικότητα. Μάλιστα αν ξέρεις ότι πρόκειται να φωτογραφηθείς μην διστάσεις να χρησιμοποιήσεις μολύβι ή σκιά φρυδιών ακόμη και δύο τόνους πιο σκούρο από το φυσικό σου χρώμα. Και αυτό γιατί τα φώτα και τα φλας έχουν την τάση να ρίχνουν την ένταση των χρωμάτων και να κάνουν το μακιγιάζ μας και τα χαρακτηριστικά μας λιγότερο έντονα. Αδιάβροχο pot για τα φρύδια, Waterproof Brow Fluidline Brow Gel creme της MAC, €18.50 (4).

9. Βεβαιώσου ότι τα μαλλιά σου είναι λαμπερά! Και αυτό το σκοπό εξυπηρετούν τα finishing sprays όπως το Bumble & Bumble Shine On (and go) που θα βρεις στα Sephora (3).

10. Πριν τραβήξεις μια φωτογραφία κοίτα για λίγο επίμονα κάπου που έχει φως (μια λάμπα, ας πούμε). Έτσι τα μάτια σου δεν θα βγουν για μια ακόμη φορά κατακόκκινα!

11. Αιφνιδιαστική φωτογράφιση και δεν έχεις τίποτα μαζί σου; Δώσε ένα λεπτό στον εαυτό σου και με ένα χαρτί ταμπόναρε απαλά το πρόσωπό σου ώστε να απορροφηθούν οι γυαλάδες αλλά χωρίς να φύγει το make up και τσίμπησε τα μάγουλά σου για να δώσεις αυτό το αναψοκοκκινισμένο effect και να μην δείχνεις χλωμή.

12. Μια- δύο σταγόνες για τα μάτια θα κάνουν το βλέμμα σου πιο ξεκούραστο, φωτεινό και εκφραστικό. Δοκίμασε τις σταγόνες Kiten Beauty, €14.00 (6).

13. Blush is a must! Χωρίς ρουζ το πρόσωπό σου θα δείχνει φλατ ενώ το ζητούμενο είναι να δείχνει τρισδιάστατο. Χρησιμοποίησε ένα ρουζ σε peachy τόνο για να φωτίσεις τα μάγουλά σου και να τα κάνεις να “ξεκολήσουν” από το υπόλοιπο πρόσωπό σου. Σου προτείνουμε το Hot Mama Powder της The Balm, €16.00 (1) που έχει ακριβώς την απόχρωση που θες και μπορείς να το κάνεις δικό σου με ένα κλικ εδώ στο Tshopping.

14. Απόφυγε τα προϊόντα που γυαλίζουν γιατί στην κάμερα κινδυνεύεις να δείχνεις περισσότερο σαν ιδρωμένη παρά λαμπερή. Επιπλέον, τα προϊοντα που έχουν λάμψεις αντανακλούν το φως και προσθέτουν όγκο. Και είναι κάτι που δεν θέλουμε ειδικά αν έχουμε περιττά κιλάκια.

15. Ακόμη και αν είσαι η Kate Moss το να κοιτάξεις και να ποζάρεις σε απόλυτη ευθεία με την κάμερα δεν θα σε κολακεύει καθόλου. Το να γυρίσεις 3/4 στον φακό είναι το ιδανικό.

16. Μπαίνω λίγο σε fitness χωράφια αλλά να που αυτό το tip για να δείχνεις πιο αδύνατη πρέπει να το ξέρεις. Και για να δείχνεις πιο αδύνατη πρέπει να κλέψεις την κλισέ πόζα που κάνουν όλες οι stars στο κόκκινο χαλί. Βάλε το ένα χέρι στο γοφό σου, γύρισε ελαφρώς το σώμα σου στο πλάι, το πρόσωπό σου ευθεία στην κάμερα και το βλέμμα σου να είναι σαν να κοιτάς κάτι με την άκρη του ματιού σου. Το τελευταίο δεν βοηθάει στο να δείχνεις πιο αδύνατη αλλά στο να βγάλεις αυτή τη sexy πόζα που θες!


Δεν το κάνει μόνο η Taylor Swift! Όλες οι stars του Hollywood ξέρουν πως έτσι δείχνεις πιο αδύνατη!

17. Και για να ενισχύσεις το sexiness που λέγαμε παραπάνω φόρεσε πούδρα λάμψης στο ντεκολτέ σου. Το μόνο επιτρεπτό σημείο να φορέσεις λάμψη (ίσως και ένα touch, ελάχιστα ψηλά πάνω στα ζυγωματικά). Με ένα φαρδύ πινέλο πέρασε shimmering πούδρα όπως την Chanel Natural Finish Loose Powder, απόχρωση Moonlight (2) ακριβώς πάνω στα κόκαλα του λαιμού.

18. Προτίμησε να ποζάρεις μπροστά από έναν λευκό ή ανοιχτόχρωμο τοίχο που θα κάνει και το πρόσωπό σου να δείχνει πιο φωτεινό. Επιπλέον, το λευκό χρώμα βοηθά την κάμερα να βρει την χρωματική της ισσοροπία κι έτσι η επιδερμίδα σου δεν θα δείχνει ροζ ή κίτρινη.

19. Φόρεσε πάντα φωτεινό κραγιόν! Τα σκούρα ματ είναι ωραία για face to face συναντήσεις αλλά όχι όταν πρόκειται να φωτογραφηθείς. Η ματ υφή λεπταίνει τα χείλη και το σκούρο χρώμα κάνει την επιδερμίδα να φαίνεται χλωμή. Το Colourcrush Shine Lipstick, απόχρωση Fuchsia Flirt της The Body Shop, €11.50 (5) είναι μια πολύ καλή επιλογή.

20. Μια φωτογραφία που είναι τραβηγμένη από πάνω είναι πολύ καλύτερη από μια φωτογραφία τραβηγμένη από κάτω. Αν είσαι πιο ψηλή από αυτόν που τραβάει την φωτογραφία, καλύτερα να καθίσεις κάπου. Αν πρόκειται για selfie, άρπαξέ του το κινητό από τα χέρια και παρ’το πάνω σου!

21. Μην κάθεσαι ακριβώς κάτω από ένα φως γιατί στο πρόσωπό σου θα πέσουν σκιές που δεν θες. Αντίθετα, κάθισε απέναντι από ένα φυσικό φως ή σε ένα σημείο που κάποιο μαλακό φως πέφτει στη μια ή την άλλη μεριά του προσώπου σου από το πλάι.

22. Μην ποζάρεις μόνη σου αλλά κράτα πάντα κάτι! Ένα μπαλόνι, ένα κραγιόν, ένα ποτήρι κρασί. Θα σε βοηθήσει να μην νιώθεις αμηχανία και να βγάλεις τον χαρακτήρα σου στην photo.

23. Η λέξη “Cheese” είναι απαγορευμένη πια! Γενικότερα όποια στιλιζαρισμένη φωτογραφία με αυτό το αδιάφορο και στημένο χαμόγελο. Αντίθετα, σκέψου κάτι ευχάριστο ή ακόμη καλύτερα πες κάτι αστείο με τον φωτογράφο. Ένα αυθόρμητο γέλιο κερδίζει πάντα τα περισσότερα Like στις φωτογραφίες!

Και τώρα κάνε κλικ παρακάτω στην κάθε photo και δες μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά λάθη που κάνουμε στο μακιγιάζ όταν ανεβάζουμε photos!

Read More

And More