Πίσω στην κορυφή της σελίδας
04.04.2013 | 11:38

"Τα μωρά είναι άνθρωποι της νύχτας"

Τα μωρά είναι άνθρωποι της νύχτας
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
Με τόσα βιβλία που κυκλοφορούν και μαθαίνουν στους γονείς πώς να εκπαιδεύσουν το μωρό τους να κοιμάται μόνο του όλη τη νύχτα, αφήνοντάς το να κλαίει, ήταν απαραίτητο να υπάρχει ένα βιβλίο που υπερασπίζεται τα μωρά που δεν κοιμούνται όλη τη νύχτα, σύμφωνα με την επιθυμία και το πρόγραμμα των γονιών και των παιδιάτρων τους. Όπως, επίσης, να υπερασπίζεται και εκείνους τους γονείς που διαφωνούν με τη σκληρότητα των μεθόδων αυτών, αλλά ωστόσο πρέπει, με κάποιο τρόπο, να κατανοήσουν και να χειριστούν αυτή τη δύσκολη κατάσταση, για να καταφέρουν τελικά κάποτε να κοιμηθούν και οι ίδιοι.

Διαλύοντας το ταμπού του κοινού ύπνου, το βιβλίο της Κατερίνας Χρυσανθοπούλου, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μοτίβο, εξηγεί αναλυτικά πού, πώς και κυρίως πόσο κοιμούνται τα μωρά και τα νήπια, με βάση τι θεωρείται φυσιολογικός ύπνος για το ξεκίνημα της ζωής τους, και προτείνει ήπιες μεθόδους για να διευκολυνθεί ο ύπνος τους, χωρίς όμως να θέσουμε σε κίνδυνο τη σωματική, ψυχική και συναισθηματική τους υγεία.

Το βιβλίο αυτό αποτελεί μια εμπεριστατωμένη πραγματεία για το θέμα του ύπνου των μωρών και των μικρών παιδιών. Κατά κύριο λόγο, όμως, η συγγραφέας οδηγεί στην ενεργοποίηση του συναισθήματος και της σκέψης των νέων γονιών, με αστείρευτο, κατανοητό λόγο και χαρισματική γραφή. Τους βοηθά να αντιληφθούν ότι το μωρό δεν λέει ποτέ ψέματα για τις βιολογικές και ψυχολογικές του ανάγκες.


Θα το βρεις στα καταστήματα Public.Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Top 10